Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - RoyS

#1
Dank je wel Niels, echter ik heb geen facebook (alleen een pagina van mijn bedrijf). Iemand die achter zijn email adres kan komen.
#2
Beste forum leden,

Wie kan mij helpen aan een koppel Siren Intermedia of ander koppeltje Siren.

Jonge dieren mag ook eventueel.

Gr



#3
Citaat van: Niels D op juni 08, 2015, 09:29:00 AM
Zijn er nog leuke dieren gezien of mooie koopjes?

Niels, weinig salamanders zoals te verwachten, ik zag een aantal Spaanse ribben salamander (op de ene stand voor 5,- en op een andere stand a 17,- per stuk), verder een tafel met (zwarte met gele stippen, kom zo snel even niet op de naam) zag ook iemand met een hele box vol lopen/gekocht te hebben ?. Verder 1 tafel waar ook Axolotls verkocht werden.

Een enkele tijgersalamander gezien (jeetje wat zijn die prijzig tegenwoordig) 6 jaar gelden kocht ik er nog 2 voor 25,- nu voor 2 voor 100,-  ???

Zelf geen dieren gekocht wel een mooi boek en twee kleine aquarium bakjes.

Overigens het was erg klein dit keer, 1 hal eigenlijk.
#4
Is op een dag wel heen en weer te rijden toch. Eens even denken wat ik doe.

Gr
#5
Beste forum leden,

Ik zocht wat via Google en kwam per toeval op een post/forum waar iemand zijn verhaal deed over de aanschaf van Salamanders, op en in deze forumpost stonden ook enkele reacties van andere die salamanders houden/hielden, ik zou zeggen lees het eens door. Eigenlijk is het treurig en jammer dan mensen niet eerst de juiste info willen opzoeken alvorens zij tot aankoop overgaan.

http://www.piranha-fury.nl/forum/index.php/topic/105616-salamanders/

Is overigens een hele oude post uit 2007 echter ja wilde het toch even delen.

Gr.
#6
Fotos en Filmpjes / Re:Neurergus strauchi
juni 02, 2015, 01:16:08 PM
Citaat van: StevenZ op juni 02, 2015, 11:12:39 AM
Bedankt allemaal!

Tot nu toe gaat alles lekker, heb er maar 1 verloren, dus hoop dat het goed blijft gaan. En Roy, als ze volwassen zijn zijn ze nog mooier, het wordt dus alleen nog maar beter  ;D.

Ja dat weer ik, ben benieuwd dan naar de foto's. Blijft een mooie soort.

Hoeveel heb je er momenteel ?
#7
Fotos en Filmpjes / Re:Neurergus strauchi
juni 02, 2015, 10:23:02 AM
Schitterende dieren zeg.
#8
Overigens misschien wel handig voor de gene die gaan om hier gelijk te laten weten als ze iets te ruil/te koop hebben, nakweek etc.
#9
Citaat van: MartinS op mei 31, 2015, 01:31:34 PM
Ik begrijp nog altijd niet waarom mensen nog dieren op beurzen kopen terwijl er zoveel nakweek aangeboden wordt. De kans op wildvang of zieke en gestreste dieren is groot. Tenzij het die enkele liefhebber is de ze verkoop, maar die kans is klein.

Zelf ga ik dus weer eens, maar niet zo zeer voor de dieren (hoop wel wat salamanders te zien natuurlijk) maar moet een aantal bakjes, hout, luchtpompjes en andere zaken hebben,

Als er echt leuke dieren bij zitten dan gaat er wel wat mee natuurlijk, zou echter leuk zijn als er ook hobbykweekers een tafel / stand namen en hun nakweek aanboden.
#10
Beste forumleden.

Zondag 7 juni is er weer een beurs in Houten.

Zijn er nog forumleden die hier heen gaan. Is voor mij alweer 6 jaar geleden dat ik naar deze beurs ben geweest.

Gr.
#11
Citaat van: Roy van Grunsven op mei 26, 2015, 05:13:45 PM
Fraai bos. Larven van vuursalamander zitten in beken en niet in stilstaand water. In een poel op de weg zou ik ze niet verwachten.
Geen foto van de vinpoot?

Ja het is een heel fraai bos, Haut Fagnes is echt de moeite waard om eens een dag lekker rond te lopen en te rijden (de afstand is het voor mij ook niet).


Helaas geen foto van vinpoot gemaakt, maar 100% zeker dat het een vinpoot was (male). Volgende keer meer foto's maken schoot er helemaal bij in aangezien ik ze hier helemaal niet verwachten.
#12
Mijn Axolotl's aten vroeger ook gewoon bevroren rode muggenlarven, vooral als het blokje ontdooide en zo in zijn geheel op de bodem lag.
#13
Citaat van: Gerrit Krips op mei 26, 2015, 09:12:02 AM
Die andere soort kan heel goed de vinpootsalamander zijn.

Ja als ik zo foto's op zoek op internet moet het wel de vinpootsalamander zijn, overigens wel apart dat juist in 1 zo'n plas ze allemaal zitten.

Helaas ben ik helemaal vergeten de larven op de foto te zetten, ik dacht gelijk aan de vuursalamander toen ik ze zag. In de plas zelf zat overigens geen enkele plaat etc, wat gras sprieten was het enigste en het water was erg modderig.

Over een paar weekjes nog maar eens heen en weer rijden, dan wat specifieker op zoek en deze plas nog eens bekijken.
#14
Voedsel Kweken / Re:Watervlooien
mei 26, 2015, 07:45:26 AM
Ik blijf zoeken  ;)

Overigens inmiddels een bak neer gezet in de tuin met daarin de eerste watervlooien (gekochte), eens kijken hoe ze het gaan doen de komende tijd.

#15
Beste forum leden,

Zondag even heen en weer naar de Ardennen geweest (blijft toch schitterend). Een lekker stuk met de hond gelopen in het natuurgebied Haut Fagnes.

Schitterende beekjes zat, veel met mos begroeide rotsen en boomstammen maar met een temperatuur a 20 graden geen vuursalamanders tegen gekomen. Echter op bospad lag een kleine plas (diep spoor van een tractor of iets dergelijks) en opeens uit mijn ooghoek zag ik daar wat in, uiteindelijk ongeveer 7 salamanders (Alpenwatersalamander) maar ook een hele bruine met andere staart (Vinpootsalamander?) en 3 larven.





Schitterend om te zien, maar gezien de afmetingen van de plas en de temperaturen die toch wel op korte termijn zullen gaan oplopen hoop ik maar dat ze ergens in de buurt iets groters gaan vinden waar water in zit.

Volgende keer maar weer eens kijken, en dan een met wat natter weer.

Gr Roy