Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - tacha

#1
dit was mijn kurkwand helaas is die al na enkele dagen beginnen schimmelen en heb ik ze eruit moeten halen

#2
Fotos en Filmpjes / zelfgemaakte achterwand
juni 01, 2015, 08:10:24 AM
deze wand heb ik zelf gemaaktuit piepschuim, tegellijm, waterverf en epxoyhars.
helaas had ik niet genoeg silicone gebruikt en is de wand tijdens het weken lost geschoten en mits ik zo'n kort lontje heb om te ontploffen hem ik de wand er uit gesmeten  ::)

#3
dank u voor de tip Cas  ;D
#4
Terrarium en Inrichting / epoxyhars filteren ??
mei 19, 2015, 04:50:35 PM
hoi iedereen

ik heb mijn eigen achterwand gemaakt en vroeg me af of ik de volledige wand een week moet
laten filteren of alleen het gedeelte dat onder water zit of mss helemaal niet ?
ik had gelezen dat een achterwand voor je vissen eerst een week gefilterd moet worden met enkel de koolstofspons en dat je dagelijks een beetje water moet verversen. moet dit voor salamanders ook?
ik heb mijn wand gemaakt uit piepschuim, tegellijm en epoxyhars.
ik was eerst van plan om alleen het gedeelde dat onder water zit te filteren maar dacht dan aan de condens die je krijgt waarvan er automatisch dan druppels in het water zullen vallen.
men zegt dat de hars niet giftig is voor dieren en dat een week filteren alleen maar uit zekerheid nodig is. (?)

wat doet u als u uw eigen wand maakt? gaat u dan ook filteren?

ik zou er graag de chinse vuurbuiksalamander in laten wonen.

groetjes
#5
Cynops-soorten / Re:al 3 maand geen beweging
april 22, 2013, 05:43:36 PM
het gaat om cynops orientalis, elke week wordt er water ververst en de stroming wordt gebroken via de achterwand.
het enige waar het dan nog aan zou kunnen liggen is te temperatuur die is gemiddeld 20°C en ik weet dat dit de maximum temperatuur is die ze verdragen. helaas kan ik de temperatuur niet laag genoeg houden tenzij ik elke dag heel het aqurium opnieuw vul met koud water direct uit de kraan.
#6
Cynops-soorten / al 3 maand geen beweging
april 22, 2013, 09:00:49 AM
hallo

ik heb zo'n 3 maand geleden enkele chinese vuurbuikjes gekocht. ze wonen in een half gevuld aqurium van 1m op 30cm met 2 turtelrock's, veel beplanting en een buitenfilter + TL lamp. ze wonen daar met z'n 4 en helaas is er maar ééntje die in het water gaat; de rest blijft al van dag 1 op hun zelfde plaats (een grote turtelrock). ik heb het aqurium al op verschillende manieren ingericht maar alles komt terug op het zelfde neer... 3 salamandertjes kruipen samen dicht bij één en ze blijven daar muisstil zitten.
de diertjes kunnen niet opgejaagt worden ze staan op een rustige plaats waar de poezen niet aan kunnen en bezoekers mogen eventjes kijken maar geen domme dingen gaan doen zoals op het glas tikken of zo.
enkele jaren geleden had mijn man ook een cynopsje gekocht en het diertje deed het heel goed. ik weet nog dat het diertje ook hoefde te wennen maar zeker geen 3 maand zonder enige vooruitgang. en de fouten die we toen hebben gemaakt zijn ons bijgebleven om ze nu te vermijden. ( het cynopsje hebben we uiteindelijk moeten doorgeven aan iemand omdat het bij ons te warm was. we woonden in een appartement waar iedereen altijd zijn verwarming aanliet.)
we gaan er (als amateurs  :) ) vanuit dat het om zuivere wildvang gaat en dat de diertjes zwaar aan het stressen zijn. dit breekt ook zo'n beetje m'n hart want ik wil al mijn dieren gelukkig maken en deze keer lukt me dit niet.

vandaag heb ik de verlichting uitgelaten en het deksel een stukje open gezet misschien vinden ze die TL lamp maar niks. ik weet dat het de beste ontsnappers zijn maar ze maken geen kans om te ontsnappen nu de kap een beetje open staat en als ik het huis uit zou gaan (of voor de nacht) sluit ik het deksel voor alle zekerheid.  ;D

hopelijk weet iemand raad voor me 4 kleintjes...
zouden ze zich beter voelen in een terrarium?

alvast bedankt, groetjes tacha