Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - StevenZ

#1
Fotos en Filmpjes / Neurergus foto's
januari 23, 2016, 02:42:11 PM
Al te lang niet meer iets geplaatst in dit forum, hier weer wat foto's als goedmakertje  :)

Op de eerste foto's staan Neurergus kaiseri, op de laatste twee zijn Neurergus strauchii te zien. Over enkele weken ga ik proberen de grotere kaiseri (3e foto) aquatiel te krijgen. Ik heb slechts twee kaiseri die oud genoeg zijn om te kweken, deze zullen ook als enige het water in gaan. Weet nog niets over de geslachten dus mochten ze eieren gaan leggen dan heb ik veel geluk gehad.
#2
Net als vorig jaar heb ik weer veel nakweek van m'n Triturus marmoratus te koop. De dieren zijn nu tussen de 6 en 7cm. Overdrachtspapieren worden bijgeleverd. De originele vindplaats is Clermont-Ferrand, dit is zeker al de derde generatie, waarschijnlijk een nog latere generatie.

De foto's zijn van vorig jaar, ik kan ook foto's van dit jaar plaatsen als daar vraag naar is, maar de dieren zien er net zo uit als vorig jaar, ze zijn nu alleen nog iets jonger. De eerste foto geeft weer hoe groot de dieren ongeveer zijn op dit moment.

Stuur als je geïnteresseerd bent en voor meer informatie even een berichtje.
#3
Ik heb 8 Lissotriton italicus juvenielen te koop, de vindplaats is Francavilla Fontana, Brindis, Italië. Deze dieren zijn dit jaar het land opgekropen en zo rond de 4,2 cm groot. Ze zijn alleen per 8 te koop, de vraagprijs voor de hele groep is €30,-. Overdrachtspapieren worden bijgeleverd.

Foto's hieronder zijn van de juvenielen zelf (bovenste foto) en van de ouderdieren. De dieren kan je aquatisch verder opkweken, en kunnen binnen een jaar zelf weer voor nakweek zorgen.
#4
Fotos en Filmpjes / Neurergus strauchi
mei 28, 2015, 02:11:10 PM
Op dit moment kweek ik enkele Neurergus strauchii op, waarvan de grootste nu zo rond de 6 cm zijn. Ze beginnen al langzaam de gele stippen te krijgen die zo kenmerkend zijn voor de volwassen dieren. Ze worden in stukjes geknipte tubifex, rode muggenlarven en zo af en toe watervlooien gevoerd.
#5
Fotos en Filmpjes / Triturus marmoratus
mei 07, 2015, 03:39:55 PM
Hier enkele foto's van een 3 jaar oude Triturus marmoratus vrouw en een 2 maanden oude marmoratus larf. (Dit is niet de bak waar ik ze in houdt, slechts een bakje waar ik ze tijdelijk in zet om foto's te maken)
#6
Voeding / Watervlooien
februari 07, 2015, 02:37:42 PM
De eerste salamandereieren zijn alweer gelegd dus ik ben alweer op zoek gegaan naar watervlooien. Heb dit jaar pas één stek ontdekt, het is echter ook nog vroeg in het jaar. Deze ligt alleen ver weg van waar ik woon. Hier dichter in de buurt is ook wel water, waar later in het jaar watervlooien in te vinden zijn.

Ik vroeg me af hoe andere salamanderhouders aan hun watervlooien komen in het vroege voorjaar?

Zitten deze nu nog heel diep in het water?, of zijn het er gewoon nog maar heel weinig en komt de populatiegroei later pas op gang?

#7
Omdat ik niet alles zelf op kan kweken en er ook nog marmoratus en orientalis eieren aan lijken te komen bied ik italicus eieren aan. Foto's van de ouderdieren zijn bijgevoegd. Verzenden is mogelijk. Reacties graag via persoonlijk bericht.
#8
Kweekverslagen / Triturus marmoratus kweek 2015
januari 10, 2015, 04:37:32 PM
De eerste man weer in het water gedaan, eens zien of het weer zo goed gaat als vorig jaar. Dit jaar staat het aquarium in de schuur, vorig jaar op mijn kamer. De dieren hebben vanaf eind oktober in de schuur gestaan in een landbak.
#9
Fotos en Filmpjes / Lissotriton italicus
september 17, 2014, 01:55:31 PM
Wat foto's van mijn nieuwe Lissotriton italicus. Ze zijn nu zo rond de 4-4,5 cm dus hoop dat ze nog even goed doorgroeien de komende maanden.
#10
Triturus marmoratus NK 2014 aangeboden voor de landdag te Tilburg 7-9-2014.
Het betreft dieren van Clermont-Ferrand vorm. De gemiddelde lengte bedraagt op moment van schrijven zo'n 8 cm.

