Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - ANDRÉ-ARTHUR

#1
Zijn er mensen die nog wat Bombina orientaliseitjes willen hebben(gratis)?
Wel gaarne ophalen in Dordrecht

PM voor meer info
#2
Te koop aangeboden kweekgroep Cynops orientalis met 60 cm aquarium.
Een ruil is ook te bespreken.
Voor info PM
#3
Ik heb onlangs een (bewezen)kweekgroep 3.2 Ambystoma tigrinum gekregen van een vriend uit het buitenland en deze verraste mij met een legsel geproduceerd door de kweekgroep A.tigrinum die ik tot mijn collectie mag toevoegen  :) en ik heb ook een stuk of 10 Ambystoma mavortium gekregen .
Ik ben benieuwd hoe vlug de larven zich gaan ontwikkelen ik voed de larven op het ogenblik met cyclops en daphnia.
#4
Te Koop :
0.0.2   Triturus marmoratus
0.5.0   Triturus dobrogicus
0.0.2   Ambystoma maculatum
0.0.10 Ambystoma mavortium (3 zijn nog aquatiel)
2.2.0   Pleurodeles waltl (normale wildkleur)
1.1.0   Pleurodeles waltl (man leucistisch,vrouw poss.het) wordt alleen als paar verkocht

Pm voor info!

#5
Dit exemplaar is van iemand in Spanje en hij probeert er mee te kweken ,ik hoop dat het hem lukt :-)
#6
Ik heb nu sinds een tijdje een groepje Ambystoma laterale en ik moet zeggen dat ik het een mooie soort vind.
De beestjes zijn alles behalve schuw en eten praktisch uit je handen ik geef ze tubifex,rode muggenlarf en wasmotten want regenwormen pakken ze niet bij mij om één of andere reden .
Ik heb een paar foto's gemaakt van de beestjes .
#7
Te koop Ambystoma mavortium en Ambystoma tigrinum (CB 2013)
#9
Te koop 5 X Siren intermedia nettingi .

Voor info PM of bel 0616205894 .
#10
Te koop Pleurodeles waltl

Voor info PM
#11
Fotos en Filmpjes / Weekend in Engeland
juni 10, 2013, 12:14:01 AM
Enige tijd geleden zijn Alex Kenter, Bert Bruins, Hugo Sengers en ik uitgenodigd om bij een gezamelijke vriend "Julian Bentley" te komen kijken in zijn amfibiëen-kassen in Engeland hij had ook wat van zijn vrienden uitgenodigd waaronder enkele ook zeer succesvolle kwekers zijn van salamanders en kikkers,
We hebben zijn uitnodiging van harte aangenomen en zijn afgelopen Vrijdagmiddag richting Engeland(Kent) gereden.
Na wat probleempjes met de Tom-Tom zijn we uiteindelijk aangekomen bij het hotel in Engeland waar we eerst wat hebben gedronken en daarna een onderonsje met Klaas Vaak hebben gehad om de volgende ochtend wel uitgerust te verschijnen op het landgoed van Julian Bentley.
Zaterdagochtend na een Engels ontbijt(toast, witte bonen, omelet en gebakken spek) te hebben genuttigd zijn we vertrokken richting Julian waar we na wat gezoek op het Britse platteland eindelijk aan zijn gekomen op de boerderij van Julian waar we hartelijk ontvangen werden.
Hij gaf ons gelijk een rondleiding in zijn tuin waar hij een aantal "kleine" amfibiëen-kassen had staan .
Ik was onder de indruk van zijn kleine kassen waar hij enkele Europese amfibieën had gehuisvest.
Maar wat daarna kwam dat was gewoon geweldig om te zien als amfibie-enthousiast, een tal van grote tuinkassen gevuld met grote vijvers die mooi beplant waren .
Woorden schieten te kort als ik moet beschrijven wat ik afgelopen weekend heb gezien daarom plaats ik wat foto's van mijn ervaring . (Ik ben genoodzaakt de foto's wat later te uploaden aangezien mijn fototoestel wat kuren vertoont!)

