Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - tjvkooten

#1
Algemene Discussie / misschien toch salamanders...
juni 19, 2018, 08:24:12 PM
Ik heb al eerder gekeken naar salamanders maar het is er toen niet van gekomen, maar ik heb nu een 2e aquarium er bij van 100*40*45 (180 liter)

En het kriebelt toch wel een beetje, ik heb al een kweek dubia's lopen van mijn bidsprinkhanen waar het kwekwn mislukt is, en die nu van ouderdom gestorven zijn. Dus ik heb al wat voer, aanvullen met wormen en de artemia die ik voor mijn andere aquarium gebruik en ik ben een heel eind kwa voeding.

Zit alleen met een paar probleempjes door de verlichting krijg ik mijn aquarium niet onder de 22 graden, de soorten die mij leuk lijken zijn niet veel voorkomen, en ik moet volledig aquatiele soorten hebben want ik heb geen ruimte voor een extra terrarium. (Rustplekken zijn geen probleem maar een echt landdeel lukt niet.)

Soorten die ik wil zijn siren intermedia of tylotriton verrucosus.


Nog even een plaatje van mijn aquarium, waar nog meer planten in komen afhankelijk van wat nodig is:

#2
goede tip van die facebook pagina, ik heb nu al een aanbod voor larven en net gemorfte larven.

ik moet me nog wel even inlezen over het opkweken van voor ik besluit of het wel of niet veilig te doen is.

edit: helaas aanbod moeten afslaan, ik wil eerst wat meer ervaring opdoen met volwassen dieren daarna ga ik wel met larven proberen.
#3
ik ben op zoek naar Tylotriton verrucosus, het liefst aquatiele juvenielen.
ik wil er graag 5 en zowel mannen als vrouwen zodat ik ook kan kweken.

het aquarium is klaar maar ivm kerst en oud en nieuw dat ik bij mijn ouders vier, heb ik ze het liefst pas na de jaarwisseling (vanaf 3 januari ben ik weer thuis)
#4
Mijn aquarium is zo goed als klaar, alleen nog kurkschors toevoegen. En 1 guppy uitvissen, en terugbrengen naar mijn ouders.

En dan in het nieuwe jaar over twee weken kijken waar ik ze vandaan ga halen. (nu met kerst en oud en nieuw ben ik niet veel thuis.)

#5
ik denkt dat het een Tylotriton verrucosus gaat worden, moet ik daar een echt land deel maken of is een stuk kurkschors ook voldoende?

edit: na wat zoeken lijkt een stuk kurkschors voldoende. en ik heb nog een mooi stammetje van 40/50cm liggen dus dat komt goed
#6
 jammer dat ik maar 1 aquarium heb en er zoveel leuke salamanders zijn.

nu zit ik te kijken naar triturus dobrogicus

zo wordt het heel moeilijk om te kiezen... en ik heb geen ruimte voor extra aquaria.

wel al een betaalbare manier van koelen gevonden. (denk ik) electrische koelbox waarbij alle electronica in de deksel zit en dan de deksel boven het aquarium hangen. (nu nog uitzoeken hoe dat veilig kan.) dat zou toch al een paar graden moeten schelen.
#7
Dan zit ik met 130x50x50 heel mooi,  toch blijf ik steeds meer leuke soorten tegen komen dus voorlopig koop ik nog niks.

cynops ensicauda popei is wel makkelijker met kweken en dat lijkt me ook heel leuk.
#8
Dan maak ik die gaten toch maar dicht met een frame van horrengaas.

Die glazen rand zit namelijk ook nog een "brug" van de ene naar de andere kant. En ik heb geen zin om per ongeluk de boel te slopen.
#9
Terrarium en Inrichting / goed genoeg tegen ontsnappen?
december 16, 2016, 09:17:56 AM
ik heb de zijkanten volledig afgeplakt, maar zit nog met de bovenkant daar zit een 5 cm rand aan de voorkant, (de rest is breder) maar 13,5 cm er onder zit een glazen plaat van ook 5 cm kunnen ze dat als opstapje gebruiken? (grotere salamanders dan)

ik heb er normaal horrengaas met klittenband op zitten maar dat sluit niet heel goed af, dus als dit genoeg is hoeven die er niet op (beter voor de temperatuur denk ik) en anders moet ik een strakker frame maken om er op te zetten.

op de foto's het gat in de kap en een overzicht van mijn aquarium. (ik ben er nog niet uit welke salamanders het gaan worden.) opmerkingen over verbeteringen aan mijn aquarium zijn welkom.
#10
gersfeld is wel een heel eind weg, en ik heb zelf geen auto, dus dat word lastig.

hoe groot aquarium is aan te raden voor een siren intermedia? op caudata staat 76 liter voor de normale en 151 liter voor de nettingi, maar ik begin toch te twijfelen of ht dan allemaal wel past.
#11
ik zal er morgen een stuk karton op leggen en dan maandag kijken of er wat onder zit, ik heb de salamanders nog niet, maar dan weet ik in ieder geval of het werkt.
#12
hoeveel ruimte heeft een lacertina dan nodig? ik heb gelezen dat ze bijna een meter kunnen worden, maar heb je dan gelijk een bak van 5 meter nodig of valt dat mee?

nog een ander vraagje hoe zit het met vervuiling bij salamanders, word het water sneller of minder snel vuil dan bij vissen?
#13
De composthoop op mijn werk is 4 meter in doorsnee en 2 meter hoog. Alleen voor de wormen zou ik nu meer dan een halve meter moeten graven (op die diepte heb ik opgegeven).

Het kan wel maar ze zitten nu veel te diep. Dus als je truckjes hebt om ze er uit te krijgen graag.
#14
ik heb nog steeds geen salamander gekocht, maar ik ben nog wel bezig met info opzoeken. nu zie ik steeds meer interresante soorten voorbij komen en lijkt een Siren intermedia me ook wel wat. (nog liever een soort Pseudobranchus maar daar schijnt bijna niet aan te komen te zijn.)

is Siren intermedia erg moeilijk of valt dat mee?


edit: ik ben meer rond gaan zoeken sirenen zijn moeilijk aan te komen, maar de verzorging lijkt niet heel moeilijk, en het gedrag heel interresant.
#15
online is altijd een optie, maar als ik zelf kweek heb ik altijd wat bij de hand.

ik kreeg van mijn vader te horen dat er een kleine sportvis zaak bij hem in de buurt zit, dus dat maakt het al makkelijker aangezien die wel wormen zal hebben.

ik ben nu steeds meer rond aan het kijken naar salamanders en weet ondertussen niet meer zeker of ik voor cynops ensicauda popei moet gaan er, komen zoveel mooie soorten voorbij, voer is over het algemeen gelukkig hetzelfde.