Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - StijnH

#1
Even voorstellen... / Re:Ik ben Ben...
februari 14, 2016, 08:25:13 PM
Welkom en montandoni is ook prachtig  ;)
#2
Voeding / Re:Fruitvliegenkweek- mijten
februari 14, 2016, 08:22:56 PM
Oké thanks, daar was ik een beetje bezorgd over maar dat is dus niet dezelfde.
#3
Triturus-soorten / Re:T.Marmoratus
februari 14, 2016, 08:13:36 PM
Ik zou proberen ze aquatiel te zetten op het moment dat de temperaturen stabiel boven of rond de 10 graden is. Marmers kunnen vrij gemakkelijk aquatiel ''gemaakt'' worden. Begin met een klein laagje water (wat sproeien vanboven zodat ze niet blijven drijven) of nog beter met een ruime waterschaal. Na het aquatiel gaan, geven ze hier aan als ze weer op land willen door vaker op het landgedeelte te klimmen en daar langere tijd weer te verblijven. Landgedeelte kan bestaan uit drijvend kurkschors o.i.d.
#4
Ik denk dat het lastig word om iemand te vinden die een bloedlijn heeft van exact deze regio. Er zijn naar mijn weten maar een paar bloedlijnen verspreid onder de hobbyisten.
#5
Kweekverslagen / Re:Kweekpoging Triturus marmoratus
februari 14, 2016, 07:54:11 PM
Lekker mollige diertjes :P Is geen zeldzaamheid bij marmers op land, vooral bij het voeren van wasmotlarven krijgen ze een flinke vetopslag.  :)
#6
Algemene Verzorging / Vraag
februari 14, 2016, 07:14:17 PM
Ik heb een groep Tr. macedonicus op mijn balkon in de buitenlucht staan. Ze worden gehuisvest in een speciekuip (rechthoek). Ze zitten aquatiel. Onder de speciekuip heb ik een stuk piepschuim liggen. De bak heb ik afgedekt met een deken en daarbovenop een stuk zeil. Nu de temperaturen weer flink dalen, vraag ik me af of dat afdoende is? Wat denken jullie?

P.S. Ik hou al enkele jaren (met succes) meerdere Triturus/ Lissotriton in de winter buiten, ze zitten echter op het land en in tempex dozen eveneens afgedekt met een deken en een stuk zeil. 
#7
Heb je ze nog? En heb je ook foto's?
#8
Fotos en Filmpjes / Re:Een grote libelle larf dacht ik !
december 17, 2015, 01:55:22 AM
Erg gaaf  :) :)
#9
Voeding / Re:Fruitvliegenkweek- mijten
december 17, 2015, 01:48:13 AM
De mijten inflatie neemt gelukkig wat af. Zo goed als mijt- vrije kweken zet ik in een bak met een laagje zout, met deze kweken ga ik verder. Ook als ik een nieuwe kweek opzet voeg ik een flink aantal (zwangere) fruitvliegen toe om de mijten zo min mogelijk kans te geven.
Ook is het zo, hoe meer dode fruitvliegen in de kweek, hoe meer (kans) op mijt. Deze soort mijt lijkt dus voornamelijk te gaan voor etensresten e.d. ?

Je hebt inderdaad veel soorten mijt, bij slangen/reptielen hoor je het vaker dan bij amfibieën naar mijn idee. Is dat weer een aparte soort die parasiteert op reptielen? 
#10
Even voorstellen... / Re:Terug van lang weggeweest.
november 25, 2015, 02:41:13 PM
Hey Kevin,

Leuk dat je weer terug bent
#11
Voeding / Fruitvliegenkweek- mijten
november 25, 2015, 02:36:04 PM
Ik heb een partij fruitvliegenkweken staan voor mijn juvenielen, inmiddels zit er ook een flink aantal mijten in.
Ik ben ondanks dat, gewoon uit deze kweken blijven voeren, maar nou begin ik toch zorgen te krijgen als ik de hoeveelheid mijt zie. De reden dan ik gewoon doorvoer is omdat ik tot op heden nog geen mijt heb waargenomen op de salamanders zelf maar voornamelijk op de uitwerpselen en in en rondom de fruitvliegen kweek. Wat zijn dit voor mijten? het zijn zowel van die ''witte bolletjes'' als kleine bruin/rood achtige mijt.
Zijn deze geen gevaar voor de salamanders?
#12
Vreemd. Hoelang had je ze niet gezien voordat je de bak overhoop ging halen? Want als ze al poosje dood waren (als dat het geval zou zijn geweest), is er na tijdje niet of nauwelijks meer iets van over, denk ik, met een goed eco-systeem.

Heb je ook gaten ofzo in de passende deksel?  ;)
#13
Ik ga ook weer. Ik heb nog 0.0.6 Triturus carnifex heterogyzoot te koop.
#14
Ik heb L. montandoni nakweek van dit jaar. Ze zijn rond de 2,5 cm. 8 euro per stuk.
Bij interesse of vragen PM.

#15
Verkocht.