Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Vraagje

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

lies17

Hallo  ;D

Onlangs zijn wij aan 2 salamanders gekomen in een aquarium. Een mevrouw wou er graag vanaf omdat ze het te veel werk vond om het te onderhouden nadat haar man was overleden. Mevrouw kon ons verder ook weinig over deze beestjes vertellen. Inmiddels wel veer ervaring met vissen maar salamanders is nieuw. Wel al heel veel hulpzame dingen gelezen (o.a. op dit forum) maar het zou ook wel erg helpen als ik weet om welk soort het gaat.
Zou iemand mij kunnen vertellen wat dit is?

Bij voorbaat dank,




Roy van Grunsven


Niels D

Dat is inderdaad een Spaanse ribbensalamander, oftewel de Pleurodeles waltl. Ontzettend leuke dieren, die redelijk gemakkelijk te houden en te kweken zijn als je over beide geslachten beschikt. Lekker actief, mooi robuust en ze zijn niet schuw.
Paramesotriton deloustali/Pseudotriton ruber schenckii/Siren lacertina/Laotriton laoensis/Tylototriton Yangi/Paramesotriton sp "Roter Warzenmolch"/Paramesotriton chinensis/Paramesotriton guanxiensis/Triturus macedonicus (Metsovo)/Tylototriton verrucosus/Cynops ensicauda popei (South Okinawa)/Triturus dobrobicus (Orth an der Donau)/Triturus karelinii (Katech)/Cynops orientalis/Pleurodeles waltl