Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - 013

#1
Ik ben bang dat een stroompje de bodem al snel te nat maakt. Je kunt ze beter iets droger houden, dan te nat met het oog op de uitbraak van infecties. Ik zou afzien van het stroompje.
#2
Zijn dit de marmers die je pasgeleden hebt aangeschaft via dit forum?
#3
Even voorstellen... / Re:Even voorstellen
juli 27, 2015, 09:20:17 AM
Welkom, aan een marmer vrouwtje kan iemand je hier vast wel helpen ;)
#4
Deze combi zal niemand je aanraden. Beide soorten zullen concurreren op voedsel en elkaar stress bezorgen waardoor de dieren extra gevoelig worden voor ziektes. Hou het maar bij een soort per bakje, dat is een stuk gezonder voor de dieren.
#5
Wow, prachtig. En dat gewoon in mijn stad. Zelf zou ik het wel melden bij het Ravon. Het is belangrijk voor de instandhouding van de soort om vast te leggen waar ze voorkomen, want wat gebeurt er als jij straks verhuist en de nieuwe eigenaar besluit zijn hele tuin vol beton te storten? Doei populatie vuursalamanders.
#6
Prachtige foto, ik zou ook wel willen zien hoe zo'n libelle naar binnen wordt gewerkt.
#7
"Ik ga niets kopen"  ;D ;D ;D
#8
Hoi Coen, vraag eens bij Uwe Gerlach. Hij benaderde me laatst met granulosa. Verder heeft Patrick Steinberger weer eitjes van zijn dieren.
#9
Off-topic / Re:Aqarium / of terrarium
mei 18, 2015, 07:36:26 PM
Tja eh ...Over wat voor salamanders hebben we het?
#10
Erg interessant Niels, hopelijk gaat het opkweken goed.
#11
De eigenaar van de aquariumwinkel waar ik altijd kom, wilde zijn vijver dempen. Maar er zaten allemaal lissotriton vulgaris in. Zielig om deze beschermde diersoort zomaar hun habitat te ontnemen, niet waar? Dus hij had gebeld met Natuurmonumenten of hij de populatie in een nabijgelegen natuurgebied kon onderbrengen.

Dat mocht niet... De boswachter was bang voor 'invasieve soorten'... Heel vreemd dat een soort aan de ene kant beschermd moet worden, maar niet ergens anders uitgezet mag worden om een populatie in leven te houden...
#12
Algemene Verzorging / Re:Keuze problemen
april 15, 2015, 09:19:25 AM
Als ik jou was, wist ik het wel: lekker voor de corsica's gaan  ;D
#13
Bij mijn kikkertjes zie ik wel een duidelijk verhoogde activiteit als er een bui aan komt.
#14
Even voorstellen... / Re:even voorstellen :)
februari 10, 2015, 09:59:31 AM
Hoi Siebe, welkom. Mooi bakken!
#15
Salamanders en Bijbehorende Gevraagd / Re:Javamos
januari 21, 2015, 10:40:57 AM
Bij een hobbyist is natuurlijk altijd goedkoper, maar zelf ben ik wel tevreden over deze webshop: http://www.aquarium-planten.com/shop/5/mossen/94