Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Niels D

#71
Off-topic / Top 10 amfibieën
december 15, 2011, 01:52:45 PM
Daar Kimmy nu gecertificeerd dierenagente is (jawel, diploma door Opstelten uitgereikt) krijgt ze van deze beginnende organisatie gelijk een opdracht mee. Men wil namelijk weten wat de 10 meest gehouden amfibieën zijn binnen Nederland en België. Gezien Kimmy haar interesse vonden zij dit een geschikt vraagstuk voor haar om op te lossen.

Nu is mijn vraag of jullie haar hierbij kunnen helpen. Wij hebben zelf ook een lijstje gemaakt, maar ik denk dat veel mensen hier een andere mening over hebben. Ik heb gifkikkers bovenaan gezet. Dit is nogal algemeen uiteraard, maar om nu ieder dier apart te noemen is onbegonnen werk, tenzij je het hebt over een axolotl o.i.d..

- gifkikkers (de gehele meuk)
- axolotl
- vuurbuiksalamanders (Hypselotriton, Pachitriton, Cynops e.d.)
- vuurbuikpadden (Bombina soorten)
- padden (Bufo soorten)
- kamsalamanders (Triturus soorten)
- Hoornkikkers (Ceratophrys soorten)
- Ribben salamanders (nagenoeg alleen maar P.waltl)
- Boomkikkers (de gehele meuk)
- Shetland pony's

edit: Wij houden werk en privé altijd gescheiden uiteraard, maar dat wisten de meesten al.  ;)
#72
www.ag-urodela.de/mpkt_2_tagungen.htm

Daar ik dit jaar helaas niet mee kon gaan, wil ik me nu tijdig voorbereiden op de komende Urodela Gersfeld. Ik wil er verdorie gewoon bij zijn!

Hebben er al mensen een hotel geboekt, of is dit wat vroeg?

#73
Off-topic / Nom nom nom...
november 26, 2011, 04:29:49 PM
Ik heb altijd graag dat mijn dieren goed eten en ik zie ze dan ook graag eten. Vandaar dat ik dit filmpje hilarisch vind.

Nom Nom Nom Nom Nom Nom Nom Amphibian Style Parry Gripp
#74
Kikkers en padden / Nieuwe setup B.orientalis
november 25, 2011, 09:04:19 AM
Wij hadden onze bombina's in een landbak zitten met een flinke waterbak. We zijn echter overgeschakeld op een aquarium met een zo'n 8 cm water met waterpest, een stuk kurk en wat uit het water stekende stenen bedekt met mos. We voerden echter voornamelijk krekels, maar dat gaat in deze setup niet meer lukken daar het landgedeelte te klein is. Hoe en wat kunnen we ze nu het beste voeren?
#75
Hulp Bij Zieke Salamanders / Weer een noto minder...
november 21, 2011, 06:49:08 PM
Ik ben een tijdje geleden een noto kwijtgeraakt, waar niets aan te zien was en die geen vreemd gedrag vertoonde voordat ik hem dood in de bak vond. Vandaag vond ik wederom een noto, die nagenoeg dood is. Er zit geen beweging meer in, op een paar stuiptrekkingen na. Voor de zekerheid heb ik haar in de koelkast gezet, want het is weer een vrouw.

Er valt totaal niets aan te zien. Het betreft een grote dame, die ik van Hugo heb gekregen en die blaakte van de gezondheid. Ik hou ze precies hetzelfde zoals ik ze altijd heb gehouden, in stilstaand water, een klein landdeel bestaande uit een grote steen, heel veel planten en slakken. Het enige wat anders is het feit dat het nu tussen de 12 à 15 graden is in de ruimte. Ik snap het echt niet en op dit soort momenten ben ik bijna in staat om alles weg te doen. Ik zat zelfs te hopen op eieren, daar er amplexus plaatsvond.
#76
Kikkers en padden / Kon het niet laten...
november 19, 2011, 09:10:47 PM
Melanophryniscus stelzneri. Wat een leuke beesies, en ze kleuren mooi bij de inframmaculata's en de mavortiums. Ze zouden eigenlijk bij elkaar in de bak moeten kunnen...

