Wat is dit precies?

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

ronmar59

Het was net als zijn broertjes en zusjes een gewone Axolotl  en sind enige maanden (6mnd na zijn /haar geboorte) ging hij/zij muteren.

En werd dit (Zie foto)   

De lichtere is zijn/haar moeder.  Pa is echte wildkleur.

Wil pertinent niet uit het water!  In een Aquarium word tie gek    Dus is alleen gelukkig in een laag 5 cm bakje.Ook met een provisorisch eilandje wil hij/zij er niet op!  Eten doet tie geweldig...levend en dood voer geen probleem.  Net zo blind als zn familie en een geweldige reuk.

Wat is dit nu?  Een tiger salamander?   Maar waarom wil die niet uit het water?

Heeft iemand een idee?

Roy van Grunsven

Een "Axolotl" die een metamorphose doorgegaan is. Het is daarmee natuurlijk geen tijgersalamander geworden.

De Axolotls die in gevangenschap gehouden worden zijn eigenlijk allemaal hybriden van Axolotl en tijgersalamander. Dat is deze dus zeer waarschijnlijk ook.

Je kunt info vinden op internet door te zoeken op metamorphosed axolotl maar zie ook hier: http://www.axolotl.org/tiger_salamander.htm

Niels D

Als hij spontaan de metamorfose is ingegaan, dan is dat gunstig. Een kunstmatig geïnduceerde metamorfose na de natuurlijke metamorfosetijd of één die wordt afgedwongen door slechte omstandigheden in het water hebben als resultaat dat je axolotls aanzienlijk korter leeft. Een spontane of een kunstmatige metamorfose gedurende de ontwikkeling hebben dit nadeel echter niet. Wees er zuinig op, want dit gebeurt zelden! 
Paramesotriton deloustali/Pseudotriton ruber schenckii/Siren lacertina/Laotriton laoensis/Tylototriton Yangi/Paramesotriton sp "Roter Warzenmolch"/Paramesotriton chinensis/Paramesotriton guanxiensis/Triturus macedonicus (Metsovo)/Tylototriton verrucosus/Cynops ensicauda popei (South Okinawa)/Triturus dobrobicus (Orth an der Donau)/Triturus karelinii (Katech)/Cynops orientalis/Pleurodeles waltl