Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Axolotl eet niet meer...

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stan-Axo

Hallo forumnaars,

Om me eerst even voor te stellen, ik ben Stan, vrolijke eigenaar van een (witte) Axolotl, van ~5 jaar oud.

Mijn Axolotl (geen naam  :-[ (als iemand suggesties heeft, roep maar!)) wordt vanaf het begin dat we hem hadden met de hand mestpiertjes gevoerd, wat tot 3 weken geleden toe altijd goed ging, hij nam ze aan, pakte ze uit je hand, en at ze vrolijk op. Maar sinds 3 weken kijkt hij er niet eens meer naar om, als ik een piertje voor zijn hoofd laat bungelen, loopt hij i.p.v naar het piertje toe, er van weg, waarom?

Wat ik ook weleens zie, is dat hij opeens begint te 'hoesten/kokhalzen', of hoe je het ook wilt noemen, het lijkt alsof er iets in hem zit, wat eruit moet. In de aquariumbak heb ik grind van 1~2~3 cm doorsnee liggen, het is ook nog nooit voorgekomen dat hij dit in zijn bek heeft gekregen, zou dit de reden kunnen zijn van het 'hoesten'?  ???

Ik ben al verschillende forums nagelopen voor deze vragen, maar ben nergens op een oplossing uitgekomen.

Verder is mijn Axolotl gezond, heeft nergens bulten of hapjes uit zijn staart, maar begint nu wel een beetje dun te worden...  :-[ ook verschoon ik het aquarium om de 2~3 weken, en heb ik er wat zuurstofplantjes en een aquariumplant instaan, met 2 kleine ornamenten. Hij zit alleen in zijn aquarium, na het verlies van een zwarte Axolotl door een beschadigde waterzak (wat we hebben geprobeerd op te lossen, maar niet is gelukt  :( )

Heeft iemand antwoorden op mijn vragen?

Heel erg bedankt alvast, mvg Stan

StevenZ

Ten eerste welkom op het forum!

Heb zelf geen ervaring met axolotls, maar weet wel dat bekend is dat ze soms grind binnenkrijgen van de maten die je noemde, wat inderdaad verstoppingen kan veroorzaken. Weet niet of daar een oplossing voor is maar verwacht dat het moeilijk gaat worden. (zie ook: http://www.caudata.org/cc/articles/substrate1.shtml )

Wat is de watertemperatuur in het aquarium?

Stan-Axo

Bedankt voor de snelle reactie,

De watertemperatuur houd ik altijd tussen de 16 en 20 graden Celsius, als het water te warm wordt op warme dagen, koel ik het af door wat water uit het aquarium te halen, en er nieuw, koud water, in te doen.

Steven DC

Dag Stan,

Heb je de mogelijkheid om naar een gespecialiseerde dierenarts te gaan? Dat is zeker aan te raden indien je diertje al 3 weken niet meer eet.
Het zou kunnen dat er iets vast zit, of je diertje ziek is en daarom niet wil/kan eten. Heb je al eens geprobeerd met andere voeding (rode muggenlarven ofzo)

Mvg,

Steven

Ron Duijn

Stan,
Axo's op grind zetten is vragen om ellende, het kan lang goed gaan totdat ze verstopt raken door scherpe
stukjes grind.
De kans is dan ook groot dat jouw axo hier last van heeft.
Als je geluk hebt komt het er een keertje uit, dit kan best lang duren.
Axo's moeten daarom nooit op grind, ook niet op fijn grind maar op zand.
Verder zijn axo's enorme vervuilers, wekelijks 30% van je water verversen is daarom het beste en een goede filter in je bak en veel levende planten voor een goede balans.
Check je wel eens je waterwaardes?
Met name het nitrietgehalte is heel belangrijk, dit moet altijd 0 zijn.
Cynops orientalis
Cynops cyanurus
Cynops ensicauda popei (kustgebied Z-Okinawa)
Triturus marmoratus
Triturus carnifex
Triturus dobrogicus
Lissotriton italicus
Ambystoma mavortium
Ambystoma mexicanum
Salamandra algira tingitana