Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Derk

#1
Het heeft ff geduurd maar nu zijn de dieren sinds enkele weken op land.....eitjes gelegd in mei. Groot voordeel is wel dat ze lekker op formaat op land zijn nu. Ik heb ook diertjes die ik in een hogere dichtheid (dieren per bakje) heb gehouden en die zijn minder dan de helft zo groot gemetamorfoseerd. Heel apart om het grootte-verschil te zien.

En in de tussentijd bleef ik af en toe een paar eitjes vinden. Ik heb ze nu in zowat alle stadia van het proces......het zijn net kippen :P
#2
Terrarium en Inrichting / Afdekking met Xenos hor
augustus 25, 2011, 09:13:23 PM
Ik had nog een afdichting voor een bak nodig en toevallig liep ik de Xenos (die winkel waar je echt alle mogelijke zooi kunt kopen) in. Ik zag hier horretjes met klitteband liggen. 1.50 voor een stuk van 100x100cm. Zowel in zwart als wit.
Je krijgt er genoeg zelfklevend klitteband bij om de boel vast te zetten.

Het zit er lekker strak om, zelfs met het gat wat ik er in geknipt heb. Makkelijke toegang tot de bak en geen ontsnapping mogelijk. En dat voor Euro 1.50 :)

En nu maar uittesten :p
#3
En dan vind je ineens 2 spermatoforen in de bak. Beetje zoeken maar ze staan er echt op  :p

Het zijn dieren van vorig jaar die ik ban Mark en Daniëlle heb overgenomen op de landdag.
#4
Fotos en Filmpjes / Food fight
januari 31, 2011, 06:30:26 PM
Een kort filmpje geschoten van een tylototritonvoersessie :)

Food fight!
#5
In de laatste week van September was ik in Washington DC. Werkelijk een geweldige stad die veel te vaak wordt overgeslagen. Naast het bewonderen van alle pracht en praal van de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika wilde ik ook graag een herping trip maken in de omgeving. Maar hoe pak je dat aan? Een herpetologisch forum bracht uitkomst. Via dat forum kwam ik in contact met Matt en hij bood me aan om me een middag op sleeptouw te nemen. En eerlijk is eerlijk, zonder een gids begin je vrijwel niks :P Dankzij zijn ervaring hebben we op 3 verschillende locaties 7 verschillende salamanders, 2 kikkers en 1 slang gevonden.

Hieronder een paar foto's van de 1e locatie. Een rotsachtige beboste oever langs een snelstromende rivier. Veel kleine waterloopjes vanaf de heuvels die naar de rivier leiden. Allemaal begroeid met varens en dikke mospakketten. (middelste 2 foto's) Hier hebben we het merendeel van de soorten gevonden;
Plethodon cinereus (zowel redback als leadback) (eerste en laatste 2 foto's)
Desmognathus fuscus
Eurycea bislineata (2e foto's)
Eurycea longicauda
Notophthalmus viridescens.
#6
Fotos en Filmpjes / Tijgers voor Harry
augustus 28, 2010, 12:48:36 PM
Omdat Harry graag een groepje aquatiele tijgers wilde hebben heb ik deze 4 Ambystoma tigrinum voor hem opgehaald.
Deze dieren waren een tijdje terug nog larve en werden als "axolotls" aangeboden. In de tussentijd zijn ze in de aquariumzaak gemetamorfoseerd. Het lijkt er dus op dat er in elk geval 3 forumleden zijn met dieren met een gedeelde achtergrond.

Newly arrived tiger salamanders
#7
Net ff lekker uitgewaaid (en uitgespoeld) in natuurgebied de Kampina hier om de hoek. Het regende vandaag de hele tijd een beetje en bij vlagen een beetje te veel  :P Geen dagjesvolk in het bos dus ideaal weer om wat wildlife te spotten.
Eenmaal aangekomen kon je bijna geen stap verzetten of er spongen allemaal piepkleine bufootjes weg. Op een gegeven moment ben ik opgehouden met tellen  :P Wat een leuke beestjes zijn het toch. Echte karaktertjes.
ook een paar pas gemetamorfoseerde bruine kikkers en een enkel volwassen dier.
Helaas geen staartdragers gezien maar er was ook lastig van de gebaande paden af te geraken. Door de regenval was alles te modderig en glibberig. Maar leuk was het in elk geval  ;)
#8
Salamanders in het wild / tripje naar de USA
juli 21, 2010, 09:52:30 PM
Het lijkt er op dat ik in de laatste week van September Washington DC kan bezoeken en daarna de 1e week van Oktober New York. Naast een definitief bezoek aan de Smithsonian dierentuin dankzij topic van Coen; -->  "Smithsonian National Zoo Opens Giant Salamander Breeding Center" vroeg ik me af of iemand nog een paar andere goede salamander/herping gerelateerde tips heeft.
Ik stel me zo voor dat je geen stap in de grote parken kunt zetten of je staat tot je enkels diep in de "Plethodon cinereus-en"  :P Waarschijnlijk te rooskleurig hè??   :P  :P
#9
Terrarium en Inrichting / Een nieuwe bak
juli 04, 2010, 08:03:28 PM
Hallo,

