Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Steven DC

#16
Vuursalamanders (Salamandra) / Re:welke ondersoort?
november 03, 2013, 05:45:23 PM
Lijken mij jonge Salamandra salamandra terrestris. Mogelijk daarom dat er niet veel gezegd kon worden over de herkomst. In Nederland verboden om te houden en in Belgie enkel met papieren. Waar heb je ze vandaan en heb je er papieren bij gekregen?
#17
Een donkere T. marmoratus met een oogontsteking?
#18
Ik heb het topic nog eens overlezen en merk dat ik niets heb vermeld over de rehydratievloeistof waar ik de dieren heb in gebaad. Dit is een recept dat ik van Derk kreeg. Het heeft ervoor gezorgd dat dieren die lethargisch werden uiteindelijk weer meer energie bleken te hebben.
De dieren baadde ik en liet ze daarna even wat opdrogen vooraleer de baytril werd toegediend.
Het recept:
   * 950 mL water
   * 2.5 g "baking soda" Natriumbicarbonaat (is NIET hetzelfde als bakpoeder)
   * 2.5 g gewoon zout
   * 30 g suiker

Als je het kunt vinden ook nog
* 1.25 g Zout vervanger (tafelzout op kalium basis), zoals "Lite Salt"

(TIP: Het helpt ook wonderlijk tegen een kater na een nachtje stappen :) )
#19
Heb hetzelfde gehad bij S. s. bernardezi. Eerst een dier met een gezwollen poot, daarna dieren met dezelfde wonden zoals die van jullie. De dieren zijn uiteindelijk genezen, buiten 1 dier dat nog ziek was tijdens onze verbouwingen.
Hier staat de uitleg van de behandeling: http://www.salamanders.nl/forum/hulp-bij-zieke-salamanders/salamandra-met-lamme-gezwollen-poot/

Edit: Doe ook een mestonderzoek. De kans dat er ook een parasitaire infectie aanwezig is, is groot.
#20
Algemene Discussie / Re:Welke soorten land en water
augustus 02, 2013, 07:45:43 PM
Hoi kaitlynn,

Misschien ook ff vermelden of je van belgie of nederland bent EN of je van plan bent de dieren al dan niet een winterrust te geven. In belgie heb je namelijk een andere wet en de winterrust is bij sommige soorten wel belangrijk.

Gr. Steven
#21
Ik heb hem helaas nog niet ontvangen. Wie moet ik hiervoor contacteren?
#22
Hier ook nog niet ontvangen.
#23
Hey Monique,

Erg balen! Ik kan het mis hebben, maar het lijkt me een beetje op een parasitaire aandoening (vb flagelaten) met schimmel/bloat als secundaire infectie. Heb je de mogelijkheid om eventueel een mestonderzoek te doen bij je dieren?
Om de schimmel tegen te gaan, kan je ook eventueel jodiumvrij keukenzout aan je water toevoegen
#24
Voeding / Re:Aquatic newt food
april 25, 2013, 08:48:33 AM
Even updaten:

Tijdens onze renovatiewerken heb ik weinig tot geen tijd gehad voor m'n salamanders. Van watersalamanders heb ik enkel nog T. cristatus en I. alpestris. De periode van renovatie heeft geduurd van april 2012 tot februari 2013 en in deze periode heb ik de dieren turtlesticks van reptomin gevoerd. De dieren deden het zeer goed en zagen er fantastisch uit. Kammen werden dit jaar mooier als voorgaande jaren (al kan ik dit niet toeleggen op de sticks!) en dames zijn aan de leg. Ik heb tijdens deze periode wel 1 dame verloren, waarvan ik de oorzaak niet weet.
Ondanks dat ik hier spreek over een tijdspanne van bijna een jaar, zal je me niet horen zeggen dat turtlesticks een perfect hoofdvoer vormen. Ik ken de effecten op latere leeftijd niet en kan niet in de dieren zelf kan zien. Echter ben ik tot nu toe wel tevreden van dit voedsel.
#25
Een zolder koelen lijkt me een bijzondere opgave. Je zit niet enkel met zonnestralen op het dak, maar evengoed met de warmte die stijgt uit de kamers eronder en eventueel van de zonbeschenen muren. Ik denk dat als je je zolder echt koel wil houden voor bijvoorbeeld salamandra terrestris dat je echt alles van die zolder extra moet isoleren, dus ook de vloer. In de dag alles afgesloten houden en 's nachts de ramen open. Een niet-geïsoleerde zolder koelen met een airco, gaat je snel een hoge energiefactuur opleveren + dat je moet investeren in de aankoop van de airco...
#26
Mooi Patrick. Ben blij dat iemand ze is gaan halen  :)
#27
Kweekverslagen / Re:Eieren 2013
april 06, 2013, 06:47:18 AM
Citaat van: joost.v.wijk op april 05, 2013, 08:07:14 PM
Ja, die Triturus etc. eieren komen ook wel uit bij lage temperaturen  ;D ;D ;D Dit hou je alleen nog tegen met bevriezing  ;D
Maar de ontwikkeling van de eieren gaat wel veel trager bij deze lage temperaturen. Best wel goed als je ziet dat er nog haast geen watervlooien e.d. aanwezig zijn.
#28
Kweekverslagen / Re:Eieren 2013
april 05, 2013, 03:25:04 PM
Citaat van: joost.v.wijk op april 04, 2013, 06:40:50 PM

Overigens is het niet verstandig om eieren van Cynops e. ensicauda/popei koel te houden, want dan gaat het ook mis.

Ah oke, dat wist ik niet... dacht dat ze ook wel koude temperaturen aankonden.
#29
Kweekverslagen / Re:Eieren 2013
april 04, 2013, 06:35:39 PM
Citaat van: joost.v.wijk op april 03, 2013, 05:27:51 PM


Nee, vind het niet erg hoor, alleen ik ga verhuizen met een week of 3, en ik zit er niet echt om te springen om bakken met partijen larven te verhuizen.

Kan je de eieren desnoods niet koelen zodat het kippen uitblijft tot na de verhuizing?