Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



200 Jaar Charles Darwin

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Coen Deurloo

Aangezien salamanders een belangrijke rol spelen in de evolutietheorie, graag aandacht voor het volgende ;)

CiteerHet is donderdag precies 200 jaar geleden dat Charles Darwin, de man van de evolutieleer, werd geboren.

Op 24 november is bovendien 150 jaar geleden dat Darwin, die gefascineerd werd door de natuur, zijn geruchtmakende boek On the Origin of Species publiceerde.

Diersoort

Zijn werk zorgde voor een revolutie binnen de wetenschap, maar had ook invloed op maatschappij, filosofie en religie. De evolutietheorie zet de mens neer als een diersoort, onderdeel van de natuur, in plaats daarboven. Tegenwoordig vormt Darwins evolutietheorie de basis van alle biologische kennis.

Het debat dat nu al anderhalve eeuw wordt gevoerd, kreeg de afgelopen week in Nederland een verrassende wending. De EO, die met overtuiging heeft volgehouden dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, nam afstand van haar boegbeeld Andries Knevel die liet weten daarin niet meer te geloven.

Arts

Ook elders in Nederland en de rest van de wereld wordt het debat over Darwin (1809-1882) gevoerd. De Brit had arts of dominee moeten worden maar zorgde als natuurwetenschapper voor een omwenteling in het denken. Met zijn theorie ondergroef Darwin het eeuwenlang beleden scheppingsgeloof.

Bron: Nu.nl

DannyS

Er is ook in Naturalis een tentoonstelling over Darwin. Ik hoop er vlug naartoe te kunnen en dan zal ik zogewenst een verslagje van maken.