Aanbieders, lees dit eerst!

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Coen Deurloo

Locatie en eventuele details:
Vermeld ook de locatie of omgeving waar je woont, en eventuele details die van belang kunnen zijn bij het ophalen of verzenden van je aanbiedingen.

Overdrachtspapieren
Voor een aantal soorten (ook larven en eieren) heb je legale overdachtspapieren papieren nodig om deze te kunnen verkopen. Je moet dit bij je aanbieding vermelden of je deze bezit, anders zal de aanbieding verwijderd worden!. Bij verkoop dien je de koper zonder dat hij erom vraagt overdrachtspapieren te geven. Deze zijn te downloaden bij het item wetgeving op salamanders.nl.

Larven en eieren verkopen
Als je larven via dit forum aanbiedt en er geld voor vraagt, moeten deze minstens 3 weken oud zijn zodat ze in ieder geval door de eerste fase heen zijn. Dit om teleurstellingen bij kopers te voorkomen.
Als je eieren verkoopt mag je daar alleen een vergoeding van de verzendkosten voor vragen aangezien je nooit weet of deze zijn bevrucht.

Zeker bevrucht wil niet zeggen, dat het lukt de dieren door de eerste fase te krijgen. We willen geen teleurgestelde mensen. Als de larven 3 weken oud zijn heb je het in eigen hand. De insteek moet meer zijn, dat je gratis eitjes afstaat niet uit commerciele overwegingen maar vanuit de doelstelling van deze website. je hebt er immers ook geen voer voor hoeven te kopen.

Larven en juvenielen opkweken kost wel voer. Maar dan kun je afspreken dat indien er dieren uitkomen je ook weer wat nakweek gratis terug ontvangt, zo gaat dat meestal.

Dus, verzendkosten vergoeding of maximaal 5 euro voor 20 bevruchte eieren.

Enkle richtlijnen voor prijzen (per dier):
axolotls (1 euro per 2 cm)
Niet zeldzame soorten: juvenielen 10-15 euro volwassen dieren 15-25 euro
Zeldzame soorten: juvenielen van zeldzame soorten 15-25 euro Volwassenen 25-35 euro
Bij grotere hoeveelheden wordt vaak een lagere prijs afgesproken.
In dierenwinkels kun je vaak goedkoper volwassenen kopen, maar dat is vaak zieke wildvang-import.
Mensen die zelf dieren opkwken hebben daar ook 2 jaar voerkosten voor moeten betalen.



Hein


Coen, prima van je stukje, is ieder misverstand niet meer mogelijk
Hein

Coen Deurloo

Dank je Hein, de meeste credit gaat echter naar Harry!

Coen Deurloo

Citaat van: Buddha op april 26, 2009, 06:16:56 PM
Coen ;
In Belgie is er naar papieren geen vraag , maar natuurlijk wil ik eventuele kopers , een bewijs van afstand geven .
Bij ons kun je Axolotls gewoon in een dierenwinkel kopen , zonder dat daar ook maar één papiertje bij komt kijken .
Mijn koppel Axolotls hebben per toeval gepaard , en heb er alles aan gedaan , de kleintjes het leven te gunnen . Met de verkoop , hoop ik gewoon andere liefhebbers van dienst te zijn .
Grts. Buddha

Hoi Buddha, voor een soort als de Axolotl heb je inderdaad geen papieren nodig, ook niet in Nederland. Er zijn echter veel soorten waarbij dat wel nodig is, lees anders even het item wetgeving op de site om te kijken voor welke soorten je precies papieren nodig hebt.