Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Rayliberty

#1
Mooie jonge en voervaste dieren van 2013

Triturus Marmoratus (Soria Spanje) 35 euro per 5 stuks
Lissotriton Italicus (Francavilla, Brindisi italie) 35 euro per 5 stuks

Triturus dobrogicus 8 euro


Graag reserveren want ik neem niets mee wat niet besproken is.
#2
Lissotriton italicus 2013 aangeboden, Francavilla Fontana, Brindisi Italie

Prijs 9 euro per stuk per 5 stuks.

Makkelijk te houden en leuke interessante dieren. Wanneer ze wat groter zijn kunnen ze ook aquatiel worden gehouden.

Foto's van de dieren:
#3
Dit jaar heb ik van een paartje Turkse bandensalamander wat eitjes gekregen. Zeker de mannen zien er in de paartijd ontzettend mooi uit. Ik had het in het echt nog nooit gezien maar de kam ziet er erg imponerend uit. Ik heb wat foto's gemaakt.

#4
Ik hoorde dat voormalig ondersoort Salamandra salamandra longirostris als eigen soort is beschreven. Daarom is dan theoretisch deze soort ook nu voor Nederlanders legaal te houden. Deze salamandra soort komt voor in zuid Spanje tot aan Gibraltar. Weet iemand of deze informatie klopt en of nu zomaar deze soort ook voor de Hollanders beschikbaar is?

Het is trouwens een mooi soort en kenmerkt zich door de bijna afwezigheid van gele vlekken op de top van de rug. Ik zal later nog een foto posten.
#5
Ik heb te veel dobro mannen. Gratis af te halen of ruilen tegen een vrouw.

Ze beginnen een beetje ruzie te maken. ;)
#6
Vandaag bij de controle van de bakken kwam ik een S. i. infraimaculata tegen die er niet goed uit ziet. Hij was aan de wandel en de gele vlekken zien er vies uit. Ik heb hem uit de bak gehaald en toen scheide hij een waterige vloeistof af met een witte substantie. Ook eet hij slecht. Er zitten geen bultjes of wratten onder de buik.

Hij is nog wel aktief maar sloom. Iemand enig idee wat te doen, het ziet er niet goed uit. Misschien een darm infectie? Ik heb hem op keukenrol appart gezet.
#7
Ik heb van het weekend een buitenterrarium voor Salamandra atra ingericht. Ik heb een poliester bak genomen van 90 cm x 90 cm en gevuld met cocos gemengd met maaszand als basis substraat. Voor de rest spreken de beelden voor zich. Voor de drainage heb ik op een hoek een aantal gaten geboord en onder een deel van het substraat grind aangebracht waar dan het water uitdraineerd.

De buitenbak is mobiel en wordt bij vorst verplaatst naar een vorstvrije ruimte. In de zomer staat de bak in de schaduw. Wanneer de warmteperiode me te lang duurt verplaats ik de bak naar een koelcel die op ons bedrijf aanwezig is. Deze staat wel uit maar is veel koeler dan in de dan heersende warmte.

Ik ben van plan om hierin een 8 tal Salamandra atra atra te huisvesten.

Ik sta open voor opmerkingen en eventuele vragen!
#8
Over drie weken ga ik een week naar het bayerischer Wald tegen de Tjechische grens aan en aansluitend een week naar Arzl in het piztal in Tirol. Welke soorten kan ik tegen komen in deze tijd?
#9
Ik ben de gelukkige eerste eigenaar van de nakweek van Alex Kenter met bijbehorend certificaat van het ministerie. Het zijn prachtige en zeer levendige dieren. Ze stonden al langer op mijn verlanglijstje en heb ze twee weken geleden opgehaald bij alex.

Ze zitten volledig aquatiel in een beekbak setup, zie de foto's. Wanneer jullie er nog wat op hebben aan te merken houd ik me aanbevolen ;)

De foto's zijn niet perfect maar ik heb niet zo'n beste camera waarje alles zelf kunt afstellen  >:(
#10
Hier zijn foto's van mijn nieuwe dieren. Ik heb ze een paar weken in bezit en ze zijn ongeveer 7-8 cm groot. Ik heb ze op grind zitten, dat is makkelijk schoon te houden en ziet er nog enig sinds natuurlijk uit.
#11
Ik ben Raymond en ben 38 jaar oud. Ik woon in het westland. Ik heb al jaren een tropisch aquarium van 400 liter ingericht met veel planten en vele groepen scholenvissen. Ook heb ik al 6 jaar een vijver in de tuin. De vijver is niet zo groot ongeveer 1000 liter. Er zitten soms wat kikkers in maar die trekken vaak weer weg. waarschijnlijk omdat er zeer veel goudvissen in zitten. Deze fokken als muizen. In de toekomst wil ik de goudvissen verwijderen en goudelritsen in de vijver gaan houden en dan komen de amfibieen van zelf wel weer terug. Want voordat de vijver vol met goudvissen zat zaten ze er wel in. Een vijver brengt altijd veel leven in je tuin. Sinds mijn jeugd was ik altijd al geinterresseerd in salamanders en heb ze ook veelvuldig in de sloten en plassen gespot. We vinden ze zelfs in beperkte mate in de winter in ons glastuinbouwbedrijf.

Ik heb verleden jaar bij alex Kenter 10 juvinielen van T marmoratus aageschaft. Deze zitten in een bosterrarium en zijn leuk gegroeid en ik ben er eentje verloren. Dit jaar waren ze nog niet aan voortplanten toe. Waarschijnlijk nog net te jong. Afgelopen voorjaar heb ik verder bij Alex ook 6 T Carnifex aangeschaft. Deze zitten in een meteraquarium met planten en kienhout. De mannen hadden een grote kam maar ik heb geen eieren gevonden. Wel vond ik toch nog net 1 larve dus ik heb waarschijnlijk de paar eitjes die er waren gemist. Hier zijn een paar foto's