Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Maurice Smits

#1
Terrarium en Inrichting / Flevopol
februari 08, 2015, 07:32:59 PM
All,

Geïnspireerd door de vele topics over het maken van achterwanden ben ik zelf aan het hobbyen gegaan.
Hardschuim bewerkt, ingesmeerd met tegellijm en daarna gekleurd met meerdere kleuren voegsel. Als afsluiting een maal een laag pure flevopol. Na meerdere waarschuwingen over het droogproces heb ik de achterwand 2 weken in mijn huis laten staan om te te drogen. Gisteren was dat voorbij en toen de achterwand geplaatst en bak gevuld met water. Helaas zie ik nu dat op alles dat zich onder water bevind een witte waas ontstaan. Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen?

Groet Maurice
#2
Algemene Verzorging / Winterslaap faciliteit
juli 17, 2012, 07:55:26 PM
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum en sinds kort lid van de salamander vereniging. Ik heb geen salamanders in huis maar wel in de tuin. Nog niet zo heel lang geleden een vijver aangelegd in de tuin volgens het principe van Ada Hofman. Voor wie dat niets zegt, geen filters, chemicaliën of andere toevoegingen alleen verschillende en veel zuurstofplanten. Er zit ook een moeras gedeelte met verschillende moerasplanten. Om de rand en zijkanten af te werken is er veel steen gebruikt, ruim 7m3 bentheimer zandsteen. Zal foto's toevoegen.
Er komen geen vissen in de vijver alleen amfibieën, na 1 nacht zat er al een rugstreeppad in en een bruine kikker en inmiddels zitter en ook 2 poelkikkers in en heb ik verschillende larven gezien van Lissotriton vulgaris.

De vraag die ik heb is hoe ik de winterslaap gelegenheid zo optimaal mogelijk kan maken. Voor de overwinteraars in de vijver zal ik wat dakpannen op het diepe gedeelte neerleggen, ca 80cm maar wat voor de land overwinteraars.

In de tuin ben ik de salamanders vaak tegengekomen onder grote stapels snoeihout of onder bielzen.

Kruipen ze ook graag onder de stenen? Ik schat dat aan de zijkant de kanalen tussen de stenen zo'n 30 tot 40 cm diep gaan. Is dit voldoenden of zal ik enkele pvc buizen gevuld met bladeren en mos schuin ingraven?

Hoor graag hoe jullie er over denken.

Groetjes Maurice