Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Patrick dk

#1
Gevraagd c ensicauda popei 1 of 2 vrouwen , liefst minimaal halfwas mvg Patrick
#2
In goede gezondheid verkerend groepje c orientalis 1-4, ik heb 2 groepen nu en dat is wat te veel. 20€ voor de 5 . Pm bij interesse
#3
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / C orientalis man
februari 27, 2017, 07:47:51 PM
Gezocht , bewezen C orientalis man , wil graag ruilen tegen volwas vrouw , evt zelf uit te kiezen
#4
Aangeboden , 3 halfwas A mavortium , geslacht nog onbekend , eten zeer goed en zijn zeer tam . Prijs 20€ P/st. Af te halen in de Hoekse Waard (20 km onder Rdam) Verdere info via pb
#5
Gezocht 2 volwassen C/H orientalis mannen , regio zuid-Holland . Grtz Patrick
#6
Gezocht 1 of 2 vrouwen c cyanurus , lichte vorm , evt ruilen tegen een man .
#7
Gevraagd 1 of 2 verrucosus vrouwen , halfwas of volwas . Licht of donker van kleur . Mvg Patrick
#8
Heb geheel onverwacht een eerste legsel van mijn mavortium. Het is moeilijk te zien of ze bevrucht zijn , en het zijn er niet zoveel . Maar dat is ook niet wonderlijk met zo een formaat.  ;D
#9
Salamanderbijeenkomsten en beurzen / Houten 13-04-14
april 08, 2014, 04:08:24 PM
Er zijn nooit veel salamanders te vinden , maar het blijft toch wel een leuk uitje . Zijn er nog mensen hier die er naar toe gaan ?
#10
Een leuk klein ingraaf  vijvertje van het merk Ubbink ,uiteraard waterdicht , ik schat dat er 100 a 125 ltr water ingaat , hij staat op 50x50 tegels (voor het inschatten van de grootte) En zoals gezegd , GRATIS . Ik hou hem geen wkn vast , wie het eerst komt .........
#11
Aangeboden speciaal gemaakte salamanderbak met voerstrook en overstekende randen , l 75 x b40 x h45 (hoogte is aan de achterkant gemeten) De bak is in tweeën gedeeld  . De bak is heel , ik heb hem anderhalf jaar geleden overgenomen van een forumlid , maar ik heb hem nooit gebruikt . prijs is 40 euro. Vragen staat vrij , maar m'n tel nmr of adres alleen per pm
#12
Aangeboden 4 volwassen Bombina orientalis  , het betreft de lichtgroene versie , de geslachtsverhouding weet ik niet zeker maar er is er iig een die duidelijk een andere bouw heeft. Zijn gezond , eten goed. Vragen zijn welkom , maar m'n adres of tel nmr via pm. Prijs is 15 euro
#13
Ik heb 1 volwas man A tigrinum te koop , en 2 mannen en 1 vrouw C/H cyanurus te koop . De cyanurus hebben dit jaar voor nakweek gezorgd en worden alleen per 3 verkocht . Pm voor verdere info
#14
Voeding / Gammarus pulex / vlokreeften bestellen ?
september 20, 2013, 04:48:05 PM
Weet iemand een adres waar bovenstaande beestjes levend te koop zijn ? Ik wil ze graag op regelmatige basis voeren aan m'n salamanders , en ik ben al aan het googlen geweest  maar tot nu toe zonder succes. Heb hier ook alleen maar "stilstaande " slootjes .
#15
Gratis af te halen , evt af te geven omgeving R'dam  . 3 juvenielen H orientalis , nakweek 2013 .
#16
Cynops-soorten / Larven vissen ......
juli 12, 2013, 06:18:33 PM
Ik had er in beide bakken al wat rond zien zwemmen, en vandaag was het toch tijd om wat water te verversen . En nu staat er dan toch maar een 3e bakje voor de larven . Grappig is om te zien dat er tussen orientalis en cyanurus al veel kleurverschil zit tijdens de larf fase (had ik eerlijk gezegd niet verwacht) . Dus hierbij 2 pica's van de cyanurus larven en 2 van de orientalis.
#17
http://link.marktplaats.nl/694062167

