Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Benjamin Hoppe-Jaspers

#1

Beste Salamander liefhebbers,

Voor mijn beroep als biologie docent ben ik begaan met het organiseren van levendiger biologie onderwijs, omdat ik van mening ben dat de liefde voor de natuur vooral overdragen kan worden door levende voorbeelden en de koppeling met de methode die wij bij ons op school gebruiken is de keuze gevallen op het houden van salamanders.

Door ervaren specialisten binnen onze hobby is mij geadviseerd om de soort cynops ensicauda popei te gaan houden.

Hier ben ik dan ook naarstig naar opzoek.

Het betreft een aqarium van 1.30*40*50.

#2
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / T.Marmoratus
december 27, 2015, 07:48:51 PM
Gezien de wat scheve verhouding ben ik naarstig opzoek naar een stuk of drie vrouwlijke marmersalamanders, is er iemand die mij er aan zou kunnen helpen?

Ik heb de mijne afgelopen maart gekocht, dus ik ben wel opzoek naar jonge dieren. Over de plaats van herkomst zou ik niet veel durven zeggen. Ik weet zeker dat het een nakweek betreft, maar waar hun herkomst is heb ik eigenlijk nooit gevraagd..

Wie zou me kunnen helpen?
#3
Even voorstellen... / Ik ben Ben...
december 27, 2015, 06:58:29 PM

Hallo caudatastiche figuren!

Mijn naam is Benjamin Hoppe-Jaspers ik ben twee en dertig jaar jong. Al mijn hele leven ben ik gek van salamanders, waarom weet ik eigenlijk niet zo. Ik vind ze gewoon prachtig!

Sinds maart dit jaar ben ik eigenaar van een negen Marmersalamanders en heb daarbij wat eitjes gekregen van een Ommatatriton soort. Waarvan ik er zeven groot heb weten te brengen. Als je 5 cm groot vind. Maar ze groeien nog steeds. Ook ben ik sinds die tijd lid van de salamander vereniging en heb potdomme nog geen tijd gehad om naar een bijeenkomst te komen, wat ik wel graag zou willen. Ik houd het in de gaten!

Voor mijn bestaan studeer en doceer ik biologie, ik ben getrouwd heb twee jonge kinderen en hou van de natuur. In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag of ben ik met mijn oudste aan het klooien.

Dat is het wel zo'n beetje! 
#4
Triturus-soorten / T.Marmoratus
december 26, 2015, 01:37:29 PM
Beste allemaal!

Sinds vorig voorjaar ben ik de trotse eigenaar van negen marmersalamanders, die na hun zomerrust de afgelopen maanden begonnen aan hun metamorfose. Dit heeft me aangezet om de toen nog geheel land ingerichte landbak te herinrichten tot een 1-3/ landbak 2/3 waterbak. Inmiddels wagen sommige mannen en vrouwen zo nu en dan een duik. Twee mannen bevinden zich eigenlijk continu in het water. Zo af en toe verschijnt er ook een vrouw.

Ik heb een hoop vragen en hoop dat jullie misschien je ervaring willen delen.

Omdat ik ze buiten (schuur,Serre)  hou, en er sprake is van belachelijke temperaturen, zou dat de rede kunnen zijn dar ze al zo vroeg zijn veranderd? Metamorfose begon Eind november half december al en vond ze toen steeds vaker in het water bakje. Vandaar de ombouw.

De dames zijn wat kleiner van stuk als de mannen? is dit gebruikelijk?

Ik heb zeker twee mannen al zien baltsen. Doch lijken de vrouwen er wat minder zin in te hebben. Komt dit later? de water temperatuur is 14 graden. De diepte is ruim 25 centimeter.


Kan het zijn dat ze nu minder willen eten? ik weet van de kleine water salamander dat deze in de paartijd enorm vraatzuchtig zijn. Toch heb ik het idee dat de eetlust sterk verminderd is...


Ben ik misschien gewoon ongeduldig?


Ik durf met zekerheid te stellen dat van de negen er vier man zijn, en twee vrouw, over de andere drie twijfel ik nog. Wat is de meest geschikte samenstelling? 2 vrouwen per een man. of drie?. Ik vind de mannen niet echt argresief tegenover elkaar. De afmetingen van de bak is trouwens 90,50,50


Ik zou heel graag willen weten wat jullie expert gedachte hierover zijn.


In afwachting en met vriendelijke groet,

Benjamin