Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Jari B

#1
Kweekverslagen / Re:Eieren 2016
oktober 23, 2015, 02:04:55 PM
Altijd leuk wat gokken haha. Ik verwacht in 2016 nakweek te hebben van mijn volwassen koppel van Salamandra corsica en heel misschien paringen te zien bij de best grote nakweek uit 2014. Ook verwacht ik dat ik van 2 groepen Salamandra algira tingitana nakweek krijg.

Het meest waarschijnlijke is dat ik weer eieren krijg van de Tylototriton shanjing. Dit zou erg goed zijn voor het stamboek dat ik bijhoud.

Met wat geluk heb ik ook weer eieren van Neurergus kaiseri.
#2
Ik heb zeker nog shanjing juvenielen beschikbaar.
Ze zijn ongeveer 4 cm groot. In hoeveel dieren heb je interesse?
#3
Te koop aangeboden Tylototriton shanjing nk 2015. Het gaat hier om de zuivere kleine variant van shanjing waarbij de ouderdieren oorspronkelijk afstammen van de eerste dieren van Alex. Ze zijn 20euro per stuk.
#5
Gezocht 10 volwassen t. carnifex of t. dobrogicus om in een omheinde vijver te doen.
#6
Buitenterrarium en vijvers / Re:buitenterrarium Jari
januari 28, 2014, 03:32:34 PM
Ze zijn inderdaad nog in gebruik. Heb er geen recente foto's van maar alles is al wel winter klaar gemaakt met een dik pak bladeren.
#7
Ik doe eigenlijk nooit de grote watervlooien van de kleine watervlooien scheiden als ik ze aan kleine larven voer. Want de grote watervlooien kunnen zwanger zijn en daardoor komen die kleine watervlooien vrijwel vanzelf in je bakje. Dat vieze water zou ik met niet zo'n zorgen over maken, zolang je een paar uur later het water gedeeltelijk ververst.
#8
Dit is een update over de 8 overgebleven dieren. Ze zijn nu zo'n 11 maanden oud en groeien hard. De kleinste is 8 cm en de grootste is al zeker 11 cm. Als terrarium gebruik ik een curverbox die makkelijk is schoon te maken. Deze dieren vertonen geen ziektes of symptomen waaraan het moederdier is overleden.





#9
Mijn Salamandra algira tingitana vrouw had precies dezelfde infectie als jouw A. maculatum en was ook overleden. Hebben de medicijnen geholpen die je hebt gegeven? Zijn er anderen die deze infectie ooit succesvol hebben bestreden in de praktijk?
#10
Ik zal niet aanwezig zijn in verband met een hardcore/hardstyle feest die nacht er voor, veel plezier iedereen! ;)
#11
Algemene Discussie / Re:water verversen
juni 19, 2013, 02:09:14 PM
Een kraantje aan je aquarium maken met een afvoerpijp. Maar dat is heel moeilijk water dicht te krijgen. En om te vullen zou je een tuinslang kunnen gebruiken die je met een speciaal koppel stuk op je kraan aan sluit.

Maar ik denk dat het meer bij de hobby en het bezig zijn hoort in plaats van dat het allemaal sneller en makkelijker moet  ;)
#12
Citaat van: Sergé Bogaerts op mei 10, 2013, 04:43:01 PM
Inteelt...en de axolotls dan? :-) Dat komt allemaal af van een zeer beperkt aantal dieren wat al jaren in gevangenschap wordt gehouden en gekweekt. Ik zou me over inteelt echt geen zorgen maken; amfibieën hebben daar gelukkig zelden last van. Alle "bewijzen" die wel eens getoond worden zijn meestal te wijten aan rachtitis, ziektes of andere vormen van slechte verzorging. Dus daarom moet je ze echt niet weg doen!

Dat is inderdaad zo, gelukkig is dat uit te sluiten dan. Maar de vijf dieren gaan sowieso weg want zo heel veel ruimte heb ik niet meer tot mijn beschikking als het gaat om nieuwe kweekgroepen maken van soorten die ik al heb.  :) En hopen dat er dit jaar weer mooie eieren komen.
#13
Citaat van: Niels D op mei 09, 2013, 06:33:32 PM
"Kleinere" vorm? Zijn er nog mensen die een grotere vorm hebben dan?

Zover ik weet zijn de grotere vormen alleen in Duitsland te vinden.
#14
De Tylototriton wenxianensis zijn nu net 2 jaar oud en doen het zeer goed op zolder. De warmere temperaturen o.a. veroorzaakt door de zon die toch een tijd lang op de bak schijnt in de vroege middag, zorgen ervoor dat de dieren beter eten. Ze zijn de afgelopen twee maanden al veel gegroeid en zijn mooi dik geworden. Met deze leeftijd hebben ze een mooie lengte bereikt van gemiddeld 7,9 cm en is er geen uitval geweest.







De grond in het terrarium bestaat uit een mix van beuk-eikengrond waardoor er een goede balans is in de PH tegen schimmels. Er zit veel vocht in de bodem zoals te zien is maar de toplaag is vrij droog. Verder zit er veel schors in waar de dieren zich kunnen verstoppen, en is er een waterschaal met 1 cm diep water met mossen erin.





#15
Citaat van: Harry op mei 09, 2013, 04:00:23 PM
Ik denk dat het zonde is om de nakweeklijn van alex te combineren met andere shanjing, daar de alex lijn toch speciale dieren zijn. Kleinere vorm, makkelijker kweken en snel volwassen. Het zijn duidelijk andere dieren dan die grote shanjings die ik vroeger had. Ook hoopte dat ik juist de 2 goede kwekers, jij en herman. Deze speciale vorm in stand zouden houden.



Het is inderdaad een mooie nakweeklijn, maar ik heb zelf zeker 5 mannen van mijn 7 volwassen dieren. Ik zou deze lijn wel in stand willen houden van deze kleinere vorm,als er ook een paar dieren van een andere lijn van deze kleinere vorm beschikbaar zou zijn om de genetische diversiteit te vergroten tegen inteelt op lange termijn. Zijn er houders bekend die deze kleinere vorm ook hebben maar van een andere lijn?

Maar zoals gezegd zou ik ze ook voor andere soorten ruilen om kweekgroepen uit te breiden.