#77
Ik kreeg van iemand op dendroboard te horen dat er in Duitsland houders zitten van D. tenebrosus, die mogelijkerwijs ermee zouden kweken. Weet iemand wie deze mensen moeten zijn, of er nu wel of niet mee gekweekt wordt daargelaten?
#78
Taricha-soorten / Taricha torosa
november 08, 2011, 09:42:47 AM
Ik ben hier niet naar op zoek (voorlopig genoeg dieren), maar ik gok dat deze soort er ooit aan zit te komen.... Zijn er houders van deze soort binnen de vereniging of mensen met ervaring?
#79
Kikkers en padden / R. humboldti
november 01, 2011, 10:42:36 PM
Rhinella (of Bufo, ze blijven maar moeilijk doen) humboldti.

Ik heb ze de laatste tijd wat warmer en vochtiger gezet met als resultaat dat de man iedere avond de buurt bij elkaar roept en de vrouwen opzoekt. Ik weet niet of het daadwerkelijk iets wilt zeggen, maar ze hebben het in ieder geval naar hun zin.

Net nadat hij gekwaakt heeft (helaas niet de volle keel erop gekregen)


#80
Off-topic / Account hacken
oktober 26, 2011, 02:52:33 PM
Ik zat vandaag op een ander forum (mijn excuses hiervoor), namelijk Dendroboard, een forum dat zich spitst op kikkers met name pijkgifkikkers. Waarschijnlijk had een forumlid zijn account open laten staan, want hij begon plots wel erg vunzige teksten te plaatsen. Mogelijk dat dit zijn kinderen zijn geweest. Inmiddels zijn alle onbehoorlijke berichten gewist, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het in mijn broek deed.

Men gaf de "nieuwe" threads een titel die elk forumlid nieuwsgierig zou maken (zoals: "Wow, check this out" en "New method for breeding dart frogs), enkel om de thread zelf te vullen met allerlei perversiteiten. Hoewel ik de humor er van inzag (ik heb dan ook een slecht gevoel voor humor), wil ik toch iedereen met ondeugende kinderen in huis waarschuwen.
#81
Voedsel Kweken / Springstaarten
oktober 26, 2011, 09:12:54 AM
Ik had wat springstaarten gekocht voor de 2 noto juvenielen. Ik wilde ze langer goed houden, omdat ik ze als bijvoer gebruik. Met 3 bakjes kun je dan heel lang doen leek mij. Zodoende had ik ze in een curver (30x20) gegooid met coco peat gemengd met wat hydrokorrels en de curver in de (16C) bijkeuken gezet. Dit ideetje had ik op internet gezien. Vervolgens had ik er wat bambix bij gegooid. Zo had ik ze een weekje of 3 zitten en ik heb sterk het vermoeden dat ze nu al aan het kweken zijn, want als ik nu het deksel eraf haal wemelt het van die beesten.

Is dit na zo'n korte periode al mogelijk of is dit slechts een optische illusie? Ik heb in princiepe geen springstaarten kweek nodig, maar als het zo makkelijk gaat, dan hou ik hem toch aan. Het kost me enkel wat bambix en één keer in de week wat water, daar ik de bak licht benevel.
#82
Voedsel Kweken / Blatta lateralis
oktober 24, 2011, 08:00:50 AM
Las op "frogforum" een topic over het kweken van Blatta lateralis, een kleinere actieve kakkerlak die niet klimt en zich niet ingraaft. Schijnt een beter alternatief dan kerels te zijn. Na wat googlen ontdek je al snel dat hij schijnbaar makkelijk te kweken is. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze soort, want ik ben heel erg benieuwd.
#83
Salamanders.nl betreffende zaken / Gewist account
oktober 19, 2011, 03:34:18 PM
Mijn account lijkt helemaal te zijn gewist. Alle gegevens, inclusief berichten, zijn verdwenen. Kan dit ongedaan worden gemaakt of moet ik alles opnieuw invoeren. Al mijn oude posts staan nu onder "alphamale" met de mededeling dat het een "gast" is. Vreemd.