Foto's van de opkweek zijn hier te vinden: http://www.salamanders.nl/forum/kweekverslagen/kweekpoging-triturus-marmoratus/

Actuele foto's volgen nog.

Bij interesse graag bericht via pb.
#11
Binnenkort ga ik met m'n familie een paar dagen op vakantie in Limburg, is het verstandig om vuursalamanders in het gebied te zoeken waar het Batrachochytrium salamandrivorans virus heeft huisgehouden of kan ik dit maar beter niet doen i.v.m. de mogelijke besmetting van m'n eigen salamanders?
#12
Kweekverslagen / Kweekpoging Ommatotriton ophryticus
februari 16, 2014, 02:22:59 PM
Vandaag een ophryticus koppel in het water gezet, het andere koppel is nog te klein. ze zitten in een grote plastic bak die buiten staat. Ze hebben een winterrust gehad van 3 maanden bij 3-10°C.
#13
Kweekverslagen / Hypselotriton orientalis kweek
januari 23, 2014, 07:28:34 PM
Na een koelere periode van 18-14°C van 2 maanden vond ik op 25 januari de eerste 9 eieren, welke ik heb verdeeld over 2 bakken. Een bak staat bij 20°C en de ander bij zo'n 15°C. De eieren in de eerstgenoemde bak ontwikkelen duidelijk veel sneller.

Sindsdien zijn er geen eieren meer gelegd, de temperatuur is dan ook erg laag geweest in de bak de laatste paar dagen. Vandaag de artemia-kweekschaal van Hobby binnengekregen en gelijk een kweek opgestart om te zien hoe lang het duurt voordat de eieren uitkomen.

Hieronder wat foto's van de ontwikkeling van de eitjes uit de warmere bak, vanaf 15-01-2014 tot 23-01-2013
#14
Kweekverslagen / Kweekpoging Triturus marmoratus
januari 05, 2014, 09:23:28 PM
Na in verschillende topics over mijn Triturus marmoratus gepost te hebben leek het mij toch makkelijker een topic in "kweekverslagen" aan te maken. Zo kunnen andere mensen het makkelijker teruglezen.

De dieren zijn in mei 2012 uit het ei gekomen en zijn nu dus bijna 2 jaar oud, ik heb 2 mannetjes en 2 vrouwtjes.  De lengte van de dieren bedraag: man 1: 12cm, man 2:13cm, vrouw 1: 12,5cm en vrouw 2: 14cm. Ze hebben een winterrust gehad bij 5-14°C van 6 weken.

Op 31-12-2013 heb ik mijn eerste en kleinste mannetje in het water gezet bij een watertemperatuur van 13-15°C. Ik zie de kam van dit dier langzaamaan steeds groter worden. Vandaag heb ik het tweede mannetje geprobeerd het water in te krijgen, dit lukte maar nu zit hij samen met het andere mannetje weer op het aangeboden stuk kurkschors. (een fotoreeks van het groeien van de kam zal nog volgen)

De watertemperatuur is nu 13°C, is dit warm/koud genoeg?

Moet ik ze, omdat ze nu toch weer op het kurkschors zijn gaan zitten weer op het land zetten?

#15
Ik ben op zoek naar een Triturus carnifex man, liefst heterozygoot voor de witte kleur
en liefst omgeving Arnhem-Zutphen-Apeldoorn.
#16
Kweekverslagen / Eieren 2014
december 02, 2013, 04:36:00 PM
Ik eet chinees vanavond ;D, zijn er al meer mensen bezig met voorbereiden voor het aankomende kweekseizoen?Verwacht iemand nog een bijzondere soort te kweken?


Ik heb zelf nu mijn marmers en ophryticus op een koude zolderkamer staan, daarna gaan de carnifexen naar zolder en de orientalis kweekt toch wel, aangezien de watertemperatuur in het orientalis aquarium al een maandje 15graden is.

