Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Recente berichten

#91
Soort-identificatie / Re:welke soorten zijn dit?
Laatste bericht door Niels D - juni 16, 2017, 11:35:58 AM
Dat is een salamanderlarve inderdaad, maar waarschijnlijk één van de Lissotriton familie.
#92
Soort-identificatie / Re:welke soorten zijn dit?
Laatste bericht door kimmetje - juni 15, 2017, 12:58:51 PM
Citaat van: Niels D op april 14, 2017, 09:42:20 AM
Ze mijden vaak visrijk water, maar soms (bijvoorbeeld bij gebrek aan andere waterpartijen in de buurt) maken ze een uitzondering. Meestal gaan de mannen eerder het water in, dus het kan zijn dat ze er niet zitten, maar het kan ook zijn dat je ze niet gevonden krijgt. Salamanders zijn meesters in het verstoppen.


Blijkbaar hadden ze zich idd goed verstopt, als ik het goed heb is dit een salamander larve  ;D ;D

#93
Even voorstellen... / Re:Noordelijke fanatist
Laatste bericht door Niels D - juni 12, 2017, 03:15:28 AM
Welkom op het forum. Je hoeft niet te bellen om te vragen of het wildvang is, want het is vrijwel zeker wildvang. Ook in het noorden is het mogelijk om aan nakweek te geraken. Succes met dit exemplaar en hopen op verbetering.
#94
Even voorstellen... / Re:Noordelijke fanatist
Laatste bericht door Gradje - juni 11, 2017, 03:30:47 PM
Hoi Steven,

Dankje, de verhalen zijn me niet ontgaan na het doorspitten van dit forum, erg sneu helaas. Ik sta zeker klaar voor verse nakweek, tot die tijd hoop ik mijn zorgkindje te kunnen oplappen!
#95
Even voorstellen... / Re:Noordelijke fanatist
Laatste bericht door StevenZ - juni 11, 2017, 03:26:45 PM
Welkom op het forum! Dat wildvang dieren uit dierenwinkels vaak in slechte staat zijn is een verhaal dat erg vaak voorkomt. Er is waarschijnlijk binnenkort weer veel nakweek beschikbaar van mensen die salamanders houden en daarbij kan je er eigenlijk bijna altijd van uitgaan dat je gezonde dieren krijgt. 
#96
Even voorstellen... / Noordelijke fanatist
Laatste bericht door Gradje - juni 11, 2017, 03:11:15 PM
Hallo Salamander forum,

Ik ben van jongs af aan al gek van salamanders. Sinds dat ik een woning heb met mijn vriendin kan ik weer dieren houden. Ik dacht dus al snel aan salamanders. Mijn oog is gevallen op de Cynops Orientalis, want dit zijn zo leuke mooie dieren. Echter woon ik in het noorden van het land, waar het wat lastiger is om aan C. Orientalis te geraken. Gelukkig had een plaatselijke reptielen winkel nog een cynopsje over. Ik heb deze toen bekeken en helaas trof ik hem in een slechte staat aan. Hij zat ergens verstopt in een droog terrarium van de warme winkel.
2 dagen later kon ik het idee niet meer verdagen en heb ik hem opgehaald. Of het wildvang is weet ik niet, daar ga ik morgen even over bellen, kans is wel groot. Hij is duidelijk niet gewend om te zwemmen en eten doet die ook niet. Gelukkig heeft die het wel geprobeerd gister, maar hij kon de larven niet bijhouden. Ik heb nog hoop, maar het is wel spannend.

Groeten,

Gradje

#97
Even voorstellen... / Re:Voorstellen...
Laatste bericht door Niels D - juni 10, 2017, 03:51:18 AM
Cynops ensicauda popei en Tylototriton verrucosus hebben minder problemen met warmere temperaturen. Ook Cynops orientalis is hier vrij goed tegen bestand.
#98
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
Laatste bericht door Niels D - juni 10, 2017, 03:47:56 AM
Hahahaha. Blij dat het goed blijft gaan.
#99
Algemene Discussie / Re:Vijvermet salamanders moet ...
Laatste bericht door Niels D - juni 10, 2017, 03:47:02 AM
Als je kan wachten tot het najaar, dan zou dat voor de dieren het fijnste zijn. Die zijn dan reeds uit het water vertrokken. Anders zou je hem kunnen laten leeglopen, indien dit mogelijk is bij het type vijver (folie lek maken e.d.), want dan kiezen de dieren hun eigen weg zodra het water verdwijnt. Een voorgevormde vijver kan je in de avond leeg gooien, zodat de dieren niet in de volle zon beschutting hoeven te zoeken.
#100
Salamanders en Bijbehorende Aangeboden / Salamandra s. fastuosa
Laatste bericht door Nat1 - juni 05, 2017, 02:08:26 PM
3x Salamandra salamandra fastuosa juvenielen 2016-2017 met Overdrachtsdocumenten. Bloedlijn van Lourdes, Pyrenees. Ongeveer 14 cm. Info per PM...