Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - ImmanuelD

#1
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Hittegolven
juni 27, 2015, 05:42:27 PM
Hey mede axolotl houders,

Ik vroeg mij af hoe jullie je bak koud houden tijdens hitte golven? Ik zelf heb 2 ventilators (JBL cooler 300) boven mijn bak hangen, echter kan een ventilator maar met 4 graden de bak verlagen. Dus stel dat het buiten 32 graden is en dus binnen zo'n 26 is het in je bak toch 22 graden. Is zo'n hittegolf dodelijk voor axolotls of is een paar dagen boven hun gewenste temperatuur niet erg?
#2
Hoi,

Ik heb sinds 2 maanden een axolotl, en die heb ik overgenomen van iemand waarmee ik ooit in de klas heb gezeten. Toen ik de axolotl overnam was ze al aardig dik, dus heb ik besloten de axolotl minder te voeren in de hoop dat ze zou afvallen. Echter gebeurd dit niet.

Nu weet ik 100% zeker dat de vorige eigenaar niet goed voor de axolotl zorgde en ze zei dat ze het beestje vaak vergat te voeren en als ze hem voerden ze hem diepvries rode muggenlarven. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem die muggenlarven 1 voor 1 met de tang voerde, en ik gok dus dat ze het op de grond legde.

Dus mijn vraag: kan het zijn dat de axolotl zo dik is omdat hij zand in zijn buik had? Ik voelde laatst aan haar buik en daar voelde het wel naar namelijk...Ook kucht ze af en toe alsof ze er iets uit probeert te hoesten.
Kan iemand me alsjeblieft vertellen wat het kan zijn...En als het zand is, hoe komt ze daar van af? En wat kan ik nu het beste doen...

#3
Hey,

Ik heb al een beetje rond gezocht op het internet en vond voorstanders en tegenstanders. Maar toch ben ik benieuwd wat de mensen op dit forum vinden. Kunnen mijn volwassen appelslakken bij mijn axolotls? Ze kunnen niet zorgen voor een plaag en ook passen ze niet in hun mond. Kan deze combinatie of levert dat toch stress op voor axolotls? Benieuwd wat de experts en kenners hier van vinden :)

Vraag 2: Ik kijk altijd zorgvuldig de planten na, maar helaas zijn er toch poelslakken in mijn axo aquarium gekomen. Is dit erg? Ik haal ze er nu altijd uit als ik ze zie en voer ze dan aan mijn kogelvis.

Groetjes
#4
Hey,

Ik heb twee axolotls van 14 centimeter en zoek al een tijdje een extra maatje van dezelfde lengte. Alleen is dat erg lastig. Dus ik ben benieuwd hoe groot het lengte verschil mag zijn. Mag het bijvoorbeeld ook een Axolotl zijn van 10 cm? Wat is de maximale en minimale lengte die jullie adviseren? Het is overigens een bak van 1,20 bij 50 bij 59 (uit mijn hoofd).

In een andere topic van mij werd aangeraden tussen de 10-20, maar dat dat geen zekerheid geeft dat het niet fout gaat. Is die zekerheid er wel als ze precies even groot zijn? En wat zijn de risico's bij lengte verschil? En op welk gedrag moet ik letten om het voor te kunnen zijn?

Sorry dat ik zo veel vraag maar dit is de eerste keer dat ik overweeg om een axolotl te nemen die niet precies even groot is als mijn twee axolotls en dat baart me zorgen
Groetjes :)
#5
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / Axolotl
mei 25, 2015, 12:25:47 AM
Hoi,

Ik ben op zoek naar een axolotl van rond de 14 centimeter. Dit zodat de axolotl even groot is als mijn huidige 2. Voorkeur gaat uit naar een gele axolotl, maar als je iets anders te bieden hebt ben ik uiteraard bereid naar je aanbod te kijken.

Ik woon in omgeving Utrecht.

Hoor graag van jullie
#6
Hai,

Ik heb sinds een tijdje twee axolotls. Echter weigert een van de twee om wormen te eten :s Ze kauwt er op en spuugt ze dan uit. De andere eet het wel gewoon. Ook als ik de worm in stukjes knip eet ze het niet. Maden eet ze wel graag, dus het is niet alsof ze het uitspuugt omdat ze geen honger heeft.

Weet iemand hoe dit komt?

#7
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Pearl axolotl?
mei 07, 2015, 10:03:50 PM
Hey!

Ik liep vanmiddag in een dierenwinkel en zag tot mijn verbazing dat ze axolotls houden. Totaal verkeerd natuurlijk, want ze zaten bij tropische vissen in de bak, en ook het lengte verschil tussen de axolotls was aanzienlijk. Het viel me op dat er een bordje stond met: Pearl Axolotl. Nu vroeg ik me af of iemand daar iets van af weet? Het lijkt me namelijk een marketing iets (of onwetendheid natuurlijk), toch? Er was wel een hele kleine axolotl die volledig wit was (inclusief kieuwen). Komt dat omdat die axolotl nog zo klein is?? Iemand die daar meer vanaf weet?

Ben erg benieuwd!

Groetjes
#8
Hallo iedereen!

1. Ik heb een maand geleden een albino axolotl "gered" bij iemand. De axolotl is ongeveer 15 centimer. De vorige eigenaar had deze axolotl vorig jaar zomer in de winkel gekocht. Ik vroeg mij af of jullie ervaringsdeskundige enig idee hebben hoe oud dit beestje is (misschien afleidend van hoe oud ze ze gemiddeld verkopen in de winkel?) en of zijn lengte normaal is. Ik heb namelijk vaker gelezen dat mensen axolotls hebben die na een jaar al 20 centimeter zijn. Heeft mijn axolotl een afwijking?

Om wat informatie te geven. Hij zat daar in een bak van 60x40x40 en zit nu in mijn 1,20m bak.

2.Ik ga binnenkort gezelschap zoeken voor de axolotl die ik nu heb. Nu heb ik me ingelezen en snap ik uiteraard dat het lengte verschil niet groot mag zijn. Welke lengte axolotls zou ik er bij kunnen doen?

3. Weet er iemand een verkooppunt in de buurt van provincie Utrecht?

4. Ik vind overal verschillende info over hoe je het geslacht kan bepalen. Maar misschien is mijn axolotl daar nog te klein voor? klopt dit?

Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen en waardeer jullie hulp,

Met vriendelijke groet,

Immanuel