Ik kwam deze adv tegen op MP , en was gewoon nieuwsgierig . Heb nl nooit eerder Neurergus op MP gezien . ???
#18
Salamanders.nl betreffende zaken / Sleutelhanger
oktober 10, 2012, 05:39:26 PM
Hoi Jongens , ik weet niet wie ik hiervoor moet bedanken , dus ik doe het hier maar . Ik heb vandaag de sleutelhanger van de vereniging ontvangen , en ik vind het een erg leuke attentie . Ik neem aan dat het een gift vanuit het bestuur is ? Maar ik ga hem iig gebruiken . Nogmaals bedankt en grt Patrick.  ;)
#19
Wat klopt er niet aan deze foto ? (excuses voor kwaliteit foto , maar zoals je weet blijven salamanders nooit zolang poseren als je zou willen  ;))
#20
Zat net even te googlen , en zag dat TER morgen (zondag 30/10) een beurs heeft in Gent. TER is dezelfde instantie die de beurs organiseert in Houten . Zijn er mensen die hier wel eens komen ? En zo ja , de moeite waard ?
#21
Enkele weken geleden was ik bij Andre-Arthur thuis om een Dobrogicus man over te nemen , uiteraard de rest van de verzameling ook bewonderd , En ik zag bij hem de witte carnifexen , ik was natuurlijk gelijk wild enthousiast . Dus vorige week maar kontakt opgenomen met Alex Kenter om te vragen of hij nog meer van die mooie dieren had . Nu had hij nog maar 2 volwas dieren , maar wel een hele bak vol met morfjes . Dus om een lang verhaal kort te maken , ik ben nu de trotse bezitter van 5 witte dieren en 1 wildkleur (en idd Alex , hij steekt mooi af bij het wit  :D)
#22
Ik verwacht er eigenlijk geen salamander te vinden , maar vind het altijd wel leuk even over een beurs te struinen , gaan er voor de rest nog mensen van het forum hier naar toe ?
#23
Hallo allemaal ,


Ik zag vanmiddag in de plaatselijke dierenwinkel een hele mooie slak (althans heeft een erg mooi huisje) . De NL naam is drakenslak en de lat. naam is brotia pagodula. Ik heb via het net enige info gevonden , de dieren gedijen tussen 18 - 25 gr. Wat mooi overeenkomt met de salamandertemperaturen . Ik heb alleen al rode posthoornslak in mijn bakken waar ik zeer tevreden mee ben , ik was dus nieuwsgierig of deze slakkensoorten evt samen gehouden kunnen worden . grt Patrick
#24
Salamanders in het wild / Picture perfect !!!
april 02, 2011, 08:29:01 AM
De eerste echt lekker zonnige lentedag , wandelen met de honden , en onderweg kwam ik een vulgarisje tegen . Goed begin van de dag toch ?
#25
In de appstore kwam ik vandaag een leuke applicatie tegen , nl " Reptielen en Amfibieen van Nederland " . Alle in Nederland voorkomende reptielen en amfibieen worden er beschreven , en zijn voorzien van mooie foto's. Bij de kikkers en padden kan je zelfs een geluidsfragment laten afspelen.  Geinteresseerden kunnen het vinden onder  Naslagwerken , dan top gratis aangeboden , 2e of 3e pagina . Het is geheel legaal , niets gekraakt oid.  veel plezier.  ;)                                       
#26
Kon het niet laten , nog enkele foto´s van de eeuwig hongerige diaboli´s en m´n mavortium  :D
#27
Ik heb afgelopen dinsdag enkele nieuwe dieren gekocht . Ze komen uit Limburg bij een nieuw beginnende winkel. Het zijn alledrie A. mavortium diaboli , ze stonden al lang op m´n verlanglijst , al sinds ik in 2009 een gewone `tijger `had aangeschaft.  . Naar mijn idee zijn het 2 vrouwen en 1 man. Wat enigzins zichtbaar is op de foto´s bij het slankste dier (vermoedelijk de man) . Ik kan jullie nog geen bak foto's laten zien , want ze zitten nu nog in een soort van curver. Maar iig wel alvast wat salamander "shots".  grt Patrick  ;)
#28
Off-topic / Salamand(ra)ers in Houten
december 12, 2010, 03:05:01 PM
Vandaag in Houten geweest , na eerst 3 kwartier buiten op de stoep te hebben gestaan, uiteindelijk toch binnen gekomen . Ik ging er niet heen voor een specifieke aankoop, maar we vinden het altijd wel een leuk uitje. Normaal tref je er ook niet zoveel salamanders aan , en deze keer was ook niet anders. Maar we hebben toch 3 soorten gezien die ik hier nog niet eerder had gezien. Nl siren intermedia , plethodon cenereus , ambystoma opacum (deze waren vorig jr ook aanwezig) en salamandra ??? die met de lange streep lijkt mij overduidelijk terrestris , maar correct me if i'm wrong  ;) . Maar goed , deze plaatjes wiilde ik even met juliie delen.  :)

