Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Coen Deurloo

#1
Hoi Coco!

Ik zou ze in het begin een beetje proberen te 'trainen' door de pellet op een lange pincet een beetje voor hun neus te bewegen, zodat ze eraan kunnen ruiken. Zodra ze het op die manier eten, kun je ze daarna waarschijnlijk gewoon in de buurt laten vallen en zullen ze het ook opeten. Als ze dat niet doen, gewoon weer uit het water halen en opnieuw proberen. Het kan even duren, maar de meeste Axolotls leren het uiteindelijk wel te eten. Het zal ook wel helpen als ze een beetje honger hebben!

Welke pellets heb je precies?
#2
Aiii ben ik weer te laat ;)
#3
Ik ben geen expert op het gebied van de axolotl, maar ik geloof dat wanneer de kieuwen van een axolotl naar voren gebogen staan, en het puntje van de staart gekruld is, kan dit een indicatie van stress zijn. Dit is belangrijk, want gestresste dieren kunnen sneller ziek worden. Notoire veroorzakers hiervan zijn bijvoorbeeld temperaturen boven de 24 graden en de wateruitvoer van een filter die ervoor zorgt dat het water te snel stroomt.

Ik zou ook letten op zichtbare wonden, en schimmelplekken: dit kan er net zo uitzien als beginnend schimmel op fruit - van die kleine pluimpjes witte haren.

Het verschil tussen man en vrouw kan moeilijk te zien zijn, over het algemeen is de cloaca van de man iets groter dan die van de vrouw:

Mannetje:


Vrouwtje:

#4
Citaat van: StephanF op januari 07, 2018, 09:39:28 AM
Haha inderdaad, fijn dat het gelukt is en bedankt voor je hulp  :D.

Ik heb het artikel inderdaad gelezen, fijn om nog is terug te lezen hoe het ook alweer zat.

Nee dat is inderdaad niet de bedoeling om al te beginnen met larven en dergelijke, wat ik mij nog wel af vroeg is dat de vuurbuik salamander die bij mijn vader staat, een achterpoot mist sinds wij hem gekocht hebben in een dierenwinkel omdat hij aangevallen was door een andere vuurbuik salamander.

Hoe groot is die kans als je twee mannetjes of twee vrouwtjes bij elkaar houdt?

Als je de kans op aanvallen bedoeld: Dit kan wel eens gebeuren. Salamanders zijn tijdens het eten niet al te snugger en willen een worm nogal eens verwarren met het pootje van de ander, zeker als ze al een tijdje geen eten hebben gehad en daarom nogal agressief gedrag kunnen tonen wanneer er eindelijk weer wat voedsel is. Dit kun je eenvoudig oplossen door hetzelfde aantal voer dat je bijvoorbeeld in 1 week geeft, niet allemaal in 1 week te geven maar om de dag een beetje. Hierdoor hebben de dieren altijd wel wat in hun buik en zijn ze minder geneigd om agressief te worden tijdens het voeren.

Als ik me niet vergis is het zo dat de mannetjes rond paartijd iets agressiever naar elkaar kunnen zijn, dus als je de gemoederen rustig wil houden en het liefst geen eitjes wil, kan ik je het best 2 vrouwtjes adviseren.
#5
Hoi Stephan,

Welkom op het forum, fijn dat het eindelijk gelukt is.

Wat betreft de algemene verzorging van de Cynops orientalis, raad ik je aan om dit artikel te lezen, als je dat niet al gedaan hebt.

Of je een koppeltje wil is afhankelijk van wat je zelf wil - vind je het niet erg dat ze eitjes kunnen krijgen, en heb je misschien ambitie en de mogelijkheid om kleine larven groot te brengen? Zelf lijkt me dat een minder goed idee als je net begint met de hobby, aangezien het soms best moeilijk kan zijn om aan klein, levend voedsel te komen voor de piepkleine larfjes en verder veel aandacht en verzorging vereist.

Verder zou ik je vraag ook even in de facebook pagina Newts & Salamanders for sale, swap, wanted - Europe- stellen, dan heb je wellicht een groter bereik.

Succes!
#6
Hoi Merijn,

Dit is niet mijn expertise, ik kan je dan ook adviseren om het even op deze facebook pagina te vragen: https://www.facebook.com/groups/NewtsAndSalamanders/

Het lijkt mij een hygiene en vochtigheid probleem, maar nogmaals  - ik ben geen expert op dit gebied. Je zou alvast even wat meer in kunnen lezen over de juiste vorm van substraat, vochtigheid en ventilatie.

Hier wat meer info over de huisvesting

En onze caresheet voor de Tijgersalamander
#7
Hoi Lisette,

Welkom op het forum! Op onze website hebben we een mooi artikel over het houden van de Axolotl: klik hier.

Als je meer specifieke vragen hebt na het doorlezen van die informatie, kun je ze natuurlijk altijd hier stellen.

Succes!
#8
Het gedeelte op het forum hier: http://www.salamanders.nl/forum/voor-salamandervereniging-leden/

En als het goed is kun je ook bij het overzicht van de verenigingsbladen: http://www.salamanders.nl/index.php/verenigingsbladen.html
#9
Hoi Nat1,

Welkom bij de Salamandervereniging! Op de aanmeldings pagina staat een Word document, dat je in moet vullen en naar Gerrit Krips moet sturen. Het adres staat op die pagina en ook in het Word document.

Ik heb je mail niet ontvangen, maar ik zal je account op dit forum aanpassen naar verenigingslid.
#10
Dat is goed om te horen Gerrit, is het bekend hoe lang het voor de gereduceerde prijs beschikbaar zal blijven?
#11
Voeding / Re:Gammarus pulex zoetwatervlokreeft
oktober 23, 2016, 10:28:43 AM
Citaat van: Niels D op oktober 21, 2016, 07:11:44 PM
Ik heb beiden in mijn vijver zitten. Als je een emmertje of een flesje met hierin een stuk komkommer in de vijver zet gaan er vanzelf een hoop beesten, waaronder ook slakken, in zitten. Na een nachtje heb ik meestal een flinke oogst. Gammarus die ik te koop heb gezien betroffen overigens wel de zoetwater variant.

Fantastische tip! Ik moest mijn stukje komkommer wel even verzwaren door er een steentje in te duwen ;)
#12
Het programma staat nu ook op de voorpagina van salamanders.nl.
#13
Soort-identificatie / Re:welke soort in sloot gevonden?
augustus 03, 2016, 11:59:19 AM
Citaat van: mko op augustus 02, 2016, 02:38:57 PM
Dank je wel!!

in Zuid Holland, dus de kleine modderkruiper!

De kleine modderkruiper is een zoetwatervis, dit is waarschijnlijk een kleine watersalamander, wat Roy al zei :)
#14
Mededelingen en Nieuws / Re:Spam
juni 13, 2016, 09:57:37 AM
Citaat van: Niels D op juni 12, 2016, 03:53:34 AM
Nee, volgens mij niet. Ik ben de laatste tijd bijna elke dag op het forum en als ik het tegenkom verwijder ik het direct.

Hee Niels, als je het verwijderd, zou je dan ook het bijbehorende gebruikersaccount willen bannen? Dat verkleint de kans dat het weer gepost wordt. Bedankt voor het verwijderen steeds trouwens, je bent me vaak voor :)
#15
Ziet er goed uit! Waar heb je deze slakken gehaald als ik vragen mag?