Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Steven DC

#31
Kweekverslagen / Re:Eieren 2013
april 02, 2013, 01:38:54 PM
Hier zijn een aantal eieren gelegd bij de cristatus tijdens de warme week van Februari, verder ook nog niks. Ik hoop nog steeds dat de bernardezi dame wat jongen gaat afwerpen en met veel geluk beide dames :)
#32
Knap zeg! En zo uitgebreid... Weer een mooie pagina om bij de favorieten te zetten!
#33
Kweekverslagen / Re:Notophthalmus viridescens
maart 17, 2013, 07:36:19 PM
Tussen de gleufjes gaan ze niet. Enkel opletten dat de ouderdieren er niet in kunnen.
#34
Kweekverslagen / Re:Notophthalmus viridescens
maart 17, 2013, 07:13:13 PM
Mooie zeg! Als je artemia eitjes haalt en een artemia kweekschaal, heb je steeds genoeg voedseldiertjes ter beschikking. Later kan je dan overgaan op daphnia.
Ik durf in een grote bak wel een moederhuisje (met deksel!) voor vissen gebruiken in de ouderbak. Zo kan je steeds vers water in het kweekbakje krijgen door het kweekbakje op en neer te bewegen. Vuil stroomt dan ook weg wat het onderhoud wel vergemakkelijkt. De grote bak blijf je dan gewoon onderhouden zoals je eerder deed. Eventueel meerdere moederhuisjes om de larven wat per grootte te sorteren.
#35
Welke temperaturen zal het aquarium ondergaan? Staat deze binnenshuis op kamertemperatuur en welke temperaturen worden er gehaald in winter/zomer? Kan/wil je de dieren eventueel een winterrust geven in de koelkast/tuinhuis of dergelijke? Wat is de grootte van je aquarium? Dit is toch belangrijk voor je soortkeuze.
#36
Citaat van: Hugo op februari 17, 2013, 11:27:39 PM
Steven,
Ik heb ze van kleins af aan opgekweekt in de schuur, waar de temperaturen nauwelijks schelen met buiten, los van dat het enigzins vorstvrij is. Ik hield ze al een maand of twee volledig aquatiel, waarna ik 2 van mijn 3 koppels als experiment,afgelopen maand, in de woonkamer heb gezet, van een graad of 4 naar 18 celcius ongeveer. Binnen enkele dagen begonnen ze te leggen, vandaar dat ze wat vroeg zijn!


(Overigens is dit niet DE truc voor alle Europese watersalamanders, voor diegene die denken "dat doe ik ook", want door deze strategie  heb ik al eens een jaar niet gekweekt met L.italicus, en een T.karelinii koppel.)

Als m'n T. cristatus nu zouden gaan leggen, zou ik snel in voedselnood zitten vrees ik... Ik laat ze nog ff lekker koud staan. Het is al wel één en al erotiek in de bak :)
#37
Kijk, die zijn mooi op tijd! Prachtige soort!
#38
Off-topic / Re:Piraten-zoon
januari 27, 2013, 08:02:51 PM
Gefeliciteerd Joost! Dit is alvast een geslaagd jaar wat nakweek betreft!
#39
1 printscreen maakt het allemaal duidelijk :) Heb nooit nieuwsbrieven online gezien. Dacht dat er nog geen geüpload waren..
#40
Ook hier is de lijst leeg. Zelfs oude nieuwsbrieven zijn niet zichtbaar...
#41
Zien er exact uit als de dieren die ik destijds had en T. arntzeni genoemd werden...


#42
Even een update: in mei heb ik weer een dier gespot met een gapende wonde. Vanwege de verbouwing heb ik dit dier niet kunnen verzorgen. Heb hier en daar wel gehoord om de diertjes op te vangen maar heel begrijpelijk zit niemand te wachten om besmettelijk zieke dieren in huis te halen. Ik heb het diertje dus in het buitenterra aan z'n lot moeten overlaten. De verbouwingen duren jammer genoeg veel langer dan verwacht en dus heb ik vandaag de diertjes uit het buiten terra gehaald en ondergebracht in de kelder van m'n schoonouders. Alle diertjes zien er prima uit, behalve die ene. Die heb ik (nog?) niet kunnen terugvinden.
Het jammere van de hele zaak is dat ik de problemen in huis heb gehaald met het aankopen van een volwassen vrouw aangezien ik vrij duidelijk 3 mannen had EN deze vrouw uit ongeduld op nakweek meteen in de bestaande groep te introduceren. Nu blijkt 1"man" toch uitgegroeid te zijn tot een mooie volle vrouw. Ik heb dus m'n mooiste dier verloren door... ongeduld.    ::)
#43
Bedoel je met dat restpiment dan zwart pigment? Zo ver mij bekend is, is albinisme ( amelanisme) enkel het ontbreken van het zwarte pigment (Melanine) waardoor ook het zwart in de ogen verdwijnt. Verder heeft naar mijn weten amelanisme geen effect op andere onderliggende kleuren als geel en rood. Dieren die dus ook het gele pigment dragen kunnen daardoor een gelige teint krijgen. Die laatste zin van jou is chinees voor mij waardoor de definitie van flavisme nog steeds een raadsel is :)
#44
Kevin kan je even verklaren waarom je dit een flavist noemt? Ik ken de kenmerken niet om een onderscheid te maken tussen flavist en albino... ik zou denken dat dit een albino is.
#45
Salamanders.nl betreffende zaken / Re:Sleutelhanger
oktober 12, 2012, 07:58:58 PM
Leuke attentie! Thnx Huug.