Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Jgpost

#1
Hallo Ferry.

Het diertje op de foto lijkt mij behoorlijk mager. Salamanders en ook andere dieren hebben vaak wormen of andere darmparasieten onder de leden. Die kunnen meekomen met slootvoer, slakken en tal van andere oorzaken. Dat hoeft geen probleem te zijn. Heel vaak is de parasiet latent aanwezig, en merk je niets aan het dier. Als een dier om wat voor reden dan ook verzwakt, dan kunnen parasieten vrij spel krijgen. Als de problemen zichtbaar worden is het proces vaak onomkeerbaar. Ik heb wel wormen gevonden in dode salamanders, niet alle parasieten zijn met het blote oog zichtbaar. Zoek preventie in goede condities en goed voer.

De voedseldieren die je beschrijft lijken me wat snel voor sommige salamanders. Daarnaast is mijn ervaring dat de dieren buffalowormen wat moeilijk wegkrijgen. Mestpieren laten mijn dieren liggen. Ik denk dat ze niet lekker ruiken. Bij mij krijgen ze stukjes regenworm, Rode mug, bladluizen en enchithreeen. Als ze wat groter zijn eten ze soms ook een pas vervelde meelworm. De door mij gekweekte voedseldieren krijgen biologisch geteeld voedsel, met soms een multivitamine preparaat.
Ik heb niet de wijsheid in pacht, maar hoop dat je er iets aan deze persoonlijke ervaring hebt.
Groet, Joop
#2
Citaat van: Jgpost op juni 18, 2015, 08:12:51 PM
Deze foto werd eerder deze week genomen door een lid van poelenwerkgroep het Gooi. Lissotriton vulgaris eet een waterjuffer.
ik heb wel vaker gezien dat L.v. Aan de oppervlakte foerageert. Ze eten dan vaak insecten die in het water zijn gevallen, en muggenlarven die 'avonds aan de oppervlakte zitten. Een plaatje als deze heb ik ook nog nooit gezien.
#3
Deze foto werd eerder deze week genomen door een lid van poelenwerkgroep het Gooi. Lissotriton vulgaris eet een waterjuffer.
#4
Ik heb nooit nadelige gevolgen gezien van slakken van welke soort dan ook bij salamanders. Ik heb zelf appelslakken, posthoornslakken en grondslakkken. Het is wel belangrijk dat je geen slakken neemt uit de natuur. Die kunnen schadelijke parasieten en wormen bij zich hebben. Appelslakken helpen bij het opruimen van bijvoorbeeld voedselresten.
#5
Hallo Angela.
Heb je ze nog? Ik heb interesse.
Groet, Joop
#6
Reinder, bedankt. Zeker ook voor de T. marmoratuseitjes. Groet, Joop.
#7
Hallo Reinder. Ik heb interesse in je nakweekdieren. Ik was eigenlijk op zoek naar een volwassen vrouw, maar juvenielen is ook prima.
Groet, Joop