Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Aquatan.

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Robkeulers

Goede vraag Jari! Misschien dat een van onze schrijvers daar wel antwoord op weet? Ik denk dat dat nog een stukje knip/plakwerk uit oude teksten is.

ik vond in elk geval dit:

Chloor
In Nederland is het niet meer gebruikelijk om drinkwater te chloreren. Slechts bij uitzondering wordt chloor gebruikt. Zoals een leidingbreuk of een besmetting van het leidingsysteem (bijvoorbeeld met de Legionellabacterie). Meestal wordt dan chloordioxide gebruikt. Dat heeft als voordeel dat er geen schadelijke bijproducten vrijkomen.


Bron: http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Drinkwater



of wikipedia:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Drinkwater

Desinfectie
Chloor is sinds 2005 in Nederland niet meer toegestaan als primair desinfectiemiddel. De waterleidingbedrijven behandelen het water nu met ozon of ultraviolet licht. UV-licht breekt in combinatie met peroxide organische afvalstoffen af en maakt organische microverontreinigingen onschadelijk. Hierbij blijven geen schadelijke reststoffen achter in het water.



Als er nog chloor in het water zit ruik je ook duidelijk zo'n zwmbadlucht. Ik ben een aantal jaren geleden in Equador geweest, daar werd je al misselijk als je de kraan open draaide.

Gerrit Krips

In Nederland is het niet (meer) gebruikelijk om chloor aan het water toe te voegen. Soms, na bv. breuken in aanvoerleidingen, kan tijdelijk chloreren toegepast worden. In Belgiƫ wordt nog wel (matig) met chloor gewerkt. Het is aan te raden om op de websites van de desbetreffende waterleidingbedrijven te kijken of er chloor gebruikt wordt.