Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Jan van Soest

#1
De eerste eitjes zijn alweer gelegd. Als ik iemand er blij mee kan maken wil ik ze graag verzamelen en dan zijn ze gratis af te halen.
Ik heb ook nog wat jonge dieren van vorig jaar op het land zitten. Daar wil ik wel graag een kleine vergoeding voor vragen gezien de hoeveelheid voedseldieren die er in is verdwenen. Alles uiteraard met overdrachtverklaring.

Gr, Jan van Soest.
#2
Kweekverslagen / L. italicus er weer vroeg bij..
januari 22, 2015, 04:02:12 PM
Afgelopen weekend bij toeval weer de eerste eieren ontdekt. Duidelijk bevrucht dus naar ik vermoed alweer minimaal een week oud. De dieren staan (nog steeds) buiten, weliswaar beschut maar ik moest de afgelopen dagen 's ochtends toch een dun laagje ijs uit de bak halen hoewel dat weinig invloed op het afzetten lijkt te hebben.
Vorig jaar begonnen ze, na een vergelijkbaar zachte winter, omstreeks dezelfde tijd maar ik sloeg mijn aantekeningen er nog eens op na en tot mijn verbazing zag ik dat de laatste eieren rond 14 september zijn afgezet wat 8 maanden effectieve voortplanting betekent.
Wat me ook opvalt is dat één dier uitwendige kieuwen behoudt maar even groot of groter is dan zijn broertjes en zusjes. Is dit een geval van uitgestelde metamorfose of kan het een neoteen zijn? Voor de geinteresseerde kan ik proberen om er ter verduidelijking een fatsoenlijke foto van te maken..

Gr, Jan van Soest.
#3
Als ik er iemand blij mee kan maken gratis af te halen in Rotterdam.

Gr, Jan.
#4
Kweekverslagen / L. italicus eieren
januari 23, 2014, 02:12:42 PM
Sinds half december begonnen heel onregelmatig de eerste eieren te verschijnen. Die bleken onbevrucht maar sinds een week of twee worden er dagelijks enkele bevruchte eieren gelegd.
De dieren staan buiten maar de iets dalende watertemperatuur van de afgelopen dagen weerhoud ze er niet van rustig door te leggen.

Ik kwam al aardig wat info over het opkweken tegen in oudere posts maar ik zou toch graag naar jullie mening willen vragen over het volgende.
Ik heb de eieren nu op kamertemperatuur staan en verwacht een dezer dagen de eerste larfjes als ik hun ontwikkeling in het ei zo zie. Ik heb weinig zin in het gedoe met artemia- nauplien maar heb wel een mooie voorraad klein spul door een bakje te enten met wat rottend blad e.d. uit de sloot. Ook heb ik een paar infusorien kweken opgezet volgens de geijkte methode met stro. Ik heb hier goede ervaringen mee bij het opkweken van heel kleine vissoorten. Past iemand dit ook toe bij salamanderlarven? En zo ja, wat zijn de resultaten?

Alvast bedankt, Jan