Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Monique

#1
Off-topic / Re:
juni 24, 2014, 10:09:55 PM
Heb je tropica al geprobeerd?

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

#2
Algemene Verzorging / Re:
juni 20, 2014, 07:51:13 AM
Oh wat erg! Wat ben je dan van slag he.  Heel veel succes met je nieuwe opstart.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

#3
Fotos en Filmpjes / Re:Re: Nieuwe hobby-ruimte
juli 22, 2013, 08:23:33 AM
Zo dat ziet er geweldig uit!

Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
#4
Die doen het tot nu toe goed.
Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
#5
Ambystoma mavortium, tylototriton verrucosus hebben het ook niet gehaald. Ik heb nog 2 neurergus strauchii strauchii, 2 ribbensalamanders, 1 paramesotriton man en 5 cynops ensicauda popei en 1 tylototriton verrucosus . Ik ga er mee stoppen.

Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
#6
Ik denk de neurergus strauchii.  Van de rest heb ik geen koppels meer, para's niet, tijgers niet.
#7
Nauwelijks, ik heb de ruimte nodig boven dus hou denk ik uiteindelijk 1 bak aan.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
#8
Nymphea de hevel is van prodac.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
#9
Tijger en paramesotriton hebben het allebei niet gehaald. tylo. ver. en een tijger nog op flagyl. Eten niet dus zal ook wel einde oefening zijn. Maar beginnen met bakken leeghalen en ontsmetten. En dan maar in de verkoop samen met de stellingen en verlichting.
Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
#10
Mijn dierenarts weet veel van reptielen maar van salamanders  niet veel. Anders had ze wel mestonderzoek geadviseerd toen de para's de eerste keer ziek waren. Stand tot nu toe: ze leven nog maar daar is in het geval van de tijger ook alles mee gezegd. Zo mager, twijfel over euthanasie maar is nog zo levendig....

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
#11
Het beste is per bak aparte set slangen gebruiken maar dat vond ik een beetje te veel van het goede. Heb een slang met een hevel  en een ventiel die ik ook dicht kon zetten. (prodac) Dan zuig ik niet al het grind mee maar kon toch goed de troep van de bodem afzuigen. Ik spoelde door met echt heet water. En eens in de zoveel tijd gooide ik de slangen in een bad met dettol.
Had per bak al aparte sponsjes voor de ramen (van die metalen daar krijg je eventueel alg goed mee weg) Voerpincet als die in aanraking is geweest met water of dier afspoelen. Handen wassen als je met water of dier in aanraking bent geweest. En ik heb speciale desinfectie vloeistof voor mijn handen die ze ook in ziekenhuizen gebruiken. Die gebruik ik met name als ik zieke dieren hanteer.
#12
Een verrucosus zit apart, twee tijgers hebben ieder een aparte bak, de para zit ook apart. Allemaal op de flagyl.
Een verrucosus en een para zitten nog in de eigen bakken. Want heb niet genoeg kleine quarantaine curvers voor zoveel zieke dieren. Dus bijkopen en dan stuk voor stuk de bakken schoonmaken en desinfecteren, alle planten wegdonderen, grind uitkoken, stenen, kurkschors. De eheim pomp demonteren, alle slangen in de ontsmetting.  En dat is allemaal niet zo handig nu de hele zooi boven staat. Tel daarbij op allemaal afspraken dus dit gaat lang duren pffft, zo geen zin in.
Besmetting is denk ik niet via de afzuigslang gegaan bedacht ik mij maar waarschijnlijk via de tuinslang met sproeier die ik per bak erin hing. De afzuigslang spoel ik altijd uit met heet water...
#13
Ja ik heb een microscoop van wijlen mijn schoonvader. Dus ik ga een mestmonstertje proberen te krijgen. Ik zet de para morgen zonder te kijken al in een badje flagyl. Die is zo dun dat nu het baat het niet dan schaad het niet principe geldt.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
#14
Tijdje niets laten horen, was er wel maar heb een raar jaar achter de rug, o.a. nalatenschap van mijn moeder regelen. Huis verkocht e.d. Ik was gevolmachtigde, nou dat heb ik geweten, niet leuk :(
Werk houdt ook op.
Net dat ik dacht ik moet mijn salamanders maar gaan verkopen, we hebben de ruimte nodig (we huren nu een zeecontainer als opslag voor een x bedrag wat we zelf goed kunnen gebruiken) werden ze ziek.  Laatste twee weken.  En het verspreid zich razendsnel! Varieert van mager worden (1 tijger vermagert maar leeft nog, 1 bloat=dood, een had ogenschijnlijk helemaal niets en zat altijd in een andere bak maar was ook plotseling dood.) bloat/schimmel bij verrucossus, vermagering en schimmel bij Paramesotriton, slecht groeiende Cynops. De Neurergus Strauchii doen het heel goed. Als enige. En hoe het zich verspreid heeft? Ik denk met bakken schoonmaken, slang niet schoongemaakt van de een naar de andere bak. En dat heb ik ongeveer drie weken geleden gedaan. Kan niet anders  :'( Baal er ontzettend van, ten eerste omdat het mijn beestjes zijn en ten tweede verkopen kan ik wel vergeten. Ik denk trouwens dat het bloat en schimmel is maar kan natuurlijk ook wat anders zijn. Iets wat agressief is en snel verspreid.
Alles staat op de ESHA 2000 nu maar heb weinig hoop. Iemand nog suggesties? Ben bang dat ik alleen nog lege bakken overhoud....en de Neurergus Strauchii...
#15
Off-topic / Re:Re: Piraten-zoon
januari 29, 2013, 08:53:14 PM
Wat een mooi manneke! Van harte gefeliciteerd!

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk