Nieuwe Aziatische salamanders ontdekt

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Platoplato

Onderstaand bericht stond zojuist op www.telegraaf.nl, misschien leuk om te weten. Kijk hier voor meer informatie en het volledige rapport. Helaas staan er geen foto's of omschrijvingen van de salamanders in.

Ruim duizend nieuwe diersoorten
AMSTERDAM -  De afgelopen tien jaar zijn in een deel van Azië duizend nieuwe planten- en diersoorten ontdekt.

De ontdekkingen werden gedaan in het relatief onbekende Greater Mekong in Azië. Het gaat onder meer om 519 nieuwe planten, 279 vissen, 88 kikkers, 88 spinnen, 46 hagedissen, 22 slangen, 4 vogels, 4 schilpadden, twee salamanders en een pad ontdekt.

Eén van de spinnen die werd ontdekt in Laos is met zijn 30 centimeter een van 's werelds grootste spinnen.

Onder de nieuwe diersoorten is ook een eekhoornachtig ratje, de Laotian rock rat, die in 2005 voor het eerst werd gesignaleerd in het Aziatische Laos.

Robkeulers

Bedankt voor je leuke bericht Sebastian!

Éen van hen is in elk geval Paramesotriton laoensis.

De andere soort die ze bedoelen weet ik even niet. Er zijn echter veel meel soorten beschreven, zelfs dit jaar zijn er enkele soorten beschreven, zie de berichten van Wouter

Wouter

De ander is hoogstwaarschijnlijk Tylototriton vietnamensis. Ze hebben het hier over de nieuwe soorten uit de "watershed" (stroomgebied in Nederlands misschien??) van de Mekong, dat is natuurlijk een gigantisch gebied. Je kan die nieuwe Paramesotritons hier denk ik ook wel toe rekenen.

Kenny

Citaat van: Wouter Beukema op december 15, 2008, 02:19:02 PM
Ze hebben het hier over de nieuwe soorten uit de "watershed" (stroomgebied in Nederlands misschien??) van de Mekong, dat is natuurlijk een gigantisch gebied.

Het valleigebied dat zich rond de rivier heeft gevormd en dus ook van vochtige aard is, soort van denkbeeldige trechter waarvan de rivier uiteindelijk het gaatje in de trechter is? Kan het niet anders uitleggen  ;D
De salamandervereniging promoot het gebruik van je eigen (voor)naam op het forum, nicknames zien we minder graag.