Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Jasper

#1
Na een verhuizing weer ruimte voor een nieuw aquarium en een nieuwe soort :)

Dus ben ik op zoek naar Wildkleur Axolotl eitjes/larfjes om zelf op te kweken. Als er iemand wat voor me overheeft hoor ik het graag, in omgeving Alkmaar kom ik ze graag ophalen of ze kunnen wellicht verzonden worden. Over de kosten komen we wel uit.

Groeten,
Jasper
#2
Om wat meer ruimte te maken voor het opkweken bied ik mijn Pachytriton Archospotus aan. Ik denk dat het om een mannetje gaat. Het is een mooie grote salamander die weinig stil zit, qua huisvesting vergelijkbaar met P. Labatius. Hij heeft wel minimaal een 80 cm aquarium nodig.

Voor meer info en/of foto's graag een pb.

Ik heb ook nog een zootje Valisneria Asiatica in de aanbieding, ruilen voor andere plantjes? Pb :)

Edit:Hij is opgehaald door een forumlid.
#3
Onlangs heb ik mijn P. Labiatus aan een vriend gegeven die ook met salamanders wilde beginnen. Dit geeft me weer ruimte voor nieuwe dieren ;D En omdat het zo'n prachtige en kleine soort is ben ik op zoek naar L. Italicus.

Ik vind het kweken erg leuk en ben daarom vooral op zoek naar eieren of larven. Als iemand er een paar overheeft dan zou ik daar zeer blij mee zijn.
#4
Cynops-soorten / Eitjes/larven in ouderbak houden?
januari 13, 2014, 10:57:29 AM
Vanochtend de eerste H. Orientalis eitjes van dit jaar gevonden en wil eigenlijk eens zien of ik deze kan laten uitkomen en op laten groeien bij vijf volwassen exemplaren. Ik kan eigenlijk nergens lezen of bij deze soort de ouders de eitjes en larven opeten. Waarom ik het op deze manier wil proberen is omdat het aquarium erg goed draait en er veel cyclops inzit.

Heeft iemand hier ervaring mee, of kannibalisme waargenomen?


#5
Terrarium en Inrichting / Tijgerlotus
januari 05, 2014, 08:29:40 PM
Heeft iemand ervaring met het houden van rode of groene tijgerlotus in een onverwarmd aquarium? M'n aquaria zitten nu op 15 graden. Ik weet niet of de plant deze temperatuur aankan.
#6
Voeding / Geknipte wormen
november 19, 2013, 11:19:54 AM
Ik geef m´n jonge marmers af en toe geknipte wormen. Maar ik vraag me af wat er met de stukjes gebeurt die ze niet pakken. Gaan deze dood, of leven ze gewoon verder in het terrarium? Ik voer ze niet te veel worm in een keer, maar mochten de stukjes doorleven kan ik er meer in doen zodat ze altijd voer kunnen pakken.
#7
In onze achtertuin zit een kleine plastic vijver waarin het me leuk lijkt om Axolotls te houden. De vijver vriest bij vorst altijd dicht, dus dan zou ik de Axolotls naar binnen willen halen. Dan kunnen ze overwinteren in het aquarium van de Marmers die in de tussentijd een koele landrust krijgen.

Ik vraag me alleen af of de vijver ook ontsnappingsvrij gemaakt moet worden. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze eruit kruipen en van katten en reigers hebben wij geen last. Ook hebben we elk jaar padden in de vijver die dan door een ontsnappingsverhinderende constructie er niet meer in of uit kunnen.

Ik hoor graag of iemand hier ervaring mee heeft!
#8
Ik ben opzoek naar een 2-3 tal vuurbuikjes om m'n groepje mee uit te breiden. Larven of juvenielen zijn ook welkom, lijkt me ook leuk om weer eens wat op te kweken.

Als iemand wat in de aanbieding heeft hoor ik het graag. Ik woon zelf in regio Alkmaar.