Voor ik verder ga zal ik me toch even kort voorstellen. Mijn naam is Derk en ik woon sinds een paar jaar in 's-Hertogenbosch. Het was alweer een tijd geleden dat ik salamanders hield. Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik behoorlijk actief geweest en heb veel verschillende soorten mogen houden en sommige kunnen kweken. Vooral Noord Amerikaanse soorten waren favoriet (Ambystoma opacum, tigrinum, macrodactylum, Tarich torosa, Notophthalmus viridescens, Eurycea longicauda om een kleine indruk te geven)  Voor mijn studie (diergeneeskunde, aanvang 1997) moest ik uitvliegen uit het ouderlijk huis en heb toen de hobby stilgezet.  Maar toen ik begin dit jaar een paar axolotl-larven kon overnemen heb ik het maar weer eens aangedurfd.
Door het rondneuzen in het verenigingsblad, "het internet" oa. caudata.org, de site van Harry, hier op het forum vond ik het een uitdaging om zelf een bak te gaan maken op basis van gecombineerde inzichten. Daar wilde ik hier verslag van doen;

Het was de bedoeling om een "bak met schuine voorkant" te maken. Op de site van Harry stonden de dimensies van de bak. Een aquariumbouwer (Frager in Kerkdriel) heeft het glas voor me op maat gesneden en geslepen (dat moet je zelf echt niet willen :P ) Het glas is allemaal 6 mm dik alleen de schuine afdekplaat is dunner (op aanraden van de aquariumbouwer) Dit alles koste 64 euro.

Ik had meer foto's van het bouwproces willen maken maar het bleek anatomisch niet mogelijk om zowel te bouwen als te fotograferen. Dus de uitgangspositie met het glas en direct daarna de "is hij wel waterdicht-test" in de badkamer. Test bleek geslaagd gelukkig.

Het is echt helemaal niet lastig om op deze manier een aquarium te maken. Ik kan het iedereen aanraden. Zeker omdat je zo een bak maakt die precies de afmetingen en vorm heeft die je wilt.

Gisteren ben ik opzoek gegaan naar de verlichting. Ik had eigenlijk een armatuur op pootjes (van ferplast bijvoorbeeld) in gedachten maar deze zijn toch wel behoorlijk prijzig. Bij Heesvis in eindhoven liep ik tegen een verbouwingsopruiming aan en daar lag een "solar vision klemlamp van aquatic nature" a 49.90 euro. Groot voordeel is dat er een normale fitting in zit en ik de "rainbow colour display spaarlamp"  op termijn kan vervangen voor elke andere lamp.

Om watercirculatie en filtering te krijgen heb ik het bodemfilter dat door Joost in het verenigingsblad is beschreven toegepast. Het pompje (microjet MC 450) was 18 euro. In plaats van lavasteen heb ik Glafoam plus van superfish gebruikt. Het is een biologisch filtermateriaal gemaakt van gerecycled glas en oesterschelpen. Zeg maar witte lavasteen.

Achterwandje is een standaard wandje van Juwel. Deze had ik vorig jaar al gekocht voor mijn grote bak maar niet gebruikt. Het grind had ik nog staan en bleek precies genoeg.

Bij Intratuin heb ik 10 kilo flagstone gehaald (0.55 cent per kilo) Ze hebben in principe alleen gigantische platen voor tuindecoratie. Maar door het gesleep en gegooi met de stenen ligt er veel kleiner spul omheen. Ook veel dunne plaatjes en deze wegen bijna niks. Dus je hebt al snel veel voor weinig ;) De stenen heb ik gebruikt om de waterval te kunnen maken.