Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - dummie

#1
Soort-identificatie / Re:Waar ben ik aan begonnen?
januari 29, 2016, 07:31:46 AM
Oja, dat is een goede tip van die mat.
Had nog niet aan die bestrijdingsmiddelen gedacht, gelukkig gebruiken wij die niet.

Bedankt weer voor de tips  ;D

#2
Soort-identificatie / Re:Waar ben ik aan begonnen?
januari 28, 2016, 12:09:31 PM
Duidelijk, dankjewel Roy.

Mijn slaapkamer is idd niet sterk verwarmd, schat de temperatuur van het water niet hoger dan 10 graden.. durf bijna te zeggen 5.
Filter is een aquaflow 100. Het water beweegt minimaal nu, dat ga ik dus proberen te veranderen.
Heb levende rode muggenlarven gekocht omdat hier de meeste voedingsstoffen inzaten volgens de verkoper. Het probleem is dat ik hem niet 'zie' eten. Vanaf komende week wil ik proberen met een pincet te voeren, hoop dat hij dan wat meer op zijn gemak is om het voer aan te nemen.

Verder ga ik buiten opzoek naar stenen om meer schuilplekken te creƫren. Op een ander forum kreeg ik de tip om een 'modderbakje' neer te zetten. Gewoon grond vanuit de tuin (hier zitten nauwelijks katten) kon geen kwaad volgens hun, klopt dat?
#3
Soort-identificatie / Re:Waar ben ik aan begonnen?
januari 27, 2016, 11:47:11 AM
Bedankt voor de reacties Martin en Coen.

Dat hij nog leeft is inderdaad een wonder. Heb wel het idee dat hij bij aan het komen is. Ga in ieder geval proberen wat levend voer te kweken.
Ik heb geen thermostaat in de bak, hij staat op mijn slaapkamer dus dit lijkt mij koel genoeg?
Zorgt het filter voor genoeg stroming, heb de stroming nu onder water staan maar wellicht fijner voor hem om hem boven het water oppervlak te zetten?

@Coen, de caresheet was ik inderdaad al tegen gekomen.
Begrijp ik het goed dat ik niet dagelijks hoef te voeren :|


#4
Soort-identificatie / Re:Waar ben ik aan begonnen?
januari 24, 2016, 07:33:32 PM
Dankjewel voor je reactie Roy.
Helaas zit er niks in de regenton qua levend voer, morgen kleine regenwormen zoeken en langs de LFS.
Als het inderdaad die soort is kan ik hem dus niet uitzetten, moet ik dan op zoek naar een nieuw huisje of kan ik op deze manier ook een koppeltje houden?
#5
Soort-identificatie / Waar ben ik aan begonnen?
januari 24, 2016, 03:55:08 PM
Hallo allemaal,

Door miscommunicatie hadden wij op het werk het visbestand van een klant overgenomen, niet wetende dat daar ook een salamander bijzat. Collega heeft hem toen in de showbak gezet bij de discussen (31 graden). Het beestje is toen helemaal vergeten geworden totdat mijn collega een paar weken geleden de showbak opnieuw ging inrichten. Aangezien niemand wist wat we er mee moesten heb ik hem maar mee naar huis genomen. Ik ben maar een hulpkracht dus commentaar over deze manier van werken (dieren houden) heb ik niks aan, had het liever ook anders gezien.
Maargoed nou zit ik dus met een salamander, terwijl ik er 0.0 verstand van heb.
Ik hoop dat iemand mij hier kan zeggen welke soort het is en wat ik het beste kan doen met het dier. Ik heb mijn best gedaan om het hem zo fijn mogelijk in te richten. Hij is erg vermagerd in de tijd dat hij in de zaak zat. Ik geef hem nu diepvries muggen larven en muggenlarven in gelei van Tetra. Het diepvriesvoer lijkt hij niet te eten. Hij zit nu ongeveer een weekje bij mij.
Ik heb een linkje naar een ander forum aangezien ik de foto's niet op dit forum krijg. Hoop dat jullie hem kunnen openen  :)

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=73&t=1867004&lr=474605974#unread