#17
Algemene Discussie / salamander in salade Britse vrouw
november 10, 2013, 08:15:49 PM
Ik zou het juist geweldig vinden als er een salamander in mijn salade zat, rare jongens die eilanders.
Filmpje is te vinden in de tweede link, het lijkt me dat het een vulgarisje is.

http://www.nu.nl/opmerkelijk/3625069/britse-vrouw-vindt-levende-salamander-in-salade.html

http://www.wtf.nl/grenzeloos/15609/levende-salamander-in-de-salade.html
#18
Hallo allemaal, ik heb een paar vraagjes.

-Is het dier op de foto een mannetje van Tritrurus carnifex? hij heeft, voor als het niet goed zichtbaar is een kammetje van zo'n 1mm hoog dat over 3/4 van de rug loopt. Als ik naar de cloaca's van mijn carnifex kijk zie ik bijna geen verschil.

-Hoe overwinter ik mijn Triturus carnifex het beste? ik dacht er zelf aan ze in een grote curverbak te houden op het land in de schuur gedurende een periode van 2 maanden, en ze naar een zolderkamer te verplaatsen als het gaat vriezen. Zelfde vraag voor Triturus marmoratus.

-Op welke lengte is Triturus marmoratus geslachtsrijp? mijn mannen zijn ongeveer 12 cm lang en mijn grootste vrouw is nu bijna 13 cm. de mannen hebben duidelijk een grotere cloaca dan de vrouwen.

Groeten Steven
#19
Ik zoek nog een volwassen mannetje van de Hypselotriton orientalis om mijn vrouwtjes gezelschap te laten houden deze winter met het oog op nakweek.

Ik kom naar de landdag dus zou er graag daar eentje overnemen.

Reacties via PM.

Groeten Steven.
#20
1€ voor 5 planten.
Ik neem het mee naar de landdag, mocht je interesse hebben graag even laten weten via PM zodat ik weet hoeveel ik mee moet nemen.

Groeten Steven
#21
Voeding / Regenwormen bestellen
augustus 04, 2013, 08:08:39 PM
Hoi allemaal. Ik bestel nu al een tijdje wormen van baitshop, maar ik merk dat deze soort wormen minder goed gegeten worden dan regenwormen die ik hier uit de tuin haal. Is er ook een website waar je "gewone" regenwormen kan bestellen?

Groeten Steven
#22
Ik kwam dit youtube kanaal tegen: http://www.youtube.com/user/TheNewtDudes?feature=watch
Hierop staan een paar mooie filmpjes van onder andere Triturus pygmeaus en het paargedrag en de eiafzet van Ambystoma californiense (hoewel dit filmpje van iets mindere kwaliteit is omdat dit in het donker opgenomen lijkt te zijn).

Groeten Steven
#23
Voor diegenen die deze website nog niet kennen; een erg leuke website met reisverslagen en foto's van amfibieën en reptielen uit Europa. In het laatste reisverslag staat ook nog een foto van een bijzonder exemplaar van de Triturus karelinii arntzeni (staat in het reisverslag Griekenland 2013-4 en dan bij 9 mei 2013).

Groeten Steven
#24
Nu de temperaturen (eindelijk) hoger zijn, heb ik vandaag deze bruine kikker Rana temporaria gezien. Ook heb ik mijn vijver verschoond en toen kwam ik nog wat larven van de kleine watersalamander Lissotriton vulgaris tegen die in het water overwinterd hebben. Dit weekend schijnen de temperaturen boven de 20 °C te komen, dus ben ik van plan op zoek te gaan naar ringslangen. Hoewel ringslangen hier best algemeen zijn, ik heb vorig jaar zelfs jonge ringslangen bij ons in de tuin gezien, blijft het moeilijk ze te vinden dus ik hoop dat het gaat lukken.

Groeten Steven
#25
Ik ben op zoek naar een Hypselotriton orientalis man. Liefst in de buurt van Dieren, Gelderland.
Reacties via PM graag.

