Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - dimitri J

#1
Kikkers en padden / Bufo brongersmai
maart 03, 2015, 09:57:27 PM
Zijn er nog mensen die deze soort hebben? Of mensen weten wat deze hebben?
#2
Na een jaartje inlezen en hier meevolgen op't forum, denk ik dat ik de stap ge zetten en me aan salamanders ga wagen.

Zoals te lezen was in diverse post van mijn kant, ben ik vooral bezig met gifkikkers en heb ik tevens nog 2 paddensoorten (melanophryniscus klappenbachi en bufo debilis debilis).

Ik ben me nog aan't inlezen om aan een buitenbak te beginnen. Ik wil deze vrij groot maken, zodat ik de I. alpestris alpestris en S. salamandra terrestris kan combineren met de bufo calamita. Ik dacht aan afmetingen omtrent 2 op 3 meter of 2 op 4 meter?

Verder ben ik me (dankzij Joost met z'n talloze prachtige cynops) aan't inlezen om ook een soortje binnenshuis te nemen. Het gaat dan om cynops of tylototriton sp.

Ik houd jullie op de hoogte, tips omtrent de soorten of buitenbak mogen zeker!
#3
Fotos en Filmpjes / mijn dieren
mei 12, 2011, 02:44:16 AM
Kben sinds kort wat meer foto's aan't maken en dan kan ik ze evengoed met jullie delen dacht ik zo.

Hierbij dus de eerste foto's :)

Phyllobates lugubris




Dendrobates tinctorius 'Azureus'








Melanophryniscus klappenbachi


Anaxyrus debilis debilis




Oophaga pumilio 'Bastimentos'






Laat maar horen wat jullie er van vinden ;)

Groetjes
Dimitri
#4
Terrarium en Inrichting / grootte van de bak
juli 27, 2010, 05:13:09 PM
Hey,

Ik lees nu al een tijd mee hier op het forum, maar heb al die tijd toch maar gewacht met salamanders. Met de recente wetswijziging is het voor mij mogelijk geworden om een van mn lievelingssalamanders te houden, de salamandra salamandra terrestris :D.  Nu vraag ik me af hoe deze ideaal te houden en hoe de bak in te richten voor deze soort? Ik heb een bak van 120-40-50 ter beschikking en kan ze een winterslaap geven.

Grtz
Dimitri

#5
Terrarium en Inrichting / Inrichting bak bufo brongersmai
november 30, 2009, 06:08:42 PM
Hey, mensen. Ik vroeg me af hoe jullie je bak voor bufo brongersmai ingericht hebben. Ik ben in het bijzonder nieuwsgierig naar de bak van Do

grtz
dimitri J
#6
De curver van m'n Bufo brongersmai


Paludarium van m'n gifkikkertjes


Epipedobates anthonyi (voorheen de tricolor)


Terrarium van m'n Anolis carolinensis


De curver van m'n Bufo debilis


Bufo debilis


Het terrarium van m'n Bufo marinus was al donker, dus daar komen later wel 's foto's van

Zeg maar wat jullie er van vinden,

Grtz
dimi
#7
Sinds ik de Bufo brongersmai van Do heb gekocht ben ik helemaal gepakt door de bufo soortjes.

Nu heb ik m'n verzameling bufo uitgebreid met een vrouwelijke Bufo marinus en een (waarschijnlijk) koppeltje Bufo debilis.

Foto's volgen nog in de loop van de week.


grtz
dimitri J
#8
Kikkers en padden / Bombina in de vijver/buitenbak
juni 15, 2009, 08:27:42 PM
Hey, mensen

Ik heb vorig jaar eens bombina orientalis gehad. Nu vroeg ik me af of de orientalis ook in een buitenbak kan en hier ook in kan overwinteren?

Zijn er andere bombina-variëteiten die ook in de buitenbak kunnen en hier in overwinteren of naar binnen moeten 's winters?

Zijn er ook mensen die dit al doen?

Ik ben nieuwsgierig naar jullie respons

grtz
dimitri J
#9
Vandaag zijn ze dan aangekomen, de nakweek Bufo brongermai die ik van Do heb ontvangen, waarvoor nogmaals dan  ;D

Ze zitten bij mij al op zand en op de foto's is te zien dat ik net gesproeid heb, vandaar dat ze er allemaal ook een beetje modderig bijlopen :P .










grtz
dimitri J
#10
Buitenterrarium en vijvers / Permanente buitenbak
mei 26, 2009, 06:43:49 PM
Hey, mensen. Ik ben me al behoorlijk aan het inlezen en vind salamanders met het uur interessanter. Het enige waar ik niet voldoende informatie van vind, zijn de buitenbakken. Ik heb hier achter een lap grond van 50 op 10 m liggen en heb dus plaats genoeg om er een te zetten.

