Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Coen Deurloo

#1786
Kweekverslagen / Plaats topics over je eitjes hier!
januari 03, 2007, 10:18:23 AM
Plaats het in het Kweekverslagen forum als je eitjes hebt van je dieren! Het beste is om een aparte topic hierover te openen.

Vermeld:


  • Van welke soort je eitjes hebt
  • Hoeveel eitjes je hebt
  • Details over de temperatuur
#1787
Locatie en eventuele details:
Vermeld ook de locatie of omgeving waar je woont, en eventuele details die van belang kunnen zijn bij het ophalen of verzenden van je aanbiedingen.

Overdrachtspapieren
Voor een aantal soorten (ook larven en eieren) heb je legale overdachtspapieren papieren nodig om deze te kunnen verkopen. Je moet dit bij je aanbieding vermelden of je deze bezit, anders zal de aanbieding verwijderd worden!. Bij verkoop dien je de koper zonder dat hij erom vraagt overdrachtspapieren te geven. Deze zijn te downloaden bij het item wetgeving op salamanders.nl.

Larven en eieren verkopen
Als je larven via dit forum aanbiedt en er geld voor vraagt, moeten deze minstens 3 weken oud zijn zodat ze in ieder geval door de eerste fase heen zijn. Dit om teleurstellingen bij kopers te voorkomen.
Als je eieren verkoopt mag je daar alleen een vergoeding van de verzendkosten voor vragen aangezien je nooit weet of deze zijn bevrucht.

Zeker bevrucht wil niet zeggen, dat het lukt de dieren door de eerste fase te krijgen. We willen geen teleurgestelde mensen. Als de larven 3 weken oud zijn heb je het in eigen hand. De insteek moet meer zijn, dat je gratis eitjes afstaat niet uit commerciele overwegingen maar vanuit de doelstelling van deze website. je hebt er immers ook geen voer voor hoeven te kopen.

Larven en juvenielen opkweken kost wel voer. Maar dan kun je afspreken dat indien er dieren uitkomen je ook weer wat nakweek gratis terug ontvangt, zo gaat dat meestal.

Dus, verzendkosten vergoeding of maximaal 5 euro voor 20 bevruchte eieren.

Enkle richtlijnen voor prijzen (per dier):
axolotls (1 euro per 2 cm)
Niet zeldzame soorten: juvenielen 10-15 euro volwassen dieren 15-25 euro
Zeldzame soorten: juvenielen van zeldzame soorten 15-25 euro Volwassenen 25-35 euro
Bij grotere hoeveelheden wordt vaak een lagere prijs afgesproken.
In dierenwinkels kun je vaak goedkoper volwassenen kopen, maar dat is vaak zieke wildvang-import.
Mensen die zelf dieren opkwken hebben daar ook 2 jaar voerkosten voor moeten betalen.


#1788
Fotos en Filmpjes / Foto's plaatsen? Lees dit eerst!
januari 03, 2007, 10:04:22 AM
Toevoegen van foto op forum:

Zie de tekst bij het invoegen van een bijlage op het forum:

"Toegestane extensies: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, wmv
Maximale bestandsformaat toegestaan: 200 KB, per bericht: 4"

Dit betekend dus dat de foto's per bestand niet groter mogen zijn dan 200 kb. We adviseren om de resolutie te verkleinen naar 640x480, dit is een prima grootte voor vertoon op het forum. Een handig en erg simpel programma om dit te doen is:

VSO image resizer <-- klik om te downloaden

Na installatie kun je simpelweg rechtermuisklikken op een afbeelding op je computer en voor de optie "VSO Image Resizer" kiezen, een resolutie instellen van bijvoorbeeld 640x480, Resizen, en klaar is kees!

Copyright:

Het is aan te raden om een Copyright toe te voegen aan je foto, zoals "Copyright 2007 John Doe".

Het is niet toegestaan om hier foto's of filmpjes van andere websites of fotografen te plaatsen zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Plaats alleen foto's of filmpjes van jezelf of waar je toestemming voor hebt gekregen.

Dit geldt ook voor avatars!