Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - John L

#1
Vrijdagmiddag was ik even watervlooien gaan scheppen, bij terugkomst in de vijver gedaan. En toen ik na een half uurtje ging kijken, zag ik een toch wel grote libellelarf op een waterlelieblad kruipen ( dacht ik ! )
Maar wat schetst mijn verbazing, het was een juveniel van de Salamandra Salamandra Teresstris.
Nu zitten die in mijn tuin, en zie ook juvenielen, in het water s'avonds ( met zaklamp ) maar heb er in al die jaren dat ik hier woon, ( 28 ) nog nooit een het land zien opkruipen, en dit was overdag, met een temperatuur van 33 graden.
Het beestje heeft meer dan 3 kwartier op het blad gezeten, en is toen over de kikkerbeet tussen het groen en de muntbladeren verdwenen.
Gisteravond heb ik nog 3 juvenielen gezien in het water, en ik denk dat twee ervan ook deze week het water gaan verlaten.
Deze foto's en bijzonderheid, wilde ik jullie niet onthouden.

Grt John
#2
Soort-identificatie / Vinpoot ?
juni 09, 2009, 07:48:42 PM
Hallo,

Voor mij is dit helemaal nieuw, ik ben deze week pas lid geworden, en weet niet waar jullie het met al de latijnse namen over hebben, maar dat komt in de toekomst wel goed.
Ik heb een vijver, waar sinds ik dit huis kocht ( 1986 ) salamaders in voor komen, ( en lang voordien ook al )
Heb in het verleden wel eens een netje erdoor gehaald, en er de kleine watersalamander, en de alpenwatersalamander geschept.
Nu is omdat de vijver écht helemaal vol zat met zeer grote leliewortelstokken en nog maar 5 cm water beschikbaar was ( van de 90 cm ) de vijver schoongemaakt, en alle salamanders, larven, appelslakken, en de moerasplanten ( waaronder zelfs de gevlekte orgis ) in een plastic vijver gezet.
Alleen viel mij een vreemdsoortige salamander op, die er anders uitzag dan de kleine, of de alpen.
Kan het zijn dat dit een vinpootsalamander is ?
Ik heb geprobeert foto's bij te voegen, maar op de een of andere manier lukt dit niet.
Misschien kan iemand mij uitleggen hoe dit moet.
Ik hoor graag een ractie.
M.vr.gr.
John l'Abée