De vragen die ik hieromtrent heb:
* kan ik als basis zo'n kweekbak voor groenten nemen? Ik dacht dan met vijverfolie een 0,50 tot 1 meter de grond in de werken zodat ze goed kunnen overwinteren. Ik wou wat stenen, hout ed dan in de kuil gooien en deze overdekken met zand (zodat er holen ontstaan). Hierop wou ik dan een klein vijvertje van ongeveer 40 cm diepte maken zodat ze in de paartijd water hebben om zich naartoe te begeven.

http://www.acd-serres.be/details.asp?language=nl&productID=263621#  (dit is de link naar zo'n kweekbak)


*m'n tweede vraag is of de cynops orientalis zich leent om als "buitensalamander" te houden?

Moesten er op deze vragen toch antwoorden op het forum staan die ik niet gezien heb, dan mag je me er altijd naar doorverwijzen


grtz
dimitri J
#11
Off-topic / Wat houden jullie nog allemaal?
mei 26, 2009, 09:44:36 AM
Mensen,

Wat houden jullie nog buiten jullie salamanders. Mijn grote passie zijn gifkikkertjes, waarnaast ik ook nog een betta splendens houdt (hij heet Bill  :D )

Vroeger heb ik ook meerdere vissoorten gehad, maar die heb ik allemaal verkocht.

Verder heb ik ook anolis carolinensis gehad (meerdere koppeltjes gehad) waarvan ik ook één keertje eitjes heb gehad. Bombina orientalis heb'k ook een tijdje gehad, maar die heb'k aan een vriend gegeven, aangezien hij een groepje had en ik er maar 2 had.

Zoals al bekend heb'k ook cynops orientalis gehad. Deze had ik in een aquarium. Ik heb dit soortje zo'n 5 maanden gehad, waarna ze zienderogen achteruit gingen. Op 1 maand tijd waren ze allemaal overleden.

Verder heb'k nu nog een koppel epipedobates tricolor en een koppeltje ranitomeya ventrimaculata "borja ridge".

Ik ben me nu aan het inlezen in de salamanderhobby en wat aan het rondvragen qua prijzen enzo. Bedoeling is tegen het einde van het jaar er één of meerdere salamandersoortjes bij te nemen.


Nu jullie!


grtz
dimitri J
#12
Hey, mensen. Morgen of woensdag zou m'n nieuwe bakje er moeten zijn. Hier zal ik foto's posten van de toekomstige inwoners en de opbouw van de bak zelf


grtz
dimitri J
#13
Hey, mensen
Om te beginnen wil ik me voorstellen. Ik ben dimitri, 19 jaar (sinds gister :p) en woonachtig in Belgisch Limburg. Ik heb momenteel een koppel epipedobates tricolor en een vrouw ranitomeya ventrimaculata "borja ridge". Voor laatstgenoemde komt er een man bij.

Ik heb een weekje geleden wat pech gehad, waardoor ik 4 van m'n gifkikkertjes verloren ben (2 ranitomeya imitator "geband" en 2 ventri "borja ridge"). Hierdoor heb ik besloten om een kleinere bak te ruilen voor 3 van m'n tricolors en dus een koppeltje over tehouden.

Ik heb al eens 5 cynops orientalis gehad, maar die zijn na een aantal maandjes gestorven wegens een beetje verwaarloosd te zijn geworden  >:( . Ik ben nu een beetje op zoek naar een aantal soortjes die makkelijk te houden zijn en een koele winter aankunnen (ongeveer 7-10°C), omdat ik m'n hobby in een goed geïsoleerde garage doe.

Wat ik me nu afvroeg is welke salamandra soorten er legaal zijn te verkrijgen en een beetje lijken op de inheemse vuursalamander. Ik vind deze namelijk prachtig, maar wil geen illegale dieren houden.

Wat ik me ook nog afvraag is tegen welke prijzen de gelijkende salamandrasoorten ongeveer verkocht worden?


Met vriendelijke groet

dimitri J