Het Salamanders.nl Forum

Verzorging, voeding, inrichting en ziekten => Algemene Verzorging => Topic gestart door: joy toxic op december 02, 2011, 05:49:41 PM

Titel: marmer salamanders land/water
Bericht door: joy toxic op december 02, 2011, 05:49:41 PM
hallo
1e moeten marmer salamanders echt een goed verschil met land en water hebben of is een klein stukje land al genoeg
???
Titel: Re: marmer salamanders land/water
Bericht door: joost.v.wijk op december 02, 2011, 08:05:02 PM
Marmers zitten buiten de voortplantingsperiode op land, dus je moet ze of een groot landgedeelte aanbieden, of in een landbak zetten.
Titel: Re: marmer salamanders land/water
Bericht door: joy toxic op december 19, 2011, 08:24:35 PM
oke bedankt
maar mijn marmertjes zitten in water op dit moment en daar zitten ze al een poosje in en geen problemen ze eten goed zijn actief enzo
maar ik heb ze kort geleden is mijn paludarium gehad waar bij ze dus ook op land konden maar dat dezen ze niet heel apart :S en dat nog iets ik heb ze nu 4 maand ze zijn niet oud na mijn idee maar elke marmer salamander die ik zie ik vel groen met grijs maar mijne zijn wel heel donker zit haast geen groen op kan dit omdat ze jong zijn en als ze dan ouder worden dat het dan komt ? ? ?
gr joy
Titel: Re: marmer salamanders land/water
Bericht door: joost.v.wijk op december 19, 2011, 09:27:52 PM
Kan liggen aan het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen, maar ook aan de setup/licht e.d.
Titel: Re:marmer salamanders land/water
Bericht door: Peter Vliem op januari 29, 2013, 07:42:24 PM
Misschien  een beetje laat om te reageren, maar ik las op caudata.com dat marmers die altijd aquatiel gehouden worden donkerder zijn.
Titel: Re:marmer salamanders land/water
Bericht door: MartinS op januari 29, 2013, 08:09:20 PM
Een deel van mijn groep hou ik volledig aquatiel. Deze dieren zijn een stuk robuster dan de dieren die een landfase krijgen. De dieren die volledig aquatiel blijven zijn inderdaad een stuk donkerder dan hun soortgenoten die wel een landfase krijgen.

Mijn aquatiele dieren zijn eenvoudiger te voeren en eten ook beter. Dat is de reden dat ik ze graag aquatiel hou. Ik merk wel dat niet alle dieren aquatiel te houden zijn. De helft van mijn dieren begonnen te drijven omdat hun huid zich opmaakte voor een landfase. Ik neem deze dieren dan ook altijd uit de bak om ze een landfase te kunnen bieden. Niet alle dieren zijn dus altijd volledig aquatiel te houden.
Titel: Re:marmer salamanders land/water
Bericht door: stijnzeger op januari 29, 2013, 09:29:10 PM
Misschien heb ik niet goed opgelet toen der tijd, maar mijn marmers hebben eigenlijk altijd een landfase gehad ( toevallig dit jaar niet, ze gingen t water niet uit) maar de man is heel helder en die is altijd het meest in he water gewees en de vrouw die heeft langer op he land gezeten en die is juist heel donker.

Dus precies het tegenovergestelde ??