Het gaat over eekhoorns, lees maar eens salamanders...

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sergé Bogaerts

...en dan weet je wat je boven het hoofd hangt als salamanders uit je achtertuin ontsnappen. Dat kan je een strafblad (immers je bent in overtreding) en duizenden euro's kosten als een bedrijf wordt ingehuurd om de beesten te gaan vangen.

Gelukkig weten de meeste forumleden al dat je heel voorzichtig moet zijn met salamanders in buitenterraria, maar het laat ook zien dat het ministerie van LNV het nu ook serieus meent als dieren ontsnappen.

groet, Sergé


Verburg vraagt bewoner zijn eekhoorns te vangen
30 juli 2008, 09:15 uur. Bron: ANP.
Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft een bewoner van de Amersfoortse wijk Vathorst gelast zijn tien Japanse eekhoorns zo snel mogelijk te vangen. De zogeheten witbuikeekhoorn kan onze inheemse rode eekhoorn verdringen. De bewoner heeft inmiddels vier eekhoorns gevangen en drie zijn overleden. 

Dat schrijft Verburg dinsdag in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks. Vorige maand ontstond ophef in Amersfoort, omdat het loslaten van de exotische eekhoorns verboden is volgens de Flora- en faunawet.

De bewoner krijgt nog twee weken de tijd om de nog niet teruggevonden dieren te vangen. Wanneer dat niet lukt binnen deze periode, laat Verburg de overige Japanse eekhoorns vangen zover dat redelijkerwijs nog mogelijk is. De kosten hiervoor, er moet een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld, zijn voor de rekening van de bewoner.

Verder loopt er nog een onderzoek door de politie, omdat het uitzetten van de exotische dieren in de vrije natuur strafbaar is.


Coen Deurloo

Interessant stukje... Het lijkt mij ook een bijzonder moeilijke opgave om ontsnapte salamanders terug te laten zoeken, het zijn immers niet de meest zichtbare dieren!