Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Rayliberty

#1
Denk veel bier en schnitzels......................misschien nog een Deutsche Madel  ;) :D
#2
Zijn er nog salamanders te vinden op die beurs dan?
#3
Terrarium en Inrichting / Re:(blauw)algen
maart 21, 2015, 09:12:44 AM
Blaualg ontstaat door een slecht bio evenwicht in de bak, mogelijk een vervuiling door te veel voeren e.d. Het afplakken een aantal dagen van de bak zal de algen wel verminderen maar wanneer de oorzaak niet is weggenomen dan komt het in alle hevigheid weer terug.

Verder vervuilt het water door de afvalproducten van de algen dus uiteindelijk is het ook niet goed voor de dieren denk ik. Ik zou de hele bak verschonen en kijken wat de vervuiling kan zijn.
#4
Hoop wel dat er nu meer leden komen want verleden jaar waren er maar 3 Nederlanders inclusief bestuur en een Belg  ;)
#5
Will there be copies in Gersfeld too?
#6
Ik ga het ook niet redden, erg jammer
#7
Kikkers en padden / Re:Bufo japonicus
juni 02, 2014, 09:01:18 PM
Mooi hoor die padden, Niels!
#8
inderdaad mooie opname! gaat goed.
#9
Als de dichtheid niet erg hoog is dan heeft de larve er geen last van. Ook als de bak nog te steriel is heb ik wel eens schade van deze diertjes gehad maar in het algemeen niet. In de winter als er geen ander voer is dan moet je ze wel gebruiken als voer of artemia natuurlijk.
#10
Mooie dieren, lijken in het water bijna goud bruin. Ook een bijzondere manier van eiafzetting. Succes met de kweek!
#11
Het magische woord is denk ik biologisch evenwicht. Maak niet uit welke bak als het er maar biologisch evenwicht is. Door het voeren verstoren we dit dikwels en vaak in grotere watervolumes is het makkelijker het water dus de dieren goed te houden. Ook houden we tegenover de natuur dikwels veel dieren per liter water.

Wel heel leuk dat de opkweek goed verloopt, super!
#12
Ziet er goed uit!

Heb je ook foto's van de ouders?
#13
Ik weet niet of ik eitjes zal krijgen de mannen hebben goede kammen maar de vrouw is niet heel dik. We zullen zien. Heb trouwens maar 1 vrouw tussen al die mannen. Erg vreemd.
#14
Via Booking.com zijn nog kamers beschikbaar hoor Niels
#15
Misschien een puntje voor het club blad. Een klein artikeltje of oproep dat flubenol en salamanders niet samen gaan buiten wat er op het internet beweerd wordt. Daar wordt vaak genoemd dat het niet schadelijk is voor andere dieren dan de te bestrijden plaag; planaria