Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Henk Wallays

#1
Fotos en Filmpjes / Re:Hynobius hirosei - nakweek
januari 30, 2016, 07:45:33 AM
Wel ze doen het voorlopig nog erg goed alle 4... maar ze moeten nog een flink stuk groeien ;-)
#2
Leuk te lezen !! Hopelijk kunnen jullie er nog jaren van genieten ;-)
#3
Fotos en Filmpjes / Re:Neurergus foto's
januari 30, 2016, 07:42:49 AM
Mooie beelden steven. De dieren zien er oo kgoed gezond uit ;-)
Als je ze nog wat wil verbeteren probeer dan op de achtergrond ook iets groen te zetten ofzo dan komt het qua achtergrond iets natuurlijker over ( just a thought, nothing more ;-) 
#4
Kweekverslagen / Re:Eieren 2016
november 03, 2015, 10:41:47 PM
Nog wat vroeg ook hier, maar laat ons zeggen dat ik mijn hoop zet op H. retardatus en mogelijk (maar nog minder zeker) H. quelpaertensis.
Als het even meezit ook T. dobrogicus macrosoma en dan heb ik al een druk jaar.
De andere groepen zijn nog te juveniel ... ben ook maar pas terug 'opgestart' ;-)

Als iemand trouwens eitjes teveel heeft ik ben geinteresseerd. Wil nl. mijn foto-bibliotheek van diverse soorten wat 'actualiseren' en ook aanvullen met nieuwe soorten. Soorten zoals T. pygmaeus en L. italicus daar heb ik bvb. nog geen beeldmateriaal van en zeg nu zelf ... dat mag toch gewoon niet zijn hé ;-) Ik heb zelfs bijna geen beeldmateriaal van P. watlt ;-). 

Heb nu net de man T. dobrogicus macrosoma apart gezet in een bak vol planten... volgende week ga ik er een paar vrouwtjes proberen bijplaatsen .... afwachten & duimen dus. 




#5
Geen erg hoor ... was pas vandaag op het forum op je berichtje gebotst... dus ik was laat ;-)

Ben trouwens net bezig om een paar Ommatotriton larven ( 3 tal) die ik zo kreeg proberen op te kweken
#6
Vermoed dat ik hiervoor wat te laat ben ? Anders graag ;-)
#7
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / Eitjes ?
februari 21, 2015, 03:48:06 PM
Ik wil terug wat dieren opkweken en dit op beeld vastleggen. Moesten er nog mensen zijn die van een paar soorten eitjes overhebben of willen missen , geef me dan gerust een seintje. Ik wil proberen om deze op te kweken en ze daarna (als het lukt tenminste) de dieren teruggeven ook ;-)

Wil mijn beeld collectie een beetje actualiseren , want die heeft nu een beetje een 'baard' ;-) 

Hoeven geen exclusieve soorten te zijn hoor ... it's for the fun of it ;-)
#8
Had ez gepost om mijn salamander reis heimwee op te lossen... mar 't is alleen maar erger geworden vrees ik ;-)

Heb nog 2 andere US reizen af te werken maar die staan grotendeels op dia ...
Hou jullie op de hoogte

henk
#10
Veel succes allebei !
#11
Heb net de Batrachoseps n Ensatina beelden van mijn CA trip (in 2006) opgeladen (sommige dubbel). Ik ga ze later op (onder)soort uitsorteren in aparte mapjes.... maar nu even wat tijd tekort  ;D
#12
Nu , ik zie dat men op amphibiaweb ook nog Cynops aanhoudt... dus daar wacht ik maar even mee.
Heb wel al gespot dat men sommige ex- Pachytriton soorten nu ook onder Paramesotriton stopt... da's voor mij helemaal nieuw !! Moet ik dus ook nog aanpassen....

#13
vind hem wel leuk zo ... Het gebied in Laos/Vietnam si - zoal we enkele jaren geleden ook dachten - blijkbaar nog een vrij interessant gebied , alleen een beetje ver weg  ;D 
#14
Tja... ik heb al wat salamanderjaartjes onder de motorkap gehad ;-)) inderdaad. Ik pas het straks aan  en maak een nieuw genus aan in mijn onderverdeling , zal dan de Laotriton beelden daaronder hangen. Thanks,  ::)
#15
Leuk dat het in de smaak valt ;-)
Wat de reptielen betreft, daar kunnen inderdaad wel eens wat fouten insteken. Ik ben daar zeker geen expert in en ben afgegaan op de namen zoals ze in de petshops of dierentuinen waren aangegeven . Voor wat de winkels betreft is dat zeker niet altijd juist. Verder zijn sommige beelden al meer dan 7 jar geleden gemaakt en heb ik doorheen de tijd de zaken mogelijk wat door elkaar gehaald. En gezien ik meestal via thumbnails oplaad heb ik mogelijk wel eens een verkeerd beeldje meegepikt... (maar normaal staken ze per soort per map). Dus ja... we doen ons best, maar soms glijden we uit he;-)

In ieder geval als je dergelijke opmerkingen hebt, ik neem ze zeker mee op en pas aan. Ik zal die cordylus al wijzigen. Bedankt voor de (geapprecieerde) hulp...

Heb ondertussen een deel van deanura onlin gezet. Vandaag mogelijk wat pijlgifkikkers en salamanders erbij zetten...