Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Jasper

#1
Hallo Stunt,

waar woon je? Ik heb twee volwassen mannetjes zitten en nog wel ruimte voor een aantal Axolotl's.

Groeten,
Jasper
#2
Na een verhuizing weer ruimte voor een nieuw aquarium en een nieuwe soort :)

Dus ben ik op zoek naar Wildkleur Axolotl eitjes/larfjes om zelf op te kweken. Als er iemand wat voor me overheeft hoor ik het graag, in omgeving Alkmaar kom ik ze graag ophalen of ze kunnen wellicht verzonden worden. Over de kosten komen we wel uit.

Groeten,
Jasper
#3
Cynops-soorten / Re:C. orientalis kweken
oktober 03, 2014, 10:48:51 AM
Ik denk dat ze een koudere periode nodig hebben om aangezet te worden om te kweken. Misschien is dit na te bootsen met koude waterverversingen. Op de planten die jij hebt zullen ze vast eitjes op afzetten. Bij mij leken ze geen voorkeur te hebben voor planten. Ze zetten af op waterpest, valisneria, braziliaans klimop, javavaren en javamos. Dat was wel makkelijk, omdat het snelgroeiers zijn en je de blaadjes gewoon kan afscheuren. Dat groeit vanzelf wel weer terug. Ik heb ook anubias in de bak gehad, maar dat heb ik weggehaald omdat ik het zonde vind om daar bladeren af te halen.

Ik zag dit jaar dat de ouders actief op zoek waren naar eitjes om op te eten, dus ik raad aan om de eieren zo snel mogelijk apart te zetten. Nadat de larven uitgekomen zijn kun je ze eventueel terug zetten bij de ouders, die pakken ze niet.
#4
Cynops-soorten / Re:C. orientalis kweken
oktober 02, 2014, 11:07:04 AM
Ik heb ze de afgelopen winter rond 14/15 graden gehouden, geheel aquatiel met een waterdiepte van ongeveer 20 cm, licht van 8:00 tot 20:00, met veel planten en goed doorvoert. Daarna ging het vanzelf.
#5
Danny, misschien heb je mijn pb gemist. Maar ik heb nakweek H. Orièntalis voor je. Laat even weten hoeveel je er wil hebben. Voor de liefhebber heb ik nog een zootje waterpest en wat Valisneria Asiatica over.
#6
Om wat meer ruimte te maken voor het opkweken bied ik mijn Pachytriton Archospotus aan. Ik denk dat het om een mannetje gaat. Het is een mooie grote salamander die weinig stil zit, qua huisvesting vergelijkbaar met P. Labatius. Hij heeft wel minimaal een 80 cm aquarium nodig.

Voor meer info en/of foto's graag een pb.

Ik heb ook nog een zootje Valisneria Asiatica in de aanbieding, ruilen voor andere plantjes? Pb :)

Edit:Hij is opgehaald door een forumlid.
#7
Terrarium en Inrichting / Re:Klein aquarium
mei 11, 2014, 02:57:52 PM
Als je het mij vraagt is het te klein voor salamanders en ook voor de kikkers. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als kweekbak of er garnalen inhouden.
#8
Wetgeving / Re:Belachelijke advertenties
april 07, 2014, 08:29:26 PM
Zag net dat de advertentie al weer verwijderd is, misschien door een melding van een van jullie ;D

Maar goed, de ene is er net af en er is alweer iemand anders die (inheemse?) vijversalamanders aanbiedt:

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/vissen-vijvervissen/m797145844-salamanders-vijver.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
#10
Kweekverslagen / Re:Hypselotriton orientalis kweek
maart 29, 2014, 05:30:53 PM
Ik ben ook wel eens een een hele kweek larven kwijtgeraakt door schimmel nadat ik watervlooien gevoerd heb. Het schijnt dat watervlooien heel eiwitrijk zijn en daardoor snel beschimmelen. Ik voer mijn larven daarom ook nauwelijks watervlooien.

Op het moment heb ik zo´n dertig larven rondzwemmen die het perfect doen op gesneden tubifex. Ideaal voer omdat het meteen naar de bodem zinkt.
#11
Wetgeving / Re:Belachelijke advertenties
maart 04, 2014, 11:00:58 AM
Zal wel niet weten dat dat verboden is...
#12
Fotos en Filmpjes / Re:Cynops orientalis
februari 25, 2014, 10:57:12 AM
Het zijn inderdaad man en vrouw zoals je in de foto´s genoemd heb.
#13
Citaat van: Ron Duijn op februari 19, 2014, 10:35:51 AM
Daar kan ik je wel aan helpen.
Ik heb eieren, maar ook wat jonge dieren van nog geen jaar oud.

Bedankt, je hebt een pb!
#14
Onlangs heb ik mijn P. Labiatus aan een vriend gegeven die ook met salamanders wilde beginnen. Dit geeft me weer ruimte voor nieuwe dieren ;D En omdat het zo'n prachtige en kleine soort is ben ik op zoek naar L. Italicus.

Ik vind het kweken erg leuk en ben daarom vooral op zoek naar eieren of larven. Als iemand er een paar overheeft dan zou ik daar zeer blij mee zijn.
#15
Beste Salmar. Ten eerste welkom op de site! En de leuke hobby :)

Het is jammer dat je deze vraag niet gesteld hebt voordat je hem kocht. Want de salamander kan helaas niet in een tropisch aquarium gehouden worden. Het is een Spaanse ribbensalamander (Pleurodeles Waltl), ideaal houd je ze rond 18 graden. De vissen zullen hem of gaan stressen of in z'n buik belanden. 24 graden is eigenlijk te hoog.

Zoek op de site eens op Pleurodeles Waltl, dan vindt je precies wat je moet weten over hem. En oja, dierenwinkels informeren je meestal slecht. Of ze weten niet hoe een salamander moet houden of ze laten ze mooier lijken om te kunnen verkopen.