Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - cynopsguy

#1
Kweekverslagen / Eerste larven!
april 02, 2018, 10:32:53 AM
Dit voorjaar hebben mijn c. orientalissen voor het eerst eitjes gelegd, en deze morgen vond ik mijn eerste larfje ooit.  :D Het leeft, maar beweegt wel nauwelijks. Is dat normaal als ze pas uit het ei gekomen zijn?
#2
Je dochters kunnen ongetwijfeld elk beetje extra ruimte goed gebruiken en inpalmen!  ;)
#3
Muchas gracias, senor Niels. Ben er erg blij mee!  :D
#4
Hoi Niels,
Ik kijk uit naar je verdere reactie.  ;)
#5
AM  ;D
#6
Ik zou naast mijn orientalissen ook graag enkele jonge nakweekjes van ensicauda (popei) huisvesten. Als je er voor me hebt, hoor ik het graag.

Alvast bedankt!
#7
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 26, 2017, 07:31:27 PM
Update: alles gaat nog altijd goed, en bij het diertje waarvoor ik deze thread origineel begon (die plots 1 hand miste) beginnen de vingertjes nu eindelijk duidelijk terug te groeien, iedere dag zichtbaar meer.

Wie had kunnen denken dat de oplossing zo simpel zou zijn? Niels ja, maar ik dus niet. :-)
#8
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 16, 2017, 01:37:57 PM
Tot nu toe lijkt de crisis bedwongen.  :D Om op de vraag van 'Orchidee' te antwoorden: natuurlijk heb ik voorheen nooit water uit de sloot gebruikt! Wel tot een tijdje geleden enkel kraanwater dat ik regelmatig deels ververste, dat lijkt inderdaad de boosdoener geweest te zijn. Want sinds ik er regenwater bijgedaan heb, eikenbladeren en een beetje product om de bacteriegroei te stimuleren en gestopt ben met water verversen is de toestand klaarblijkelijk gestabiliseerd. Vooralsnog geen symptomen meer van limb rot, de waterpest groeit goed en de diertjes lijken gezond en gelukkig.

Nu is er nog eentje waarbij een paar vingertjes moeten teruggroeien, maar ook dat lijkt in orde te komen. Als die schele platkoppen nou maar 's wat voorzichtiger zouden zijn bij het eten, want hoewel ik de muggenlarven goed verspreid, zitten ze vaak toch op een hoopje waarbij al eens per ongeluk stevig in een poot gebeten wordt. Dat krijg je als je ogen aan de zijkant staan...  ::)

Hopelijk kan ik nu weer een hele tijd zonder problemen van deze mooie hobby genieten. Bedankt iedereen en vooral Niels voor de nuttige tips!

P.S.: in een apart (warmwater)aquarium heb ik ook een paar dwergklauwkikkers (hymenochirus boettgeri) bij de vissen zitten. Gaat probleemloos en zijn ook heel grappige diertjes.  ;D
#9
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 10, 2017, 02:29:58 PM
De slakjes zijn binnen en zitten erbij. Momenteel lijkt alles stabiel, ik zie niet meteen problemen bij mijn overgebleven dieren, hopelijk blijft dat zo. Als dat zo blijft, dan ga ik nadien wel op zoek naar een paar extra diertjes.
#10
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 07, 2017, 10:16:44 AM
Mooi. Ik heb intussen iemand gevonden die posthoornslakjes kweekt, volgende week heb ik ze.

Intussen heb ik ook wat regenwater toegevoegd aan het aquarium om sneller een grotere en diverse bacteriecultuur te verkrijgen.
#11
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 05, 2017, 09:20:25 AM
Mee eens.

Komen de poel- en posthoornslakken uit het water of blijven ze altijd onder water? De appelslakken die ik (apart) heb, leggen bijvoorbeeld hun eitjes uit het water.
#12
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 04, 2017, 11:42:51 AM
Slakken heb ik er nog niet bij zitten, maar daar kan voor gezorgd worden. Zijn appelslakken ook goed? Ik weet niet of ik hier ergens poelslakken en posthoornslakken kan vinden. Wordt dat niet snel een plaag? Ik heb namelijk al aquaria gezien in winkels en bij particulieren waar honderden slakjes in zitten (veelal met een puntige schelp), en dat is nu ook niet de bedoeling.

Een van de salamandertjes is zopas nog verveld, lijkt me wel een goed teken. Maar het blijft afwachten...
#13
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 03, 2017, 06:45:52 PM
Vandaag na het werk langs de aquariumwinkel gegaan. Ik heb nu een dosis Sera Bio Nitrivec aan het water toegevoegd: https://www.sera.de/nl/product/sera-bio-nitrivec/

Meer dan dit, behalve het niet meer verversen van het water en de al toegevoegde eikenbladeren en waterpest, kan ik niet meer doen denk ik. Behalve bidden, duimen en hopen...
#14
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 03, 2017, 10:29:12 AM
Deze morgen weer een dode salamander gevonden met over zijn hele lichaam een witte waas.  >:(

Enkele dagen geleden zag die er nog prima uit.  :( Het gaat snel achteruit. Ik heb er nu nog vier...  :-\
#15
Hulp Bij Zieke Salamanders / Re:Vingers tellen
mei 01, 2017, 05:16:13 PM
Ik heb er behalve extra waterpest nog wat meer eikenblaadjes (vers en gedroogd) bij gegooid. Ik zal in de dierenwinkel ook een doosje capsules (ze zijn nl. op) met natuurlijke bacteriƫn gaan halen die ook in vissenaquaria worden aanbevolen.

Duimen maar!