Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - John L

#1
Verhuizen doe ik niet, want ik sterf hier, dan word het van mijn zoon, en die vind onze natuurtuin ook mooi.
En volstorten met beton ? dan heb je 400 kuub nodig bij 20 cem dikte, lijkt mij dat een ( ooit ) volgende eigenaar dat niet gaat doen.
Voorlopig dus geen Ravon hier, laat ze eerst het bunderbos maar eens op orde krijgen, ik heb hier nergens last van schimmelinfecties, en in ik zit toch op een industrieterrein, tegen huis ter heide aan.
#2
Waarom zou ik dit melden ?  ik woon hier 28 jaar, ze zitten in mijn tuin, en in mijn vijver, met nóg 3 soorten, de vorige eigenaar, heeft ze ook 20 jaar meegemaakt, en wat als ik het aan Ravon meld, komen ze dan mijn vijver en tuin tot verboden gebied verklaren ?
Nee, laat mij en een select groepje hier maar van genieten zolang we kunnen.
Nog een mooie foto, als toegift, van een dikke vrouw, overdag gespot februari 2014 ( uiteraard in mijn tuin )

Grtz John
#3
Vrijdagmiddag was ik even watervlooien gaan scheppen, bij terugkomst in de vijver gedaan. En toen ik na een half uurtje ging kijken, zag ik een toch wel grote libellelarf op een waterlelieblad kruipen ( dacht ik ! )
Maar wat schetst mijn verbazing, het was een juveniel van de Salamandra Salamandra Teresstris.
Nu zitten die in mijn tuin, en zie ook juvenielen, in het water s'avonds ( met zaklamp ) maar heb er in al die jaren dat ik hier woon, ( 28 ) nog nooit een het land zien opkruipen, en dit was overdag, met een temperatuur van 33 graden.
Het beestje heeft meer dan 3 kwartier op het blad gezeten, en is toen over de kikkerbeet tussen het groen en de muntbladeren verdwenen.
Gisteravond heb ik nog 3 juvenielen gezien in het water, en ik denk dat twee ervan ook deze week het water gaan verlaten.
Deze foto's en bijzonderheid, wilde ik jullie niet onthouden.

Grt John
#4
Soort-identificatie / Re: Vinpoot ?
juni 10, 2009, 07:38:59 PM
Bedankt Rowan en Steven, als het uitkomt wil ik jullie wel wat foto's mailen die ik gemaakt heb.
Ik heb inderdaat al vergeleken op internet maar dan vind ik de achterzwemvliezen van mijn salamander, wat kleiner dan op internet, en hij heeft inderdaat een klein draadje aan zijn  staart, en ik weet niet of het mogelijk is of je ook kruisingen kan aantreffen ?
Ik zal proberen om jullie foto's te mailen, hopelijk krijg ik dan wat meer duidelijkheid.

grtz
John
#5
Soort-identificatie / Vinpoot ?
juni 09, 2009, 07:48:42 PM
Hallo,

Voor mij is dit helemaal nieuw, ik ben deze week pas lid geworden, en weet niet waar jullie het met al de latijnse namen over hebben, maar dat komt in de toekomst wel goed.
Ik heb een vijver, waar sinds ik dit huis kocht ( 1986 ) salamaders in voor komen, ( en lang voordien ook al )
Heb in het verleden wel eens een netje erdoor gehaald, en er de kleine watersalamander, en de alpenwatersalamander geschept.
Nu is omdat de vijver écht helemaal vol zat met zeer grote leliewortelstokken en nog maar 5 cm water beschikbaar was ( van de 90 cm ) de vijver schoongemaakt, en alle salamanders, larven, appelslakken, en de moerasplanten ( waaronder zelfs de gevlekte orgis ) in een plastic vijver gezet.
Alleen viel mij een vreemdsoortige salamander op, die er anders uitzag dan de kleine, of de alpen.
Kan het zijn dat dit een vinpootsalamander is ?
Ik heb geprobeert foto's bij te voegen, maar op de een of andere manier lukt dit niet.
Misschien kan iemand mij uitleggen hoe dit moet.
Ik hoor graag een ractie.
M.vr.gr.
John l'Abée