Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Wiene

#1
Bedankt voor de tips, ik ben (en ga) ermee bezig. De waterstroom wordt aangepast of compleet weg gehaald. Verder ben ik bezig met een duidelijkere afscheiding voor het water, zodat ik minder last heb van terugstroom. Ondertussen ben ik al wat aan contacten aan het bouwen, wat de bak mooi de tijd geeft om in te draaien. Ik houd jullie op de hoogte!
#2
Vuursalamanders (Salamandra) / Terrarium vuursalamanders
september 18, 2015, 06:59:27 PM
Dag allemaal!

Ik ben bezig met het inrichten van een terrarium voor Salamandra corsica of Salamandra algira. Welke het gaat worden is even afhankelijk van beschikbaarheid van de dieren.

De technische details van de bak, een panorama-aquarium van 1.20 meter en op het diepste punt 50 cm. Ik heb nu een grondlaag van hydrolorrels, met daarop een veiligheidsdoek wat normaal onder vijverfolie komt. Daarboven kokosgrond vermengd met bosgrond. Door dit schuin op de bouwen heb ik een klein watergedeelte wat gevoed wordt door een stroompje m.b.v een aquariumfilter. Voordat ik verder ga met aankleding, zou ik graag jullie mening en eventuele tips horen.

Alvast bedankt! (Bij voorbaat excuses als dit beter op een andere plaats thuishoort, omdat het specifiek vuursalamanders betrof leek dit mij de beste plek)
#3
Even voorstellen... / Even voorstellen!
september 18, 2015, 06:52:24 PM
Dag allemaal,

Ik ben Wiene, 20 jaar. Ik ben beginnend salamanderhouder,  ik heb vroeger wel kleine watersalamanders in de vijver gehad en die uitvoerig geobserveerd. Ik heb al mijn hele leven verschillende soorten vogels, maar op een studentenkamer zijn die toch moeilijker te houden...

Daarom is de keuze gevallen op salamanders. Ik ben nu bezig met een terrarium waarin ik een Salamandra sp. wil gaan houden, uiteraard niet de S. salamandra. Ik kijk uit naar de tips die ik hier hoop te ontvangen!