Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Nieuwe EG verordening

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sergé Bogaerts

Van de soorten Ranodon sibiricus, Bolitoglossa dofleini, Cynops ensicauda, Echinotriton andersoni,
Pachytriton labiatus, Paramesotriton spp., Salamandra algira en Tylototriton spp. — die momenteel niet in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 338/97 zijn opgenomen — worden zodanig grote aantallen specimens in de Gemeenschap ingevoerd dat monitoring wenselijk is. Deze soorten dienen bijgevolg in bijlage D van de bijlage bij Verordening (EG) nr. 338/97 te worden opgenomen.
(uit: VERORDENING (EG) Nr. 407/2009 VAN DE COMMISSIE van 14 mei 2009 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 338/97 van de Raad inzake de bescherming van in het wild levende dier- en plantensoorten door controle op het desbetreffende handelsverkeer).

Dit betekent voor particulieren nog geen verandering, wel voor handelaren. De invoer van Bijlage D soorten uit landen buiten de Europese Gemeenschap is toegestaan wanneer zij een kennisgeving van invoer hebben. Voor uitvoer van deze soorten is geen uitvoervergunning vereist. Voor handel en overdracht van Bijlage D soorten binnen de Europese Gemeenschap is geen EG-certificaat vereist.

Ik zal er in het tijdschrift Salamanders nog een keer uitgebreider bij stil staan. Overigens berust deze soortenlijst wel op fouten, want van Ranodon of Cynops worden er al jaren helemaal geen exemplaren ingevoerd voor zover ik weet.