Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Willem Meilink

#1
Algemene Discussie / Wet Natuurbescherming 2017
mei 21, 2018, 10:27:13 AM
Ik ben wellicht een beetje traag, maar in de natuurbeschermingwet van 2017 staat het volgende:

"Artikel 3.6
1 Het is verboden dieren of planten van soorten, genoemd in bijlage IV bij de Habitatrichtlijn, bijlage I of II bij het Verdrag van Bern of bijlage I bij het Verdrag van Bonn, onder zich te hebben voor verkoop, te vervoeren voor verkoop, te verhandelen, te ruilen of te koop of te ruil aan te bieden.
2 Het is verboden, anders dan voor verkoop, dieren of planten als bedoeld in het eerste lid onder zich te hebben of te vervoeren.
3 De verboden, bedoeld in het eerste en tweede lid, zijn niet van toepassing ingeval de in dat lid bedoelde dieren en planten aantoonbaar zijn gefokt of gekweekt."
http://wetten.overheid.nl/BWBR0037552/2017-09-01#Hoofdstuk3_Paragraaf3.2_Artikel3.5

Betekent lid 3 dan niet dat je in Nederland dan tegenwoordig inheemse soorten mag houden als je kan aantonen dat ze gefokt zijn?
#2
Beste allen, ik wil graag twee kweekgroepen in de grootte van 5.5 van de soorten in de titel. Mocht u mij (op weg) kunnen helpen dan gelieve mij een pm te sturen.

Groet en bijvoorbaat dank!
#3
Dag iedereen,

Zoals de titel zegt; twee axolotls op te halen wit+geel. Meer foto's en informatie zie de volgende link:

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/reptielen-en-amfibieen/m839997286-axolotl-wit-geel-koop-salamander.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

Ik woon in Rotterdam, Ommoord.

Groetjes,

Willem
#4
Kikkers en padden / Bombina Advies Gevraagd
juli 05, 2014, 11:45:40 AM
Hoi daar,

Ik heb al echt heel lang Pleurodeles en Bombina welke ik sinds 14 jaar ofzo bij elkaar heb gehouden in een grote bak. Dit heeft nooit problemen opgeleverd (nooit gewonden kikkers of salamanders). Enkele tijd terug heb ik echter mijn Neurergus weggedaan omdat ik vanaf volgend jaar naar Manchester ga. Mijn familie vindt het geen probleem om zorg te dragen voor deze soorten, vooral omdat ik ze ook al zo lang heb en ze toch wel heel makkelijk zijn. Nu heb ik sinds een week mijn Bombinaatjes in de "oude" Neurergus bak gedaan, en patsboem eitjes.

Me ribbensalamanders leggen regelmatig eitjes, mijn Bombina's hebben nooit eitjes gelegd tot op nu dus. Waarschijnlijk waren de omstandigheden daar dus toch gewoon niet ideaal voor. Nu weet ik niet hoe lang ze door zullen blijven gaan met eitjes leggen (ze zijn nog zeer actief bezig). Nu wil ik van jullie advies hebben over volgende zaken, en ik hoop dat mensen op dit forum mij kunnen helpen :)

-De bak bevat stenen, grind en planten. Eitjes overal (het zijn er nog niet zo veel, maar toch al tientallen). Kan ik de eitjes samen laten met de ouders? Salamanders eten hun eigen eitjes op, maar die houden zich doorgaans ook aquatiel. Ik zie bombina's nooit onder water jagen eigenlijk. Daarom denk ik dat de eitjes relatief veilig zijn samen met de ouders. Wat denken jullie? Als ik de planten eruit haal en de diertjes gaan nog door met de reproductie, en daar lijkt het ook op, hebben ze ook alleen nog stenen om de eitjes op te leggen en die haal ik er niet zo makkelijk uit;) Zelf denk ik dat ik de uitgekomen larven gewoon moet vangen en die apart zetten, wat zouden jullie doen?

-Wat voer je de kikkervisjes? Dit niet zo zeer in het verband om ze groot te laten worden, want dat is niet moeilijk, maar hoe krijg je gegarandeerd rode buikjes? Kan je de larfjes geraspte worteltjes voeren? ;)

Dank voor de antwoorden alvast ;)
#5
Beste allemaal,

Ik doe spijtig genoeg mijn 5 volwassen Neurergus crocatus (Aqrah = grote vlekken) weg omdat ik binnenkort naar het buitenland vertrek. Bij interesse ontvang ik graag een email met een serieus bod, pm voor de prijs bij interesse. Ik doe ze het liefst per 5 weg.

