Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - 80Reptiles

#1
Mooizo maar volgens mij is dit niet het geval. Hij heeft 4 verschillende soorten die je amper tegenkomt te koop staan op marktplaats. En hij zei eerst dat ze van zijn opa's kweek waren maar zodra ik er iets over zei veranderde hij snel dr naam van de salamander en de prijs. Dit vind ik nogal raar. Ik heb gezegd als er iets mee was en het echt zo was moest hij het hier op dit forum aangeven. Maar dit deed hij niet en liet ze gewoon op marktplaats staan.
#2
Nu heeft hij de naam veranderd naar blaauwe marmersalamander. Schande ik word hier erg boos om. Hij vangt veel inheemse salamanders en verkoopt ze op marktplaats. Moeten we dit niet rapporteren aan de politie want dit is hardstikke illegaal.
#3
Hallo mede salamanderliefhebbers. Sorry voor het caps lock bericht maar ik zag dat er op marktplaats iemand flink wat inheemse alpenwatersalamanders en watersalamanders aanbood en ik vind het verschrikkelijk als iemand zoiets met deze beestjes doet. Volgens hem is dit nakweek van zijn opa maar dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk en het lijkt gewoon op wildvang. Wat denken jullie: http://link.marktplaats.nl/862409571
Kijk ook de andere advertenties.
#4
Ik zoek een groepje cynops orientslis salamanders. Ongeveer 6. Volwassenen, juveniles of larven maakt me niet uit. Ik wil gewoon redelijk gezonde en het liefst 3 man en 3 vrouw maar 2 op 4 is ook goed. Bij larven weet je dit natuurlijk niet maar dat is wel oke. Ik wil graag antwoord van mensen rond nijmegen. Ik vind 30 km verderop ook oke maar geen 100 km. En ik koop liever niet uit dierenwinkels want ik ben geen fan van wildvang. En ze komen goed terecht. Ik heb een 80x40x40 aquarium met een klein landgedeelte met mos en kleine planten en ook wat drijvende houtstukken. Het staat op zolder dus de temp. gaat met elk seizoen natuurlijk mee. Veel waterplanten en een mooie purschuim achterwand bedekt met epoxyhars en daarop aquariumzand. Verder veel schuilplekken. Aquariumhout en stenen erin.
ik hoop dat iemand er nog 6 heeft en snel reageerd want ik wil mijn hobby graag uitbreiden met salamanders (ik heb verder gifkikkers. Luipaardgekkos. Guppies. Dwergklauwkikkers en wimpergekkos)..
#5
Heeft u er nog wat?
#6
Zoals je al in mijn vraag ziet. Kunnen deze 2 samen in een 80x40x40 aquarium(/terrarium). Bijv. 3 van de ene en 3 van de ander. Of kan ik beter 6 tot 8 van maar 1 soort nemen???
#7
Nee ik heb er geen aquarium verwarming in zitten. En hij staat op zolder dus in elk seizoen behalve de zomer en erg warme lentes is het rond de 15 graden of iets minder. Als het boven de 20 dreigt te komen verplaats ik hem tijdelijk naar de kelder waar het constant 18 a 20 graden is. Hier staan ook alle andere terraria van mij. Van de tropische guppies. Luipaard gekkos. Meerdere soorten gifkikkers. Wimpergekkos. Dwergklauwkikkers. En nogwat visjes.
#8
Haha ik heb al een goed sluitende deksel met tropisch paarsachtig aquarium licht voor planten en daglicht voor de salamanders. Deze is geheel dicht en heeft 2 grotere ventilatiestukken. Waar ik als ventilatie niet zo nodig is ook 2 stukken ijzer op kan leggen die het licht meer weerkaatsen.
#9
Hallo ik wil graag salamanders houden. En axolotls leken me eerst een mooi idee. Maar ik heb al een aquarium zelf gemaakt en de lichten heb ik ook al. Dit aquarium heeft de maten 80x40x40. Nu iets kleiner door de ongeveer 5 tot 10 cm dikke achterwand. Maar als jullie naar dit aquarium kijken is het dan mooier om er een groep van ongeveer 5 tot 8 vuurbuiksalamanders in te houden of is het beter om 2 tot 4 axolotl er in te houden?
http://s1364.photobucket.com/user/80Reptiles/media/Mobile%20Uploads/20140126_003750_zps8dfbc9f8.jpg.html?sort=3&o=0
#10
Oke bedankt. En kan ik het aquarium het beste op mij kamer zetten? Dat is op zolder en daar is het in de winter dus kouder en in de lente max 20 graden en in de herfst 15 tot 17 graden. In de zomer kan het er wel warm zijn. Of beter in de kelder waar het het hele jaar door 18 tot 20 graden is. Of beter 3 seizoenen op mijn kamer en in de zomer naar de kelder?
#11
Axolotls (Ambystoma Mexicanum) / axolotl aquarium maat?
januari 22, 2014, 07:30:28 PM
Hallo ik ben nieuw en heb gewoon een beginnersvraag. Ik vind axolotls prachtige dieren maar ik heb al best veel aquaria en terraria. Dus laatst op marktplaats vond ik een aquarium van 60x40x40 met een jonge axolotl er in. Vlakbij mij in de buurt. Ik had in een boek gelezen dat 60x40x40 een redelijke maat was voor 1 a 2 axolotl. En aangezien er soms 4 in een 80 cm aquarium worden gehouden leek me dat wel oke. Maar ik wil het eerst zeker weten van echte kenners voordat ik het doe. En als de bak toch persee groter moet wacht ik er liever even mee.
#12
Ik heb net een aquarium van 40x20x25 laten maken en ik wil er graag een koppel Cynops Orientalis in houden (meer komt/zit er niet in). Ik woon in Nijmegen en vroeg me af of er iemand rond nijmegen is die hier nog een koppel van heeft. Als dit niet het geval is wil ik wel 2 larven kopen maar het liefst heb ik een volwassen koppel die klaar is om in de lente larven te krijgen. :)
#13
Terrarium en Inrichting / Re:Klein Salamander aquarium
januari 13, 2014, 09:28:23 PM
bedankt dan denk ik dat ik er een koppel C. orientalis in ga doen. Maar ik heb nog 2 vragen. Moet het landgedeelte veel zijn of gewoon een drijvend eilandje? En ik ben gespecialiseerd in reptielen en gifkikkers en die staan allemaal in onze kelder (soutterain) omdat die best groot is met ruiten aan de bovenkant en de temp. is daar constant 18-19 graden Celsius. Alleen omdat de salamanders beter wisselende temp. over de seizoenen kan hebben vroeg ik me af of ik deze dan beter op mijn kamer kon zetten waar het swinters kouder is en zomers warmer (soms zo warm dat ik er amper kan slapen maar als dat zo is kan ik het aquarium in de zomer beneden zetten).
#14
Terrarium en Inrichting / Klein Salamander aquarium
januari 13, 2014, 04:54:48 PM
Hallo. Ik heb laatst een oud aquarium van mij gevonden met de maat 40x20x25 cm en er zit een deksel op. Ik vroeg me af of hier ook kleinere (water) salamanders in kunnen zoals 2/3 cynops orientalis. Maar misschien hebben jullie nog iets anders.
#15
Ah jammer. Nouja dan doe ik wel een tropische viquaroum met dus een klein stukje land. En dan houd ik daar vissen en de dwergklauwkikkertjes in. Weet iemand of je kleine waterslangetjes kunt houden in een aquarium?