Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - 013

#1
Sinds een paar maanden heb ik, onder andere dankzij de hulp van een aantal van jullie 4 Neurergus kaiseri juvenielen. Ik ben er heel blij mee en volgens mij doen ze het gewoon erg goed. Ze zijn heel actief, veel meer dan mijn crocatus, bijvoorbeeld.

Maar wat ik een beetje mis, is het actief achter levend voer aanjagen. Wat ik ook geef, ze tonen er overdag niet veel interesse voor. Behalve rode mug, heb ik ze nooit van zien eten. Ze moet wel eten, maar doen dat waarschijnlijk alleen 's nachts.

Ik vind het gek, mijn crocatussen, een zeer vergelijkbare soort, waren erg actief met jagen op voedsel. Zij aten bijna alles. In de bak van kaiseri "woont" al weken een dot tubifex en daphnia blijft lang genoeg in leven in de bak om zich voort te planten.

Zelf denk ik dat de verlichting en plaats (woonkamer) de dieren misschien niet stimuleert om te gaan jagen? Hebben jullie misschien een idee?
#2
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / Neurergus kaiseri
augustus 18, 2014, 06:03:31 PM
Gezocht voor de salamanderdag: neurergus kaiseri
#3
die in september naar de beurs van Hamm gaat en 4 nk kaiseri mee wil nemen voor mij. Ik regel alles met de verkoper. Bij voorkeur iemand uit omgeving Tilburg/Utrecht
#4
Ik ga binnenkort een nieuwe bak opstarten. Omdat er in de vorige (ik gooi het hele aquarium en de accessoires weg) dieren ziek zijn geworden, kan ik het water daarvan niet hergebruiken. Nu is mijn vraag: hoe starten jullie nieuwe aquaria voor jullie salamanders op als je dezelfde positie als ik zit?

Ik zit erover te denken om hem eerst op te starten met lagere dieren zoals slakken en daarna drie weken later eventueel de eerste dieren er in te doen.

Heeft iemand weleens zo'n potje kant-en-klaar bacteriën gebruikt en er 24 uur later dieren in gezet?   
#5
Wie gaat er naar Hamm in september en wie zou een groepje salamanders mee terug kunnen nemen?

Liefst iemand uit omgeving Tilburg of Utrecht. Ik zorg dat alles geregeld is. 

http://www.terraristikahamm.de/content/index.php
#6
Na het drama met mijn mooie Neurergus (zie onder). Heb ik opnieuw ellende met salamanders. Ik snap niet waarom dit mij iedere keer overkomt. Ik kocht rond april een mooie groep volwassen wildvang taricha granulosa en de laatste tijd begint de een na de ander gek te doen. Ze hebben samengeknepen ogen en bij sommigen is het onderlijf verdikt. Een aantal dieren hangt lusteloos aan de oppervlakte, maar wanneer ik ze pak (om te controleren of ze nog leven) komt er weer leven in.

Ik snap er helemaal niets van. Na het drama met de Neurergus heb ik de bak enorm grondig schoon gemaakt. De laatste tijd heb ik afgezien van wat slakjes uit een vijver geen 'vreemde' dingen in de bak geïntroduceerd. Waterwaarden zijn allemaal oke. Wel is de temperatuur wat aan de hoge kant; 20-25 maar dit moet voor gezonde dieren toch te verdragen zijn?

Ik weet dat wildvang van alles bij zich kan dragen, maar deze groep zat geruime tijd bij een ervaren houder. Wie kan me vertellen wat ik kan/moet doen, want ik word hier moedeloos van.
#7
Mijn neurergus gaan plotseling heel slecht. Ze zijn apathisch, hebben een glazige blik in de ogen en het vel van hun vervelling hangt in stukjes aan hun lichaam. Veranderingen aan hun aquarium: bestrijding platwormen ruim een week geleden. Op basis van juiste dosering gedaan en alle wormenlijkjes opgeruimd en het water verschillende malen gedeeltelijk vervangen. Volgens alles wat ik las is het geneesmiddel niet schadelijk voor, andere dieren behalve wormen  :-\

Verder heb ik sinds kort verlichting boven mijn bak. Daarvoor was de enige verlichting die van de kamer. Ook staat er sinds een week een javavaren in uit de aquariumzaak.

Inmiddels heb ik de dieren uit de bak gehaald en op het land gezet, op vochtige keukenrol. De ziekste zit apart. Weet iemand raad, ik lees dat slechte vervelling een symptoom is van achteruitgang in waterkwaliteit, maar ik snap niet hoe dat kan. Temperatuur is 18 graden.
#8
Algemene Verzorging / Opnieuw planaria; flubenol?
februari 15, 2014, 01:13:27 PM
Mijn crocatussenbak zit vol planaria. Opnieuw. De vorige keer alles al leeggehaald en nu zit ik weer met een berg van die wormen. Nu word flubenol aangeraden. Dit is een ontwormingsmiddel voor honden, katten en andere zoogdieren. Heeft iemand hier ervaring mee?
#9
Kweekportie enchytreeen
Gammarus
#10
Algemene Discussie / Stofjes op het water
juni 29, 2013, 08:12:35 PM
Het lijkt of er allemaal stof op het water van mijn crocatus-bak ligt. Zijn dit eiwitten? Het ziet er niet uit als een olie-achtig laagje. Verder is de oppervlakte gewoon in beweging.
#11
Ja hoor, daar is het eerste topic over warmte weer! Ik wil dit jaar een airco op zolder plaatsen om de boel te koelen. Niet alleen voor de salamanders, maar ook omdat ik er zelf ook veel tijd doorbreng. 's Zomers staat de zon pal op de dakkapel en dat kan de temperatuur aardig oplopen. Gedoe met ijsflessen en het verhuizen van de dieren heb ik eigenlijk niet veel zin meer in. Zoals ik zei: ik zit zelf ook vaak in die hitte.