Groetjes,

Willem

Een filmpje van toen ze een slag kleiner waren:
https://www.youtube.com/watch?v=dFgRYP9AXAw
#6
Hallo iedereen,

Is iemand wel eens naar deze beurs in Gent geweest? Wie gaat er?

http://www.vhm-events.com/

Terraria Gent (Belgie)
ZONDAG 21 Oktober 2012
Van Rysselberghedreef 2
Citadelpark B - 9000 Gent
VAN 11.00 TOT 16.00 UUR (aanbieders vanaf 08.30)

Is het voor salamander liefhebbers de moeite waard?
#7
Als bachelor stage doe ik een onderzoek naar de amfibieënverspreiding in Pas de Calais (Noord-Frankrijk). Ik heb er een blog over gestart en hoop dit bij te kunnen houden, ook al heb ik bijna geen internet ter plaatse.

http://expeditie.wordpress.com/

Dit onderzoek heeft twee doelen; het eerste doel, waar ik mij voornamelijk op focus is een verspreidingsonderzoek van de amfibie soorten anno 2011. Het tweede doel is een vergelijkingsonderzoek met het verspreidingsonderzoek van '74-'75. Wereldwijd is er een afname in het aantal amfibieën populaties. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een afname van het habitat zoals of het land waar de amfibieën op leven, of de poelen belangrijk voor de voortplanting. In het onderzoeksgebied zijn het aantal poelen ook drastisch afgenomen.

Ik probeer zoveel mogelijk te bloggen, belangstellende kunnen zouden dus af en toe op de hoogte gehouden kunnen worden.
#9
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Opgeblazen Keel
november 13, 2009, 11:11:46 PM
Zoals de titel het al zegt, ik heb een Axolotl met een opgeblazen keel. Hij kan volgens mij niet a nauwelijks eten. Ik heb hem in quarantaine gezet. Het neemt echter niet af. Iemand tips of suggestisch voor behandeling?
#10
Ribbensalamanders (Pleurodeles-soorten) / Larvevoeding
september 09, 2009, 03:31:51 PM
Ik heb sinds vandaag weer een stuk of 30 eieren. De sloten liggen vol met kroos en daaronder leven geen watervlooien. Aangezien salamander larven carnivoren zijn lijkt het me dat ik ze ook gewoon vlees kan geven. Dus ik vroeg me af of ik runderhart kan geven en of ik dit klein kan maken met een scheermesje. Heeft iemand al wel eens zoiets gedaan en werkt het?
#11
Kikkers en padden / Vuurbuikpadden
mei 11, 2009, 01:08:06 PM
Hallo,

Heeft iemand hier ervaring in het opkweken van vuurbuikpadden. Weet iemand ook waar ik vuurbuikpadden kan krijgen in de buurt van rotterdam. Ik hoor het graag.
#12
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Verzorging
april 03, 2009, 07:23:12 PM
Hallo, ik ben nieuw hier en ik zal mij even voorstellen:

Mijn naam is Willem ben 2e jaars biologie student en uitermate geinteresseerd in amfibieen en voornamelijk salamanders. Wat ik hoop te bereiken is dat ik een baan kan vinden in het conserveren van amfibieen. Dan ben ik namelijk met mijn hobby bezig, betaald.

Ik heb zelf boeken en dergelijke en ik verdiep me in het houden van salamanders maar ik heb enkele vragen waar ik niet zo direct het antwoord van weet. Ik wil axolotls houden en ik zie ze als dieren die makkelijk te houden zijn, hier wil ik graag een visie van enkele forumleden van.

Ik heb al enige tijd spaanse ribbensalamanders en vuurbuikkikkers. Mijn ribbensalamanders hebben enkele nesten gehad waar ik niet alles van heb laten opgroeien. Mijn volgende vraag is nu; hoe groot is het gevaar op genetische verarming. Het is nooit bevoordelijk voor de soort of nakomelingen als dieren dicht familie verwant aan elkaar zijn, maar in hoeverre kan dit nou kwaad. Deze vraag richt ik met name op het feit of ik mijn ribbensalamanders binnenkort in een grote bak kan stoppen zonder inbreeding en of ik gerust axelotls uit een nest samen kan stoppen of het beter is dat ik van verschillende families axelotls van dezelfde grootte samenstop.

Mocht ik onduidelijkheden hebben achtergelaten dan hoor ik dat graag,

Willem