Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - StevenZ

#1
Hey Dennis, welkom op het forum! Heb zelf nooit gemerkt dat de salamanders veel hinder ondervinden van licht op onregelmatige tijden, heb al een paar jaar een aquarium op m'n slaapkamer staan. Wat geluid betreft zou ik mee ook niet veel zorgen maken eigenlijk. Helemaal met de wat makkelijkere soorten zou ik dus weinig problemen verwachten.
#2
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Re:Beginvragen
juni 19, 2017, 08:51:29 PM
Hey Melanie,

Welkom op het forum! 26°C kunnen ze misschien wel even volhouden, maar is op de lange termijn zeker niet gezond. Temperaturen van 15 tot 20°C zijn goed voor een axolotl. Waterbereider lijkt me niet echt nodig, zelf heb ik het nooit voor salamanders gebruikt. In principe hoef je ook geen waardes te testen, als je een aquarium met genoeg planten hebt krijg je meestal vanzelf een goede situatie. Je kan prima gewone regenwormen aan salamanders voeren, zeepieren van het wad zou ik niet proberen omdat die waarschijnlijk te zout zijn.

Zie ook deze links voor meer informatie: http://www.salamanders.nl/index.php/caresheets/138-ambystoma-mexicanum.html https://www.licg.nl/p7/dieren/amfibieen/amfibieen/axolotl.html
#3
Even voorstellen... / Re:Noordelijke fanatist
juni 11, 2017, 03:26:45 PM
Welkom op het forum! Dat wildvang dieren uit dierenwinkels vaak in slechte staat zijn is een verhaal dat erg vaak voorkomt. Er is waarschijnlijk binnenkort weer veel nakweek beschikbaar van mensen die salamanders houden en daarbij kan je er eigenlijk bijna altijd van uitgaan dat je gezonde dieren krijgt. 
#4
Even voorstellen... / Re:Even voorstellen
mei 10, 2017, 10:50:42 AM
Welkom op het forum!  :)
#5
Hoi, welkom op het forum. Er leven in Nederland inderdaad ook salamanders in het wild. Meestal is het niet nodig om salamanders te kopen en in je vijver uit te zetten omdat ze er vanzelf naar toe migreren als de omstandigheden in je vijver goed zijn en er salamanders in de omgeving leven. Een belangrijke voorwaarde is dat er geen vissen in je vijver leven, vijvers met vissen worden meestal gemeden door salamanders.
#6
Due to a change in law as of 01-01-2017 it's legal to keep and sell captive bred species in the Netherlands with the correct paperwork.
#7
Even voorstellen... / Re:Ook ik zal me voorstellen
februari 23, 2017, 10:20:21 PM
Welkom op het forum!
#8
Het dier waarvan de onderkant te zien is lijkt me een man vanwege de grote cloaca. Op de laatste foto die je hebt geplaatst lijkt me het bovenste dier een vrouw vanwege het ronde lichaam. Meer goede foto's van de cloaca kunnen uitsluitsel geven.
#9
Even voorstellen... / Re:Even voorstellen, herintreder
februari 01, 2017, 06:21:41 PM
Welkom op het forum!
#10
Welkom op het forum! Ziet er mooi uit, maar ik vrees dat voor de meeste salamandersoorten die goed zijn om mee te beginnen het watergedeelte te klein is. Soorten die makkelijk te houden zijn voor beginners zijn o.a. Cynops ensicauda, Cynops orientalis, Pleurodeles waltl, Triturus dobrogicus, Tylototriton verrucosus en Triturus carnifex.
#11
Hey, je zou online tubifex of wormen kunnen kopen in de winter. Zelf heb ik dit al vele malen gedaan en het is tot nu toe altijd goed gelukt.
#12
Ziet er erg netjes uit!  :)
#13
Even voorstellen... / Re:even voorstellen
oktober 21, 2016, 07:21:30 AM
Welkom op het forum!
#14
Salamanderbijeenkomsten en beurzen / Re:Gersfeld
oktober 06, 2016, 11:22:48 AM
Die moet nog ten tafel komen Martin, voor hoeveel gratis salamanders kom ik onder de ontgroening uit?
#15
Salamanderbijeenkomsten en beurzen / Re:Gersfeld
september 28, 2016, 08:17:42 AM
Ben ook aanwezig voor de eerste keer