Groeten Steven
#26
Ik zou graag weten wat de geslachten zijn van mijn Hypselotriton orientalis.
Van een dier ga ik er vanuit dat ze van het vrouwelijk geslacht is (foto 1), van dit dier denk ik ook dat ze "zwanger" is (het dier is breed van achter, ook na 2 dagen zonder voer). Ik vind het trouwens wel raar dat dit dier zo'n grote cloaca heeft, terwijl ik overal lees dat juist de mannetjes een grote cloaca hebben.
Het dier op foto 2 lijkt mij zelf een mannetje? (het dier is klein en heeft kleinere staart in verhouding tot het dier op foto 1)
De salamander op de laatste foto is voor mij echt een groot raadsel. Het is even lang als het dier op foto 1, heeft geen grote cloaca, maar heeft dan wel weer een hoge en relatief korte staart.
Zou iemand voor mij de geslachten kunnen vaststellen/bevestigen?

Groeten Steven
#27
In dit topic ga ik bijhouden hoe ik de aquariums voor de Triturus marmoratus en de Triturus carnifex inricht. Om te beginnen een foto van de stelling, de bakken zijn beide 70*40*30 (L*B*H).

groeten Steven

(Edit: foto vergroot)
#28
Ik heb vandaag het aanmeldingsformulier voor de salamandervereniging op de post gedaan en de contributie betaalt voor het jaar 2013. Nu vroeg ik me af of de afgelopen edities van het verenigingsblad dit jaar nog worden opgestuurd, of krijg ik die na de jaarwisseling?
En op de website staat dat ik me kan melden bij administratoren Kenny, Rob of Coen voor de alleen voor leden opengestelde delen van de website, kan ik dit ook bij Joost? aangezien ik Kenny, Rob en Coen niet zo heel vaak meer zie posten, en dus niet weet of ze nog actief zijn op het forum.

groeten Steven
#29
Fotos en Filmpjes / Foto's van Steven (garfield188)
november 27, 2012, 04:08:27 PM
Ik heb afgelopen weekend weer wat foto's geschoten, o.a. van de Ommatotriton Ophryticus die ik vorige week bij Harry heb opgehaald.

Groeten Steven
#30
Voeding / Maden
augustus 22, 2012, 03:30:30 PM
Ik weet al dat je zonder problemen maden kan voeren aan je salamanders, geld dit ook voor juveniele salamanders?
En is het mogelijk grote hoeveelheden maden te voeren, of kun je ze beter af en toe erbij voeren?
Dit vraag ik i.v.m met mijn t carnifex, welke ik tubifex rode mug en (zelf gevangen) regenwormpjes voer.
De tubifex en rode mug koop ik nog in zakjes in de winkel, (killivissenencorydoras.nl verzendt niet in de zomer)
maar die zakjes zijn behoorlijk prijzig in tegenstelling tot (kleine) maden.

Groeten Steven
#31
even wat foto's van de bak waar ik mijn 4 cynops orientalis in houd. zou iemand kunnen besvestigen dat het dier op de laatste foto een mannetje is?

groeten Steven
#32
ik heb gisteren eitjes en larven gekregen van Harry Dresens, ook heb ik een portie watervlooien en goede informatie gekregen (nogmaals bedankt Harry).
het bedraagt eitjes van de soorten:
-lissotriton italicus
-triturus marmoratus
-triturus carnifex
ik heb tot nog toe geen uitval gehad. de grotere larven zitten nu in plastic hema-dozen, vanmiddag gaat er ook een tiental kleine italicus larven in een hema-doos.

groeten Steven.
#33
Kwam er net achter dat ik salamanders (lissotriton vulgaris) in m'n vijver heb zitten.
Ik probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten, en hopelijk planten ze zich dan ook voort.
morgen ga ik proberen foto's te maken.

Steven
#34
Even voorstellen... / hallo
december 23, 2011, 01:05:19 PM
ik wou me even voorstellen.
ik ben 14 jaar oud en al op mijn 6e had ik (door een maand zeuren) mijn eigen aquarium met vuurbuiksalamanders. mijn vader had ervaring met salamanders en heeft het aquarium onderhouden. toen ik ouder werd deed ik steeds meer zelf, zoals water verversen en muggenlarven en wormen voeren. 
op dit moment heb ik drie aquariums op mijn kamer staan. 2 aquariums met vissen (een 80cm bak en een van 60). ik heb op dit moment één leegstaand aquarium van 60 cm die ik ''salamanderproof'' aan het maken ben en waarin ik vuurbuiksalamanders (cynops orientalis) zou willen houden.
#35
is vloeibare plantenvoeding schadelijk voor vuurbuiksalamanders?