Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



Recente berichten

#81
Soort-identificatie / Re:Welke soorten in mijn vijve...
Laatste bericht door Gerrit Krips - augustus 18, 2017, 07:23:21 PM
Twijfel is terecht: er zit ook alpenwatersalamander bij.
Op welke locatie zit je?
#82
Soort-identificatie / Welke soorten in mijn vijver?
Laatste bericht door Gradje - augustus 18, 2017, 07:05:47 PM
Hallo,

Ik heb eens een schep uit mijn vijver genomen om te kijken hoeveel en welke salamanders erin zitten. Ik was in de veronderstelling dat er alleen normale kleine watersalamanders in zaten maar ben nu toch gaan twijfelen.







Misschien een alpje?


Deze foto geeft goed het verschil tussen de soorten aan, tenzij de donkere een mannetje is o.i.d.



Dit is een gewone watersalamander dacht ik

#83
Salamanderbijeenkomsten en beurzen / Landdag 2017
Laatste bericht door rparis - augustus 07, 2017, 01:56:32 PM
Hallo wanneer is de jaarlijkse salamanderdag dit jaar (2017) en waar vindt die plaats?

Ronan
#84
Algemene Verzorging / Overleven van morfjes zwaardst...
Laatste bericht door rparis - augustus 07, 2017, 01:48:53 PM
Hallo, kun je morfjes ook in een palludarium zetten met aarde?
En wat als je ze in het gewone aquarium laat met bv een schildpadeilandje? Of is het diepe water gewoon "kiling" voor ze? En kunnen ze overleven als je ze alleen rode muggelarfjes geeft?

Ik heb veel morfjes maar ze doen het daarna niet altijd goed.

Dank je wel voor advies. Ronan
#85
Terrarium en Inrichting / Re: repti wall
Laatste bericht door Nat1 - juli 05, 2017, 01:25:38 PM
OMG. Neils, ik gebruikte Google translate en was in ongeloof om te lezen dat u "tumeric granules" gebruikt om te mengen voor het kleuren van uw Elastopur, als tumerig poeder, hoewel het creëren van sterke oranje vlekken, is zeer senstief tegen zonlicht. Ok, varenwortelgranulaat. Dat zou wel interessant zijn geweest...

Zo wordt het wel heel prijzig, want beide producten zijn prijzig. Als je Elastopur erop smeert kun je er turf, varenwortelgranulaat en coco peat indrukken. Ik hou het overigens bij varenwortel. Reptiwall kun je er zo op "kleien", maar maak de laag zeker een cm dik. Ik heb ervaren dat mijn wand, die nu aan het drogen is, veel scheurt op de plekken waarop ik het dunner aangebracht heb. Als reptiwall gedroogd is ben je helemaal klaar. Google voor je begint anders op de "flevopol methode". Deze wordt ook door diverse kikkerliefhebbers gebruikt. Ik ga hem misschien gebruiken om mijn huidige projectje te herstellen.
[/quote]
#86
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Re:Beginvragen
Laatste bericht door Roy van Grunsven - juni 21, 2017, 11:23:01 AM
Waterbereiders zijn onzin, die heb je in Nederland niet nodig.
Inderdaad lijken zeepieren me erg zout voor axolotls, gewone pieren uit de tuin zijn wel prima.
Planten als waterpest hebben vrijwel geen bodem nodig, die kunnen prima in een dergelijk aquarium, zijn goedkoop en groeien snel.

Als je een omp met filter hebt is een luchtpomp niet nodig. Dan beweegt het water voldoende door de pomp.
#87
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Re:Beginvragen
Laatste bericht door Mellooh - juni 20, 2017, 12:04:17 PM
Bedankt voor de antwoorden!

Toch nog vragen, hahah. Het houdt ook nooit op :P

Je zei dat er planten in kunnen, maar welke? Ik neem waarschijnlijk maar een klein laagje met zand in de bak, hierin zouden plantjes geen goede houvast kunnen krijgen toch? Welke plantjes zouden dit volhouden, ook aangezien de axolotls misschien zin krijgen om op de plantjes te knabbelen.
En is het nodig om een zuurstofbal in het aquarium te doen, zodat de axolotls genoeg O2 krijgen??
#88
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Re:Beginvragen
Laatste bericht door StevenZ - juni 19, 2017, 08:51:29 PM
Hey Melanie,

Welkom op het forum! 26°C kunnen ze misschien wel even volhouden, maar is op de lange termijn zeker niet gezond. Temperaturen van 15 tot 20°C zijn goed voor een axolotl. Waterbereider lijkt me niet echt nodig, zelf heb ik het nooit voor salamanders gebruikt. In principe hoef je ook geen waardes te testen, als je een aquarium met genoeg planten hebt krijg je meestal vanzelf een goede situatie. Je kan prima gewone regenwormen aan salamanders voeren, zeepieren van het wad zou ik niet proberen omdat die waarschijnlijk te zout zijn.

Zie ook deze links voor meer informatie: http://www.salamanders.nl/index.php/caresheets/138-ambystoma-mexicanum.html https://www.licg.nl/p7/dieren/amfibieen/amfibieen/axolotl.html
#89
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / Beginvragen
Laatste bericht door Mellooh - juni 19, 2017, 06:45:07 PM
Hallo allemaal,
over een paar weken krijg ik mijn eerste axolotl's ooit (als cadeau van mijn vriend, na jarenlang wensen voor deze leuke beestjes!), maar zelfs na research heb ik toch wat vragen. Dit omdat ik gewoon zo veel verschillende antwoorden vind op forums en sites en ik zeker wil weten dat ik mijn toekomstige beestjes de beste zorg en het beste huisje kan geven.

1. Kunnen jonge axolotl's in warmer water? Ik heb van een leverancier vernomen dat een axolotl van 10 tot 24 cm zelfs tot 26 graden zou moeten volhouden, maar dit vind ik zelf verrassend hoog.
2. Moet ik ook waterbereider gebruiken?
3. Kunnen er nu wel of geen plantjes bij de axolotl's? Ik zou graag wat grotere plantjes in de bak willen houden voor een mooi uiterlijk, maar als de axolotl's deze kapot maken is het zonde..
4. Op welke waardes moet ik precies testen? Ik heb vernomen dat ammoniak en nitriet de belangrijkste zijn, dit klopt toch?
5. Wat kan ik ze nu het beste te eten geven? Ik lees vooral wormen en rode muggen larven.. Is het ook mogelijk om bijv. pieren zelf te vangen en te geven? (ik woon aan het wad, maar ik weet niet of het veilig is deze te geven)

Alvast ontzettend bedankt!

Melanie
#90
Salamanders en Bijbehorende Aangeboden / Nakweek Pleurodeles waltl aang...
Laatste bericht door mark2 - juni 18, 2017, 06:42:35 PM
Hallo allemaal,

Bij deze bied ik wildkleur nakweek P. waltl aan. Ze hebben nog kieuwen, maar zijn al gauw 6 weken oud. Op te halen in Utrecht (Hoograven) voor 2,50 p.st.

Groet
Mark