#12
Ik heb vandaag een nieuw groepje P.waltls gaan ophalen .Je zou denken dat ik al genoeg waltls heb rondzwemmen ;-) .Maar ik heb foto's van de ouderdieren gezien en deze waren helemaal gitzwart en de dieren die ik heb opgehaald zijn nakomelingen van deze dieren.De man waar ik ze van heb vertelde mij dat hoe ouder/groter de dieren worden des te zwarter ze worden(ik ben benieuwd) .Ik heb wat foto's van de ouderdieren en de nakomelingen die ik in mijn bezit heb.
#13
De Pleurodeles nebulosus die ik vorig jaar in Gersfeld heb gekocht hebben er zin in.
#14
Fotos en Filmpjes / P.waltl albino/leucist .
augustus 24, 2012, 12:20:38 AM
Een albino/leucist P.waltl gevonden(2003) in een wilde populatie!Ik vind de kleur wel apart veel geler dan de albino's die we nu kennen!
Heb wat navraag gedaan bij verschillende mensen en deze vertelden me dat er wel vaker albino's van de P.waltl worden gevonden in verscheidene wilde populaties.Maar daar wordt(vaak) niet aan de grote klok gehangen voor vrees dat er mensen actief op zoek gaan naar de diertjes!
#15
Ik zag een paar dagen geleden mijn witte dame gezellig zwemmen met een heer onder haar..Ik verwachte geen eitjes van haar omdat ik dacht die is er nog niet aan toe..Vanochtend kwam mijn dochtertje aan mijn bed zeggen dat de witte salamander eitjes aan het leggen was..Ik heb een afspraak met mijn dochtertje gemaakt dat ze vijf eurocent per gevonden eitje van me krijgt..Dus ik liep naar mijn T.carnifexbak toe en ze vertelde me :Nee pappa die andere witte salamanders en wees naar de P.waltlbak..En tot mijn verbazing zag ik mijn witte dame eitjes deponeren aan de waterplanten..Ik hoop dat ze bevrucht zijn :) 
#16
Kweekverslagen / eitjes C.cyanurus yunnanensis
maart 16, 2012, 02:56:31 PM
Vandaag heb ik de eerste eitjes van mijn C.c.yunnanensis gevonden ;D..Het vrouwtje was wel vol maar ik dacht eerder dat het van al dat eten dat ze tot zich nam..
#17
Algemene Discussie / Gestolen dieren!
januari 25, 2012, 02:44:20 AM
Net als bij harry zijn ook bij mij vorig jaar een aantal dieren gestolen uit mijn tuin. De dader is waarschijnlijk gewoon mijn tuin ingelopen. Gezien overeenkomsten met de diefstal bij Harry afgelopen herfst, zou het wel eens om dezelfde dader kunnen gaan. Ik wil  iedereen waarschuwen alert te zijn. Laat geen mensen bij je dieren die je niet 100% vertrouwt en doe alles op slot en/of plaats een camera als je dieren buiten hebt. Het moet in ieder geval iemand zijn die wist dat deze dieren er zaten en dus op bezoek is geweest om de dieren te bekijken/kopen. Ofwel: De persoon kan net zo goed bij jou thuis zijn geweest. WEES DUS ALERT.
#18
Algemene Discussie / Een niet zo goede dag!!
januari 24, 2012, 03:00:28 PM
Pfff waar zal ik beginnen..Vanmiddag terwijl ik met een ander forum lid aan de telefoon was..Kwam ik bij nadere inspectie erachter dat één(ik had er 2) van mijn N.crocatus het loodje had gelegd :'( :'(..okay ik heb het lijkje opgeruimd en ga door met mijn verdere bezigheden (de filters verschonen enz..)Kom ik er na 45 minuten achter dat ik de bak van de N.crocatus open had staan..En ja het beestje is ontsnapt :'(..Ik als een gek onder de bank,tv-meubel,koelkast elke plek waar hij onder kon zitten gekeken en verplaatst.Maar geen N.crocatus te bekennen wat ik wel heb gevonden oder de koelkast een T.carnifex opgedroogd,onder het stof en opgekruld  :(..Ik hoop dat ik het diertje de aankomende uren nog vind,zoniet vrees ik het ergste..En mijn lieftallige vrouw denkt dat het opgedroogde diertje(T.carnifex) dat ik heb gevonden het ontsnapte exemplaar is..Dus ze is nu weer rustig en niet heel de tijd paranoide om zich heen aan het kijken..Dus voor nu is er weer rust in huize Kweldam.. Dit was dus een niet zo goede dag voor mij..
#19
Fotos en Filmpjes / mijn diertjes
november 06, 2011, 11:49:27 AM
 Carnifex Lovemaking ;D