Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Gradje

#1
Soort-identificatie / Welke soorten in mijn vijver?
augustus 18, 2017, 07:05:47 PM
Hallo,

Ik heb eens een schep uit mijn vijver genomen om te kijken hoeveel en welke salamanders erin zitten. Ik was in de veronderstelling dat er alleen normale kleine watersalamanders in zaten maar ben nu toch gaan twijfelen.







Misschien een alpje?


Deze foto geeft goed het verschil tussen de soorten aan, tenzij de donkere een mannetje is o.i.d.



Dit is een gewone watersalamander dacht ik

#2
Even voorstellen... / Noordelijke fanatist
juni 11, 2017, 03:11:15 PM
Hallo Salamander forum,

Ik ben van jongs af aan al gek van salamanders. Sinds dat ik een woning heb met mijn vriendin kan ik weer dieren houden. Ik dacht dus al snel aan salamanders. Mijn oog is gevallen op de Cynops Orientalis, want dit zijn zo leuke mooie dieren. Echter woon ik in het noorden van het land, waar het wat lastiger is om aan C. Orientalis te geraken. Gelukkig had een plaatselijke reptielen winkel nog een cynopsje over. Ik heb deze toen bekeken en helaas trof ik hem in een slechte staat aan. Hij zat ergens verstopt in een droog terrarium van de warme winkel.
2 dagen later kon ik het idee niet meer verdagen en heb ik hem opgehaald. Of het wildvang is weet ik niet, daar ga ik morgen even over bellen, kans is wel groot. Hij is duidelijk niet gewend om te zwemmen en eten doet die ook niet. Gelukkig heeft die het wel geprobeerd gister, maar hij kon de larven niet bijhouden. Ik heb nog hoop, maar het is wel spannend.

Groeten,

Gradje