Btw het enige dier dat vandaag werd gekocht is een cavia ;D Logisch toch ?!!
#29
Off-topic / Het wordt nu toch echt koud ......
november 29, 2010, 06:40:05 PM
Ik vond het zelf al fris vandaag , maar als zelfs de salamander een muts opzet ?!    ;D
#30
Afgelopen zondag naar een rommelmarkt in de buurt geweest , en zag daar iemand met allemaal oude aquarium toebehoren staan. Voor 3 euro 2 echte nep bonsaiboompjes van hem gekocht. Thuis even goed schoongemaakt , en voila !! Staat niet eens zo gek toch ? De dieren schijnen het wel te waarderen. :D
#31
Off-topic / Vandaag gezien in Hamm
september 12, 2009, 06:59:24 PM
Hallo allemaal,

Vandaag uit nieuwsgierigheid naar Terristika geweest in Hamm te DE.


Ik dacht dat de beurs in Houten al heel wat was, maar het is kinderspel vergeleken bij Hamm.

Maar we  gingen natuurlijk op salamanderjacht , en alhoewel we flink hebben moeten zoeken, heb ik toch de nodige mooie beestjes gezien.

In willekeurige volgorde : Cynops Orientalis, Cynops Pyrrhogaster, Cynops Cyanurus, Triturus Marmoratus, Triturus Cristatus, Mesotriton Alpestris Alpestris, Taricha Torosa, Ambystoma Tigrinum en Mavortium, Tylototriton Verrucosus. De nodige Axolotls , en uiteraard Neurergus Kaiseri, nakweek volgens de verschillende aanbieders. Maar er was ook iemand die larven aanbood (+/- 5cm) van N Kaiserie.   Ook zeer spectaculair Salamandra Terrestris,Bernardezi, Atra. Welke uiteraard ook niet mee mochten naar NL. Ik moest meteen denken aan een artikel over salamandra hier op het forum.  waar Alex Kenter antwoordde  AAargh die NL regelgeving ..!!  Maar al met al een leuke dag gehad  En een 0-1 Ambystoma t Mavortium mee naar huis genomen, die thuis gelijk de wasmotlarven uit m'n hand begon te eten.      gr Patrick
#32
Hallo, ik volg dit forum sinds enkele weken zeer actief,  en heb in diverse topics over salamanderland gelezen, deze site heb ik natuurlijk ook al verschillende keren bezocht, en was verbaasd over het grote aanbod van de salamanders. Mijn vraag is nu, mag je al deze soorten houden in NL ? Of hoe valt dit te controleren ?    Mvg Patrick de Kok  :)