De vraag is nu wat de beste manier is om de ruimte te koelen? Ik lees gemengde verhalen over de mobiele airco's. Beter zou dan een splitairco zijn? Of zijn er andere, beter opties.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Kortom, wie kan meer vertellen?
#13
Algemene Discussie / Kale bodem, schuine ogen
maart 20, 2013, 09:21:55 PM
Tot voor kort had ik geen bodembedekking in mijn Neuergus-bak. Het viel me op dat de dieren soms een vreemde houding aannamen, een voorpootje wat meer gebogen en dan een beetje naar een kant overhellend. Later raakte ik met iemand bij lokale aquariumzaak in gesprek over kale bodems. Hij vroeg: "zitten je dieren niet constant naar zichzelf te kijken in de weerspiegeling van de glazen bodem? Vissen doen dat vaak." Toen wist ik het: de salamanders zien zichzelf in de bodem als ze die vreemde houding aannemen!

Sinds kort heb ik dus een laagje grind op liggen en zie ik ze nooit meer zo vreemd doen. Iemand anders die dit ook gemerkt heeft?
#14
Vuursalamanders (Salamandra) / Buiten beter?
maart 20, 2013, 09:06:09 PM
Ik vraag me af wat beter is, vuursalamanders buiten houden of binnen? De soort blijft toch trekken en er komt een installatie om de zolder te koelen, dus wellicht... ::)

#15
Voeding / Beste voer voor wormen?
januari 16, 2013, 07:08:51 PM
Wat kun je wormen het beste voeren voor je ze aan je salamanders voert?
#16
Voeding / Pinky's?
december 04, 2012, 07:34:46 PM
Nu het kouder wordt, zoek ik een alternatief voor wormen. Ik vraag me af of pinky's een goed alternatief is. Ze lijken me wel eiwitrijk. Wat zijn jullie ervaringen?
#17
Hulp Bij Zieke Salamanders / N. crocatus met wondje
oktober 22, 2012, 03:45:51 PM
Een van mijn crocatussen heeft een wondje op zijn flank. Toen ik er met een wattenstaafje langs streek (om te kijken of het echt een wondje was) rook het op het wattenstaafje erg scherp, knoflookachtig. zou dit uit de wond komen of is het een afscheiding van het dier?
Het dier lijkt er weinig last van te hebben, is actief, alert en redelijk doorvoed, maar ik wil wel het zekere voor het onzekere nemen. In het verleden heb ik weleens een wondje behandeld met betadine jodium, maar dit was een boomkikker. Hoe werkt het bij watersalamanders?
#18
Algemene Verzorging / Platwormen
oktober 02, 2012, 04:32:39 PM
Er zitten een soort platwormen in mijn bak. Ze laten mijn salamanders met rust, maar het zijn er heel veel en ze eten de wormen, tubifex en artemia op die ik voer. Hoe krijg ik ze er uit zonder mijn hele bak te hoeven leegmaken?
#19
Voeding / Kleuring aquatiele salamanders
september 06, 2012, 03:14:06 PM
Ik wil graag mijn crocatussen wat roder laten kleuren en hoewel ik twee keer per week artemia/watervlooien voer, schiet het nog niet echt op. Ik heb wat zitten lezen hier, en heb gelezen over de andere stoffen. Maar hoe krijg ik dat de salamanders in het water toegediend? Iemand een gouden tip?
#20
Overige Salamander Soorten en Geslachten / Liua Shihi
augustus 28, 2012, 07:23:11 AM
Ik heb geen plannen om deze soort te houden, maar zag ze toevallig staan bij terraristik.com en werd nieuwsgierig. Kent iemand deze soort? Verder dan een kwetsbare status en wat plaatjes kom ik niet. Het lijken me behoorlijk grote beesten?
#21
Terrarium en Inrichting / Plaatjes van mooie bakken
juni 25, 2012, 09:05:50 PM
Ik ben benieuwd wat er allemaal mogelijk is, qua inrichting. Dus post hier pics van bakken die je mooi vindt.
#22
Ik heb een aantal nakweek kaiseri's opgespoord en de prijzen variëren nogal. Wat vinden jullie een normale prijs voor deze salamanders? (Dit is geen verholen klacht)

Ik heb zo'n beetje alle caresheets doorgenomen en volgens mij zijn ze op verschillende manieren te houden. Hoe houden jullie ze? Aquatisch of toch een deel van het jaar terrestrisch? In hoeverre is (lichte) stroming noodzakelijk?
#23
Ik vroeg me af of jullie een lijstje kunnen geven van betrouwbare sites om salamanders te kopen?